به نوشته روزنامه آساهی، این خون مصنوعی که از سوی تیمی از دانشمندان دانشکده پزشکی دفاع ملی ژاپن روی خرگوش ها آزمایش شد، می تواند شانس زنده ماندن مصدومانی که نیاز سریع به تزریق خون دارند، به صورت چشمگیری افزایش می دهد.
پلاکت که موجب توقف خونریزی می شود، آن هم در صورت تکان خوردن، چهار روز قابل ذخیره است و سلول های قرمز خون را نیز می توان در دمای پایین به مدت 20 روز نگهداری کرد.
خون مصنوعی تولید شده توسط محققان ژاپنی که قابل نگهداری در دمای معمولی به مدت یکسال است، هم حاوی پلاکت و هم گلبول قرمز است که مسئولیت اصلی رساندن اکسیژن به سلول های بدن را دارد.
"مانابو کینوشیتا" یکی از متخصصان و استاد دانشکده پزشکی دفاع ملی، می گوید، ذخیره کردن یا ارسال خون طبیعی به مناطق دور افتاده بسیار مشکل است و خون مصنوعی می تواند جان بسیاری از انسان ها را نجات دهد.
به گفته این دانشمندان، لخته شدن خون موردی در خرگوش های آزمایشگاهی، جنبه منفی این خون مصنوعی است.
نکته قابل توجه این خون به غیر از تاریخ مصرف طولانی آن، این است که بسیاری از بیماران در جریان انتقال با آمبولانس که در آن امکان آزمایش گروه خونی آنها برای تزریق خون طبیعی وجود ندارد، با مرگ مواجه میشوند، اما خون مصنوعی می تواند برای همه گروههای خونی و هر جایی استفاده شود.
کاهش چشمگیر پلاکت های خونی و گلبول های قرمز خون می تواند به مرگ بیمار منتهی شود.