تهران- ایرنا- معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: در سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۹ رتبه ایران در شاخص تاب‌آوری جهانی ۱۲۰ بوده و فقط در سال ۲۰۱۷ با بهبود نسبی در محرک‌ها توانست رتبه ۱۱۸ را کسب کند.

‌شاخص تاب‌آوری اطلاعات مربوط به عوامل اقتصادی، خطرات طبیعی و زنجیره‌های تامین را جمع آوری کرده و توجه ژرفی به خطرات تجاری مانند حملات سایبری، تحولات سیاسی، آتش‌سوزی و طوفان نشان می‌دهد.

تاب‌آوری در مواجه با خطر، به معنای مقاومت در برابر اختلال در کسب وکار و ترمیم سریع در صورت وقوع آن است.

در این زمینه، «سعید زرندی»، معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت به خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت:‌ در سال ۲۰۱۹ رتبه ایران در بین سه عامل مورد بررسی در زمینه کیفیت زنجیره تامین (با رتبه ۱۰۹) بهترین و کیفیت ریسک (با رتبه ۱۲۴) رتبه پایین‌تری را به خود اختصاص داده است.

وی اظهار داشت: از بین محرک‌هایی که در سال ۲۰۱۹ برای ایران محاسبه شده در پنج محرک بهره وری، کیفیت ریسک طبیعی، کیفیت خطر آتش‌سوزی، کیفیت زیر ساخت‌ها و میدان دید زنجیره تامین شرایط مناسب‌تری (رتبه‌های ۸۶-۶۲) مشاهده می‌شود و در بهترین شرایط رتبه ۶۲ در زمینه بهره‌وری به‌دست آمده است.

زرندی افزود: این شاخص برای مدیران اجرایی می‌تواند به عنوان منبعی برای حمایت از آنان در تلاش برای انعطاف پذیری زنجیره تامین ‌باشد.

وی ادامه داد:‌ این شاخص می‌تواند چهار راهبرد انتخاب تامین‌کنندگان بر اساس ریسک زنجیره تامین، تصمیم‌گیری در مورد محل استقرار امکانات، ارزیابی تاب‌آوری کشورهایی که امکانات موجود را دارند و ارزیابی تاب‌آوری کشورهایی که در آن امکانات مشتریان قرار دارد را برای مدیران ارائه کند.

نروژ در صدر رتبه‌بندی شاخص تاب‌آوری جهانی

به گفته معاون وزیر صنعت، رتبه‌بندی شاخص تاب‌آوری جهانی کشورها برآمده از ۱۲محرک اصلی است که از داده‌های منابع معتبری مانند بانک جهانی، صندوق بین‌المللی پول و سازمان ملل متحد و همچنین داده‌هایی که توسط مهندسان ریسک دارایی‌ها در FM Global جمع آوری می شود، به دست می آید.

وی افزود: این محرک‌ها در قالب سه عامل کلی‌تر  اقتصادی، کیفیت ریسک و زنجیره تامین مورد مطالعه قرار می‌گیرند.

زرندی خاطرنشان کرد: در گزارش سال ۲۰۱۹ نروژ در صدر جدول قرار گرفته و این کشور به همراه دانمارک و سوئیس در سال گذشته نیز موقعیت خود را در سه رتبه نخست ۱۰ کشور برتر در این شاخص حفظ کرده اند.

وی ادامه داد:‌ این سه کشور توانسته‌اند مناسب‌ترین فضای تاب‌آوری را در سطح جهانی برای مدیران اجرایی کسب وکارها که به‌دنبال منابع تولید یا استقرار امکانات هستند، فراهم کنند.

معاون وزیر صنعت یادآور شد: در این سال در بین ۱۰ کشور برتر، انگلستان بالاترین رتبه را برای عامل زنجیره تامین، آمریکای غربی در کیفیت ریسک و لوکزامبورگ در عامل اقتصادی کسب کرده اند.