تهران- ایرنا- فضاپیمای باری سازمان اکتشافات فضایی ژاپن روز شنبه ۲۸ سپتامبر (ششم مهر) برای ارائه بیش از ۴ تن تجهیزات از جمله باتری‌های لیتیومی جدید در ایستگاه بین‌المللی فضایی پهلو گرفت. این باتری‌های لیتیوم یونی برای پنل‌های خورشیدی این ایستگاه استفاده می‌شود.

به گزارش پایگاه اینترنتی اسپیس، این فضاپیمای بدون سرنشین ژاپن که HTV-۸ نام دارد، ساعت ۷:۱۲ دقیقه به وقت منطقه زمانی شرقی (ساعت ۱۱:۱۲ دقیقه به وقت گرینویچ) روز شنبه در ایستگاه بین‌المللی فضایی پهلو گرفت.

«کریستینا کوخ» یکی از فضانوردان حاضر در ایستگاه فضایی بین‌المللی، این سفینه باری را به وسیله یک بازوی رباتیک کنترل کرد. این بازوی رباتیک در مرحله بعد فضاپیما را به ماژول «هارمونی» در ایستگاه متصل کرد.

این کپسول حامل غذا، آب، سخت افزار آزمایشی و سایر تجهیزات برای خدمه ایستگاه بین‌المللی فضایی است. ۶ باتری لیتیوم یونی جدید، تجهیزاتی برای تعمیر «ردیاب اشعه‌های کیهانی» ایستگاه و یک سیستم ارتباطات لیزری از دیگر تجهیزاتی هستند که همراه این کپسول به ایستگاه بین‌المللی فضایی رسیده‌اند. این باتری‌های لیتیوم یونی برای تعویض باتری‌های نیکل- هیدروژن قدیمی در ایستگاه فضایی بین‌المللی ارسال شده‌اند. قرار است فضانوردان ناسا ماه آینده این باتری‌ها را طی چند راهپیمایی فضایی تعویض کنند.

 علاوه بر این قرار است فضانوردان با کمک تجهیزاتی که در این کپسول ارسال شده، «ردیاب اشعه های کیهانی» این ایستگاه به نام Alpha Magnetic Spectrometer-۲ را تعمیر کنند.

همچنین یک سیستم ارتباطات لیزری جدید نیز همراه  HTV-۸ به ایستگاه فضایی بین‌المللی ارسال شده که سازمان فضایی ژاپن با همکاری سونی آن را ساخته است. هدف این سیستم ارتقای سرعت ارتباط اطلاعاتی با ایستگاه فضایی است.