تهران- ایرنا- رییس فدراسیون ناشنوایان گفت: ورزشکاران ناشنوا ایران در کشور از نظر معیشتی مشکل دارند و امیدوارم با وضع قوانین جدید در کشور دغدغه‌های مالی آنان برطرف شود.

هشتم مهرماه هر سال برابر ۳۰ سپتامبر «روز جهانی ناشنوایان» است. هدف از این نامگذاری، ارتقای فرهنگ ارتباط با ناشنوایان، دانسته‌هایی از زبان اشاره و آگاهی مردم و مسئولان از مشکلاتی است که این قشر با آن روبه‌رو هستند.

«مهران تیشه گران» امروز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تیم ملی فوتسال ناشنوایان خود را برای حضوری موفق در رقابت‌های قهرمانی آسیا آماده می‌کند و این تیم ۳ دوره قهرمانی جهان را در کارنامه دارد و امیدواریم در این دوره از رقابت‌ها نیز با دست پر و مقام قهرمانی به کشور بازگردد.

نهمین دوره بازی‌های آسیایی ناشنوایان از ۱۰ تا ۲۱ آبان سال جاری در کشور هنگ‌کنگ برگزار می‌شود. در حال حاضر اردوی رشتههای مختلف ناشنوایان اعزامی به این رقابت‌ها در تهران و شهرستان‌ها در حال پیگیری است.

وی ادامه داد: یکی از دغدغه‌های ورزش ناشنوایان موضوع معیشت آنان است که ورزش حرفه‌ای قادر به تامین نیازهای مالی آنها نیست. البته وزیر محترم ورزش جوانان (مسعود سلطانی فر) نگاه ویژه‌ای به این قشر دارند. اما بسیار مهم است که قوانینی در کشور وضع شود تا بازیکنانی که در رشته‌های مختلف ناشنوایان فعالیت می‌کنند، دغدغه معیشتی نداشته باشند.

رییس فدراسیون ناشنوایان افزود:‌ مجلس شواری اسلامی با وضع قوانین جدید با همکاری سازمان بهزیستی و وزارت کار، ‌تعاون و رفاه اجتماعی می‌تواند به گونه‌ای برنامه‌ریزی کند تا مشکلات مالی این ورزشکاران برطرف شود.

تیشه‌گران با اشاره به وضعیت ضعیف مالی بیشتر بازیکنان رشته‌های مختلف ناشنوایان اظهار داشت: بیشتر آنها حتی برای رفت و آمد با اتوبوس برای حضور در محل اردو مشکل مالی دارند. از طرفی تمامی این افراد امکان استخدامی در سازمان‌ها و ادارات دولتی را ندارند و فقط در مشاغل خصوصی آن هم اگر کاری باشد، می توانند مشغول شوند. در صورتی هم که ۲ یا ۳ روز به دلیل مسابقات در محل کار حاضر نشوند، ‌شغل خود را از دست می‌دهند.

وی با تاکید بر اینکه پرداخت پاداش قهرمانی ورزشکار ناشنوا با ورزشکار سالم قابل مقایسه نیست، گفت: در پرداخت پاداش ورزشکاران ناشنوا از طرف وزارت ورزش و جوانان کارهایی در حال انجام است که امیدوارم به سرانجام برسد ولی این را هم در نظر بگیرید که پاداشی که به مدال‌آوران ناشنوا پرداخت می‌شود، یک پنجم ورزشکاران فاقد معلولیت است. در حالی که آنها از نظر فنی مشکلی ندارند و جایگاه هفتم جهان و پنجم رقابت‌های قهرمانی آسیا در اختیار ورزشکاران ناشنوای ایران است.

رییس فدراسیون ناشنوایان افزود: تیم‌های ورزشی ناشنوایان امکان حضور در المپیک یا پارالمپیک را هم ندارند تا بتوانند از پاداش ۳۰۰ سکه مصوب برای قهرمانان استفاده کنند. پاداش‌هایی هم که به آنها تعلق می‌گیرد به دلیل تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی که وجود دارد، ممکن است تمام و کمال به دست‌شان نرسد.

وی در خصوص تیم‌های اعزامی به رقابت‌های قهرمانی آسیا در هنگ‌کنگ گفت:‌ ۸ تیم در رشته‌های فوتبال، فوتسال، دوومیدانی، والیبال ساحلی، تنیس روی میز، شنا، جودو و تکواندو در قالب یک کاروان اعزام می‌شوند. البته کاروان اعزامی ایران در دوره گذشته با ۱۱ رشته در جایگاه پنجم آسیا ایستاد و امیدواریم در این دوره که با ۶۰ درصد نفرات دوره قبل اعزام می‌شوند، این موفقیت تکرار شود.

تیشه‌گران خاطرنشان کرد: تفاهم‌نامه‌هایی با انجمن ناشنویان کشور منعقد کردیم تا قشر ورزشکار ناشنوا را به سمت ورزش همگانی هدایت کنیم زیرا حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار ناشنوا در کشور وجود دارند که می توانیم با کمک انجمن آنها را به تحرک و ورزش ترغیب کنیم.

رییس فدراسیون ناشنوایان ابراز امیدواری کرد که روزی تمام ورزشکاران ناشنوا ورزش را به طور حرفه‌ای دنبال کرده و در تمامی برنامه‌های فدراسیون با هر سن و جنسینی شرکت کنند.