شبکه طلوع افغانستان با استناد به مطالبات شهروندان افغان اعلام کرد، مردم از کمیسیون انتخابات می خواهند باید کسی را که اکثریت واقعی آرا را به دست آورد را به عنوان رئیس جمهوری جدید کشور منصوب کند.
به گزارش این شبکه، بخش دیگری از مطالبات مردم خسته از تقلب، کشتار و جنگ، جلوگیری از تقلب در روند شمارش آرا از سوی دولت و تلاش برای برقراری صلح و امنیت است.
"عبدالله عبدالله"، از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری افغانستان نیز دوشنبه در بیانیه ای اعلام کرد: رهبران ستاد انتخاباتی ثبات و همگرایی به منظور حفاظت از آرای صادقانه مردم، برای آرای غیر بایومتریک ارزش و اعتباری قایل نیستند.
کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان برای اعلام نتایج نهایی انتخابات ریاست جمهوری این کشور سه هفته وقت دارد.
در صورتی که هیچ یک از نامزدها موفق به کسب اکثریت آرا نشدند(بیش از ۵۰ درصد)، دور دوم انتخابات با حضور دو نامزدی که دارای آرایی بیش از دیگران هستند، برگزار خواهد شد.
طبق گفته مقامات کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان، نتایج شمارش آرای ۳ هزار و ۷۳۶ شعبه رای گیری در اختیار کابل قرار داده شد و تا کنون، ۲ میلیون و ۱۹۶ هزار و ۴۶۳ رای شمارش ده است.
رئیس این کمیسیون در کنفرانس خبری در کابل تاکید کرد، این کمیسیون مصمم به حفاظت از آرای مردم افغانستان و جلوگیری از هر گونه تقلبی است.
چهارمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در چهار هزار و ۷۵۶ مرکز رای گیری برگزار شد.
انتخابات ریاست جمهوری افغانستان ابتدا قرار بود در پنج هزار و ۳۷۳ مرکز رای گیری برگزار شود که تهدیدات امنیتی و چالش های دیگر مانع از رای گیری در ۶۱۷ شعبه شد. نگرفت.
شمار واجدین شرایط برای شرکت در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری افغانستان از مجموع بیش از ۳۵ میلیون نفر جمعیت این کشور، ۱۳ میلیون نفر اعلام شد که از این شمار ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر ثبت نام کردند.
چهارمین دور انتخابات ریاست جمهوری افغانستان شنبه از ساعت هفت صبح به وقت محلی آغاز و تا ساعت ۱۷ ادامه داشت.
در انتخابات این دور ریاست جمهوری، ۱۸ نفر نامزد شدند که از این تعداد، حنیف اتمر، نورالحق علومی، شیدا محمد ابدالی، زلمی رسول و محمد ابراهیم الکوزی انصراف داداند.
این انتخابات، تحت تدابیر ویژه امنیتی برگزار و حدود ۷۲هزار نیروی امنیتی تأمین امنیت آن را به عهده داشتند.