مجید قدمی روز دوشنبه در آیین افتتاح مدرسه ۶ کلاسه استثنایی در بیرجند افزود: در حال حاضر ۱۵۰ هزار دانشآموز با شرایط خاص در کشور تحصیل میکنند که توانمندسازی این قشر از جامعه نیازمند توجه ویژه دستگاهها، نهادها و خیرین است.
وی گفت: هرگونه هزینه در حوزه آموزش و پرورش استثنایی نوعی سرمایهگذاری است زیرا گرایش این دانشآموزان به رشتههای فنی بخشی از قشر آسیبپذیر را به کفایت اقتصادی میرساند.
معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: در کنار آموزش و پرورش و خیران نهادهایی همچون بانک ملی به این مهم توجه دارند که بیانگر اهمیت مدیریت فرهنگی در این گونه نهادها است.
وی گفت: یک هزار و ۶۲۰ مدرسه در سال تحصیلی ۹۹-۹۸ با فعالیت ۲۴ هزار نیروی انسانی برای پویایی این قشر از جامعه تلاش میکنند که امیدواریم با اهمیت بخشی به مهارتآموزی بتوانیم بخش عمدهای از مشکلات این مجموعه را برطرف کنیم.
قدمی اظهار داشت: اگر موقعیت برای دانشآموزان استثنایی فراهم شود این افراد هم میتوانند همچون انسانهای عادی در جامعه فعالیت کنند و به توانایی برسند.
مدیر صندوق پسانداز بانک ملی ایران هم در این آیین گفت: بانک ملی به عنوان بازوی توانمند دولت در بخشهای مختلف تاکنون در ساخت ۷۴ مدرسه مشارکت کرده است.
محمود خادمیان افزود: با توجه به رسالت اجتماعی بانک ملی، این بانک در پروژههای مختلف آموزشی، فرهنگی، ورزشی و سایر حوزهها مشارکت میکند.
وی گفت: با توجه به تخریب بیش از یک هزار و ۴۰۰ مدرسه در مناطق سیلزده و براساس تفاهمنامهای که با سازمان نوسازی مدارس منعقد شد، امیدواریم در مدرسهسازی موثر باشیم.
خادمیان با بیان اینکه بانک ملی در ساخت خانه بهداشت و تامین آمبولانس هم فعال شده است تصریح کرد: ضمن اینکه مدرسه ۶ کلاسه استثنایی بیرجند پنجمین مدرسه مشارکتی بانک ملی در خراسان جنوبی است سال گذشته در تامین و تحقق ۲ آمبولانس به این استان تلاش کردیم.
وی افزود: ارایه تسهیلات ارزان قیمت از دیگر اقدامات در زمینه اشتغالزایی است که بانک ملی سال گذشته در تامین سبد حمایتی برای ۱۸۵ هزار خانوار با کمیته امداد امام خمینی (ره) همکاری داشته است.
مدیر آموزش و پرورش بیرجند هم گفت: با وجود افزایش ۷۲ کلاس درس به فضای آموزشی این شهرستان در مهر امسال، ۴۰۰ کلاس درس دیگر کمبود داریم.
محمدحسین یکه خانی افزود: با توجه به بحران کمبود فضای آموزشی و رشد پنج برابری جمعیت در سالهای گذشته، افزایش آمار دانشآموزی و کمبود فضای آموزشی از مهمترین دغدغههای آموزشی مرکز استان است.
وی بیان کرد: در حال حاضر ۳۴ مدرسه به صورت دوشیفت اداره میشود که با توجه به چشماندازی که ترسیم شده امیدواریم در سه سال آینده بخش قابل توجهی از کمبود کلاسهای درس رفع شود.
وی از تحصیل ۶۲۲ دانشآموز استثنایی در استان خبر داد و گفت: ۱۶۰ همکار فرهنگی در این بخش فعالیت میکنند.
یکه خانی با اشاره به درخشش دانشآموزان شهرستان بیرجند در زمینههای مختلف اظهار داشت: سال گذشته دانش آموزان خراسان جنوبی رتبه نخست امتحانات نهایی را کسب کردند که دانشآموزان بیرجندی در سه رشته از چهار رشته پیشرو بودند.
وی با بیان اینکه بیرجند مهد پرورش پدران علم همچون دکتر شکوهی است گفت: ۹۲ دانشآموز شهرستان بیرجند در سال گذشته موفق به کسب رتبه زیر هزار در کنکور سراسری و ۴۵ دانشآموز رتبه اول تا سوم مسابقات کشوری را کسب کردند.
مدرسه استثنایی ۶ کلاسه با زیربنای ۵۵۴ متر مربع و اعتبار ۱۳ میلیارد و ۴۶۰ میلیون ریال با مشارکت بانک ملی ایران و اعتبارات دولتی اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی در منطقه مهرشهر بیرجند ساخته شد.
۳۲۱۵*۳۰۲۸