تهران-ایرنا- رییس شورای اسلامی شهر تهران گفت: درآمد گردشگری می‌تواند از نفت هم بالاتر باشد و می‌ارزد که رودربایستی‌ها را کنار بگذاریم و با فقها صحبت کنیم؛ در فقه شیعی راه حل‌هایی در این حوزه است که می‌توانیم مشکل را حل کنیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محسن هاشمی روز دوشنبه در آیین بزرگداشت روز جهانی گردشگری در برج میلاد با اشاره به برخی از محدودیت‌های ایدئولوژیک در جذب گردشگر و رفع آن  اظهارداشت: در حوزه داخلی نیز از نظر قوانین اجبار نداریم که نسبت افراد برای ورود به هتل‌ها بررسی شود اما هویت باید بررسی شود که از ظرفیت فقه برای حل این موضوع باید استفاده شود.

وی گفت: حداقل ۲۰۰ هزار تخت گردشگری در کشور ثبت شده که یک سوم آنها در تهران است اما تاکنون نتوانستیم هتل‌های بین‌المللی در پایتخت داشته باشیم که تهران مقصد گردشگری شود.

هاشمی با اشاره به اهمیت صنعت گردشگری اظهارداشت: در صنعت گردشگری با کمترین سرمایه‌گذاری می‌توانیم بیشترین شغل را در کشور و جهان ایجاد کرد.

رییس شورای اسلامی شهر تهران، افزایش شغل، امنیت و تبادلات فرهنگی را از مزایای توسعه گردشگری عنوان کرد و افزود: گردشگری به دلیل ایجاد دیپلماسی عمومی در همه کشورهای توسعه یافته یکی از اولویت‌های حکومت‌ها و دولت‌های محلی است و قرار است بیشترین اقدام در این زمینه انجام شود.

وی، متکی بودن به درآمدهای حاصل از نفت و محدودیت‌های ایدئولوژیکی و ارزشی را از موانع توسعه صنعت گردشگری در کشور و شهر تهران عنوان و بیان کرد: متاسفانه درآمدهای حاصل از نفت ما را به سمت درآمدهای دیگر سوق نمی‌دهد.

هاشمی افزود: ایران در مقایسه با سایر کشورهای جهان ۲۴ اثر ثبت شده در یونسکو و صاحب مقام دهم است اما در مقایسه با تعداد گردشگر مقام پایینی دارد.

رییس شورای اسلامی شهر تهران گفت: سال ۹۶، ۱۰ میلیون گردشگر از کشور خارج و نصف این تعداد وارد کشور شدند که در سال های اخیر به دلیل افزایش نرخ ارز، به جزء سفر اربعین آمار این دو مقوله برابر شده است.

وی، داشتن امنیت، سیستم بانکی مناسب، ثبت سفارش در فضای مجازی و برخورداری از هتل‌های مناسب را در جذب گردشگر تاثیرگذار دانست و افزود: متاسفانه به دلیل محدودیت‌هایی از جمله ترانزیت هوایی، تهران در جذب گردشگر در شرایط سیاه چالگی است و مسئولان باید اقداماتی در این زمینه انجام دهند.

تاکید بر پیگیری احداث شهرک فرودگاهی در پایتخت

هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تصویب احداث شهرک فرودگاهی در مجاورت فرودگاه امام خمینی(ره) گفت: از وزارت راه و شهرسازی درخواست می‌کنیم که ایجاد و توسعه این شهرک را در دستور کار قرار دهد.

رییس شورای اسلامی شهر تهران افزود: هر چند که فرودگاه امام خمینی(ره) جز تهران محسوب نمی‌شود اما با توجه به محدودیت‌های موجود می‌تواند بر این شهر اثرگذار باشد و اعضای شورای شهر نسبت به این فرودگاه حساس و پیگیر هستند.

وی بیان کرد: قرار بود با راه اندازی فرودگاه امام خمینی (ره)، ۴۰ میلیون سفر انجام شود اما اکنون این رقم کمتر از ۱۰ میلیون است که امیدواریم با اقدامات مسئولان عملیات ترانزیتی در این فرودگاه توسعه پیدا کند.

هاشمی افزود: در موضوع ترانزیت هوایی، فرودگاه های مهرآباد و امام خمینی(ره) در ارتفاع یکهزار و ۲۰۰ متر از سطح دریا قرار گرفته در حالیکه فرودگاه های دبی یا استانبول در سطح صفر تا ۱۰ از سطح دریا قرار دارد که این موضوع می‌تواند ۷۰ درصد سفرهای ترانزیتی شرق به غرب و برعکس را جذب کند اما به دلیل محدودیت‌هایی از جمله ایدئولوژیکی از این درآمد ترانزیتی محروم هستیم.

درخواست نامگذاری روز تهران در تقویم ملی

رییس شورای اسلامی شهر تهران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به گرامیداشت ۱۴ مهر روز تهران افزود: این روز در تقویم ملی نیامده و از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درخواست می‌کنیم  که نام تهران را در تقویم ملی قرار بگیرد.

وی بیان کرد: اعضای شورا از جمله احمد مسجدجامعی با برنامه تهرانگردی و نامگذاری هر روز این هفته به یک مناسبت اقداماتی را برای گرامیداشت این مناسبت انجام داده‌اند.

هاشمی افزود: تهران دارای جاذبه‌های گردشگری بسیار از جمله ۲۰۰ موزه است که باید اقدامات شایسته‌ای برای معرفی این اماکن و جذب گردشگر داخلی و خارجی انجام شود.

رییس شورای اسلامی شهر تهران درباره تبدیل ستاد گردشگری شهرداری به سازمان گفت: این اقدام نباید از نظر هزینه پرسنل باری بر دوش شهرداری باشد بلکه باید درآمدزایی داشته باشد و تهران تبدیل به مقصد گردشگری شود.

گرامیداشت روز جهانی گردشگری روز دوشنبه به همت ستاد گردشگری شهرداری تهران با حضور شهردار و جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر تهران و فعالان حوزه گردشگری در برج میلاد برگزار شد.

تهرام/۷۲۴۵//۱۳۴۸