قم-ایرنا- معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم گفت: وضعیت مناسب‌سازی خدمات در مراکز درمانی خصوصی و دولتی استان رضایت‌بخش نیست.

محسن بهشتی عصر دوشنبه در جلسه ستاد هماهنگی و مناسب سازی قم افزود: درجدیدترین مراکز درمانی استان قم نیز ضوابط مربوط به مناسب‌سازی و جانمایی آسانسورها به هیچ عنوان رعایت نشده است.
وی اضافه کرد: مسکونی بودن پروانه‌های مراکز درمانی خصوصی مهمترین عامل در بروز مشکلات مناسب سازی و همچنین معضلات مربوط به پارک و عبور و مرور بیماران است.
بهشتی ادامه داد: پیوست پارکینگ در بیمارستان های شهدا، نکویی، فرقانی و دیگر مراکز دولتی استان رعایت نشده و بیماران و مراجعه کنندگان با مشکل روبه رو شده اند.
وی خاطرنشان کرد: راه اندازی مجتمع های مختلف پزشکی بدون رعایت ضوابط مناسب‌سازی و رعایت حقوق شهروندی، ظلم درحق مردم بوده که شایسته جامعه فرهیخته پزشکی استان نیست.
بهشتی اضافه کرد: برای بهبود وضعیت ساخت و ساز و شکل گیری مجتمع های درمانی، کمیسیون ماده ۵ استان ورود پیدا کرده و به زودی ضوابط مشخصی در این رابطه به اجرا در خواهد آمد.
وی با اشاره به به وضعیت مناسب‌سازی دستگاه های اجرایی استان قم در مقایسه با دیگر دستگاه های دولتی در جشنواره شهید رجایی در سال ۹۶ تاکید کرد: در مجموع از وضعیت مناسب سازی در قم رضایت کامل وجود ندارد.
وی اضافه کرد: وضعیت مناسب سازی درقم در مقایسه با سایر استان های کشور وضعیت مطلوبتری دارد.
بهشتی گفت: ۹۵ درصد از جمعیت استان، ساکن شهر قم بوده و به همین دلیل مبحث مناسب سازی درقم وضعیت مطلوب تری نسبت به استان های دیگر به دلیل آمار بالای جمعیت روستایی در آنها دارد.
وی خاطرنشان کرد: با وجود اقدامات انجام شده در روند مناسب‌سازی همچنان جای کار برای بهبود وضعیت تردد و مسیر های دسترسی وضعیت و معلولان در سطح شهر وجود دارد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم تصریح کرد: ورود سمن‌های مردم نهاد در بهبود وضعیت مناسب‌سازی در شهر قم اثر گذار بوده است.
بهشتی خاطرنشان کرد: وضعیت مناسب‌سازیهای کنونی با مناسب‌سازی  واقعی فاصله زیادی داشته و برای بخش مهمی از جمعیت شهری که به دلیل کهولت سن و دیگر عارضههای پزشکی و غیره مناسب سازی خاصی صورت نگرفته است.
وی گفت: دربرخی از اتوبوس‌های ناوگان حمل و نقل عمومی شهر قم، امکانی برای استفاده افراد با ویلچر پیش بینی نشده که مشکلات زیادی برای جامعه هدف به وجود آورده است.
بهشتی تاکید کرد: ساخت سازها و طراحی های عمومی و خصوصی در رابطه با مبحث مناسب سازی در مقایسه با سال های گذشته وضعیت مطلوب تری به خود گرفته است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم ادامه داد: باید تلاش شود وضعیت مناسب سازی در استان قم به الگو و نمونه ای در سطح کشور تبدیل شده و دسترسی و تردد افراد معلول و سالمند بدون مشکل انجام شود.
وی تصریح کرد: الزام به مراجعه افراد معلول در گرفتن گواهینامه راهنمایی و رانندگی به برخی شعب خاص برای این افراد همراه با زحمت و دشواری بوده و باید اصلاح شود.
بهشتی بیان کرد: فضای معماری شهر قم باید بر مبنای حقوق شهروندی به نحوی طراحی و ساخته شود که امکان استفاده عادلانه و متوازن برای تمام افراد امکان پذیر باشد.
وی اضافه کرد: برای بهبود وضعیت مناسب سازی باید کمیته های تخصصی در ذیل ستاد مناسب سازی تشکیل و با بازدیدهای میدانی، تخلفات و مشکلات موجود در قالب کمیسیون های ماده ۵ و ماده ۱۰۰ بررسی شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود ابراز کرد: کمبود پارکینگ موتورسیکلت در هسته مرکزی شهر قم از دیگر مشکلات اصلی استان است.

۷۴۰۳/ ۶۱۳۳/