سنندج - ایرنا - مدیرکل دفتر بازرسی ویژه مبارزه با پولشویی و فرار مالیاتی سازمان امور مالیاتی، گفت: بر اساس برآورد انجام شده میزان فرار مالیاتی در کشور سالانه بین ۴۰ تا ۵۰ هزار میلیارد تومان است.

هادی خانی روز دوشنبه در نشستی با خبرنگاران استان کردستان با اشاره به اینکه فرار مالیاتی جرم محسوب می‌شود، اظهار داشت: مبارزه با این جرم در اولویت برنامه‌های سازمان امور مالیاتی قرار دارد.

وی اضافه کرد: هنوز عدد و رقمی از فرار مالیاتی استان‌ها نداربم چون تخمین زدن مقدار آن مستلزم دسترسی به ریزداده‌های تمام فعالیت‌های اقتصادی است.

خانی با بیان اینکه ۱۵ تا ۲۰ درصد پزشکان در کشور در نظام مالیاتی پرونده ندارند، افزود: بیش از ۵۰ درصد پزشکان در طرح نصب کارتخوان ثبت نام کرده‌اند.

مدیرکل دفتر بازرسی ویژه مبارزه با پولشویی و فرار مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور یادآور شد: بیشترین فراوانی ریشه فرار مالیاتی جعل هویت است که ناشی از عدم آگاهی از قوانین و مقررات اقتصادی در کشور است.

خانی گفت با توجه به اینکه کردستان در برخی شهرهای آن مثل بانه فعالیت اقتصادی بیشتری جریان دارد لذا توجه به پرداخت مالیات در این مناطق بیشتر است.

وی اظهار داشت: در ۲ سال اخیر تراکنش مالی بیش از ۱۸ هزار نفر مشکوک به فرار مالیاتی که توسط دستگاه‌های امنیتی و انتظامی یا به همت واحد عملیاتی سازمان امور مالیاتی شناسایی و معرفی شدند، از بانک‌ها اخذ شده است.

مدیرکل دفتر بازرسی ویژه مبارزه با پولشویی و فرار مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور تاکید کرد: از این تعداد حدود هفت هزار نفر پرونده مالیاتی نداشتند.


۳۲ درصد پزشکان کردستان در سامانه امور مالیاتی دستگاه کارتخوان ثبت نام کردند

مدیرکل امور مالیاتی کردستان نیز در این نشست اظهار داشت: از یک هزار و ۲۰۰ مطب پزشک در این استان حدود ۳۸۰ مطب به عبارتی ۳۲ درصد پزشکان در سامانه امور مالیاتی برای نصب کارتخوان اقدام به ثبت مشخصات کردند.

الوندی با اشاره به اینکه نصب کارتخوان در مطب پزشکان الزامی است و جریمه‌ پزشکانی که به این قانون تمیکن نکنند بیشتر از میزان مالیات تعیین شده آنهاست،  اضافه کرد: پزشکان قشر روشنفکر و آگاه جامعه هستند و انتظار می‌رود نسبت به اجرای قانون اقدام کنند تا الگوی دیگر اقشار شوند.

مدیرکل امور مالیاتی کردستان گفت: طبق چند ماده در قانون مالیات بر ارزش افزوده دریافت میزان گردش مالی هر شخصی از بانک برای ادارات کل مالیاتی مقدور است.

الوندی یادآور شد: ۴۷۰ کارت بازرگانی بدهکار مالیاتی که در اختیار مودی واقعی نبود و به اشخاصی دیگر اجاره داده و مورد سوء استفاده قرار گرفته بود در این استان شناسایی شده است.

وی افزود: ۳۰ پرونده برای این افراد به ارزش ۳ هزار میلیارد ریال در حوزه مبارزه با مفاسد اقتصادی در نیروی انتظامی مطرح است.

۹۹۳۶/۹۱۰۲