تهران-ایرنا- "گیر پیترسون" فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه روز دوشنبه در جلسه شورای امنیت سازمان ملل با ارائه گزارشی درباره سوریه و تشکیل کمیته تدوین قانون اساسی جدید این کشور تاکید کرد که مردم سوریه مرجع نهایی موافقت با قانون اساسی جدید هستند.

به  گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، پیترسون در این نشست، به موضوع تشکیل کمیته قانون اساسی در این کشور پرداخت و گفت که این کمیته زمینه را برای حل سیاسی بحران سوریه فراهم می کند.

وی افزود: نیمی از نمایندگان جامعه مدنی در کمیته قانون اساسی سوریه، زن هستند.

بر اساس توافق های قبلی ترکیب اعضای این کمیته شامل ۵۰ نماینده دولت سوریه ، ۵۰ نفر از مخالفان و ۵۰ نفر از گروه های جامعه مدنی و مستقلین این کشور هستند .

پیترسون در ادامه خواستار فراهم شدن تضمین های لازم برای پیشبرد فعالیت های این کمیته شد.

وی در ادامه گزارش خود درباره سوریه، به مشکلات و رنج های مردم این کشور و بیماری های روحی در آنها پرداخت.

این مقام سازمان ملل در عین حال گفت که تشکیل کمیته تدوین قانون اساسی، به تنهایی نمی تواند بحران سوریه را حل و فصل کند.

پیترسون تصریح کرد: هنوز احتمال بروز تنش و درگیر در منطقه به سبب بحران سوریه، باقی است.

فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه در ادامه بر ضرورت حضور سوری ها در داخل و خارج کشور در انتخابات تاکید کرد و گفت که برقراری آتش بس در سوریه امری حیاتی است و زمینه را برای روند سیاسی مهیا می کند.

وی در ادامه گزارش خود گفت که درگیری ها بین نیروهای خارجی در سوریه همچنان ادامه دارد و طرف های درگیر، احترامی برای حاکمیت سوریه قائل نیستند.

دولت سوریه دوم مهرماه سال جاری اسامی اعضای کمیته قانون اساسی را به عنوان نمایندگان این کشور در این کمیته اعلام کرد.

شورای امنیت سازمان ملل متحد هم ۲۸ آذر ماه ۱۳۹۴ قطعنامه شماره ۲۲۵۴ را با عنوان "نقشه راه عملیات انتقال سیاسی در سوریه" با اجماع اعضا تصویب کرده بود.

در ادامه نشست شورای امنیت، "نیکولاس دو ریوایر" نماینده فرانسه در سازمان ملل نیز خواستار کشتار و درگیری ها در استان ادلب سوریه شد و گفت با توقف این درگیری ها زمینه ارسال کمک های انسانی به غیرنظامیان فراهم می شود.

"کلی کرفت" نماینده آمریکا در سازمان ملل هم با تکرار ادعاهایش علیه ایران، گفت که این کشور باید هرچه سریعتر "شبه نظامیان" تحت امرش را از سوریه خارج کند.

وی تاکید کرد که درگیری ها و خشونت ها در ادلب بدون هیچ پیش شرطی باید متوقف شود.

"منصور العتیبی"  نماینده کویت نیز  در سخنانی در این جلسه، تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه را گامی مهم برای دستیابی به راهکار سیاسی و پایان بحران در سوریه دانست.