همدان- ایرنا- کاروان همدان در حالی که ماراتن دومین مرحله المپیاد استعدادهای برتر ورزش کشور را با تصاحب ۴۰ مدال به پایان رساند اما توسط مدیرکل ورزش و جوانان نمره مردودی گرفت.

مدیریت دستگاه ورزش استان انتظار داشت که کاروان استعدادهای برتر در این المپیاد در بین ۱۰ تیم برتر قرار می‌گرفت اما در نهایت رتبه نوزدهم را تصاحب کردند.

محسن جهانشیر در نشست تخصصی بررسی عملکرد هیات‌های ورزشی در المپیاد استعداد برتر اظهار داشت: با وجود افزایش مدال‌ها به هیچ وجه از عملکرد کاروان همدان در این رقابت ها رضایت ندارم چرا که جایگاه ورزش استان باید در جدول رده بندی تک رقمی باشد.

 ورزشکاران همدانی در این رقابت ها ۱۰ نشان طلا ، ۱۴ مدال نقره و ۱۶ برنز را کسب کردند و جایگاه نوزدهم این رقابتها را به خود اختصاص دادند.

ناکامی بانوان

از مجموع ۴۰ مدال کسب شده، بانوان مستعد ورزش همدان سهم ناچیزی از تصاحب سکوها داشتند.

 ۷۵ درصد مدال های کسب در این رقابتها توسط ورزشکاران پسر کسب شد و تنها ۲۵ درصد سهم دختران بود.

این ناکامی در شرایطی است که بانوان در دوره گذشته گوی سبقت را از پسران ربوده بودند.

 مدیرکل ورزش و جوانان همدان در این باره گفت: ضعف بانوان در این دوره مشهود بود و تنها ۲۵ درصد مدال ها سهم دختران همدانی است در صورتی که این آمار در نخستین دوره این رقابتها  متفاوت بود.

سال گذشته سهم بانوان در مدال آوری المپیاد استعدادهای برتر کشور به مراتب بسیار بهتر از مردان بود به طوری که بانوان همدانی در این المپیاد موفق به کسب ۶ نشان طلا، یک نقره و هفت برنز شدند.

در واقع مردان تنها یک مدال بیشتر از دختران همدانی کسب کردند اما به لحاظ ارزش مدال، دختران عملکردی بسیار بهتری ارایه کردند.

اما امسال فاصله بین مدال های پسران و دختران بسیار زیاد بود.

مدال آوری ورزش های نوپا

رشته های ورزشی نوپای همدان در دومین دوره استعدادهای برتر ورزش کشور صاحب مدال شدند.

در حالیکه انتظار می رفت رشته های پرطرفدار همدان نظیر فوتبال و بسکتبال در این دوره از المپیاد صاحب مدال شوند، بیلیارد و مینی گلف عملکرد درخشانی به ثبت رساندند. 

در پیکارها مینی گلف المپیاد استعدادهای برتر ورزش کشور به میزبانی مازندران ، آریابد عرشی به نشان برنز رسید. 

همچنین بیلیاردباز همدانی در رقابت های اسنوکر کشور به مدال نقره رسید. 

در این مسابقات که به میزبانی مجموعه ورزشی حیدرنیا تهران برگزار شد، آرش پیرحیاتی نشان نقره را تصاحب کرد. 

این دو رشته ورزشی در دوره گذشته المپیاد استعدادهای برتر ورزش کشور عنوانی کسب نکرده بودند. 

موفقیت کم رنگ در میزبانی‌های خانگی

همدان در دومین المپیاد استعدادهای برتر ورزش میزبان چهار رشته بود که با وجود میزبانی شایسته و فراهم سازی امکانات مناسب، در مدال آوری موفقیت بسیار ناچیز نصیب ورزشکاران استان شد.

با توجه به زیر ساخت های مناسب همدان از سوی وزارت ورزش و جوانان میزبانی چهار رشته ورزشی شطرنج، بسکتبال و ژیمناستیک دختران و کشتی پسران به همدان سپرده شد.

با قبول این میزبانی ها از سوی اداره کل ورزش و جوانان استان، بیش از ۲ هزار تن در قالب ورزشکار، مربی، سرپرست و داور به همدان سفر کردند.

با این حال کاروان ورزش همدان در این چهار رشته ورزشی عملکرد موفقیت آمیز کسب نکرد..

باید جزو ۱۰ استان برتر می شدیم

مدیرکل ورزش و جوانان همدان پیرامون المپیاد استعدادهای برتر ورزش کشور گفت: همدان ظرفیت خوبی در اکثر رشته های ورزشی دارد و انتظار داشتیم در جمع ۱۰ تیم برتر بودیم.

محسن جهانشیر افزود: هر چند فلسفه برگزاری این رقابت ها تصاحب مدال و مقام نیست اما توقع ما قرار گرفتن در جمع برترین ها بود

وی اضافه کرد: برگزاری این المپیاد در راستای استعدادیابی و شکوفایی نخبه ها، تحولی بزرگ در ورزش کشور ایجاد خواهد کرد.

جهانشیر بیان کرد: حمایت همه جانبه از نخبه های ورزش استان داریم و هدف ما پشتوانه سازی است.

این دوره از مسابقات با رقابت ۳۴ هزار ورزشکار مستعد در ۹۶ رشته آغاز شد اما آنطور که انتظار می رفت، همدانی ها موفق نبودند.

۷۵۲۰/۲۰۸۷