سنندج - ایرنا - آبگیری سد سیازاخ در شهرستان دیواندره باعث زیر آب رفتن دو روستای حاشیه این سد می‌شود که براساس برآوردهای مستند، برای جانمایی مکان جدید احداث روستاهای گله سور و شیخ حیدر ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

فرماندار دیواندره عصر دوشنبه به همراه مدیرکل دفتر فنی استانداری کردستان و جمعی از مسئولان اجرایی شهرستان در بازدید از پروژه سد سیازاخ اظهار داشت: بهبود و توسعه بخش های کشاورزی، صنعت، گردشگری و تامین آب شرب دیواندره، زرینه، روستاها و همچنین تامین آب ۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی در پایاب سد از جمله نتایج تکمیل سد سیازاخ است.

جعفر توان از کُندی عملیات جانمایی روستاهای شیخ حیدر و گله سور انتقاد کرد و گفت: جانمایی و طراحی که در سایت این روستاها انجام شده هزینه سنگینی بر دوش مردم تحمیل کرده که بر طرف شدن این مشکل نیازمند چاره اندیشی و تصمیمات درست است.

وی اضافه کرد: ۱۰ میلیارد ریال برای مشکل سایت و جانمایی روستاهای حاشیه سد و تسطیح آن از محل اعتبارات شهرستان اختصاص خواهیم داد.

مدیرکل دفترفنی استانداری کردستان نیز در این بازدید گفت: سد سیازاخ پیگیری جهادی مسئولان استان و شهرستان ونمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی را نیاز دارد تا هر چه زودتر تکمیل و آبگیری شود.

فرزاد حسنی یادآور شد: با تکمیل پل جاده دسترسی روستاهای دباغ،  گله سور و قلعه ریحانه تا اواسط سال ۹۹ سد سیازاخ تا حجم ۹۰ میلیون مترمکعب آبگیری خواهد شد البته با تکمیل تونل های انحرافی سد تا پایان آبان امسال ابگیری آن به ۳۰ میلیون متر مکعب خواهد رسید.

مدیرکل دفترفنی استانداری کردستان اضافه کرد: در بازدیدهای به عمل آمده از پروژه‌ سد سیازاخ با هدف اتخاذ تصمیم برای تکمیل این طرح به زودی جلسه ای با مسئولان استانی و شهرستانی برگزار میشود.

سرناظر جاده های جایگزین پروژه آب منطقه ای استان کردستان نیز در این بازدید اظهار داشت: برای تکمیل جاده‌های جایگزین روستاهای گله سور، شیخ حیدر، قلعه ریحانه و دباغ ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است تا مشکلات این روستاها پس از آبگیری سد برطرف شود.

خلیل سعیدی افزود: پروژه جانمایی جاده روستای کاقلی، دباغ و گله سور ۵۶ درصد و روستاهای گلانه و شیخ حیدر ۹۸ درصد و سایت گله سور و شیخ حیدر ۶۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

شهرستان دیواندره با جمعیت ۸۰ هزار نفری در ۸۵ کیلومتری سنندج مرکز کردستان قرار دارد.

۷۳۵۳/۹۱۰۲