این روزنامه روز سه شنبه نوشت که مصاحبه بن سلمان ولیعهد سعودی با شبکه آمریکایی سی بی اس که دیروز منتشر شد، دارای پیام های مهمی درباره تحولات و اوضاع سعودی و منطقه بود.
نخست: بن سلمان در این مصاحبه به عنوان شخص اول و آخر کشورش و نه یک ولیعهد ظاهر شد و به ندرت از "ملک سلمان" پدرش یاد کرد . حتی مسئولیت قتل "جمال خاشقچی" روزنامه نگار و منتقد خاندان سعودی در کنسولگری عربستان در ترکیه را برعهده گرفت و اعلام کرد که مسئول فعلی کشورش است و سه میلیون کارمند زیر دست دارد.
دوم: رویکرد او حتی برعکس گذشته نسبت به ایران آشتی جویانه بود و این کاملا مخالف لحن گذشته وی بود که قبلا حاکی از تشدید امور بویژه درباره ایران و متحدانش در یمن بود.
سوم: ولیعهد سعودی که تحت امر او حمله به یمن آغاز شد، بسیار تمایل داشت که اعلام کند که از همه ابتکار عمل های صلح جویانه درباره جنگ یمن حمایت می کند و راه حل سیاسی را بر راه حل نظامی ترجیح می دهد.
رای الیوم در ادامه با ذکر این مطالب برآورد می کند که تفسیر مهم درباره تغییر رویکرد سیاسی و تمایل بن سلمان به صلح در درجه اول به درک فریبی بازمی گردد که ریاض و رهبران آن از متحدان غربی خود بویژه آمریکا خورده اند، کسانی که آنها را تنها و به حال خود واگذاشتند .
این روزنامه اشاره کرد که درست است که این مصاحبه سه روز پیش از انتشار عملیات بزرگ یمنی ها با عنوان "نصرمن الله" در محور "نجران" و نتایج آن مبنی بر اسارت گرفتن 2 هزار نیروی وابسته به سعودی، یمنی و سودانی و تخریب سه تیپ و به غنیمت گرفتن خودروهای نظامی ائتلاف عربی ضد یمن و آزاد سازی 350 کیلومتر از اراضی نجران و کشته و زخمی شدن 500 نیروی وابسته بود، اما بن سلمان به حکم اینکه وزیر دفاع عربستان نیز هست، بنابراین از جزئیات این عملیات مطلع بوده و این دستاوردهای حوثی ها بر تغییر لهجه ولیعهد سعودی و انتخاب گزینه آشتی جویی با جنبش انصارالله و ایران موثر بوده است.
رای الیوم نوشت که بن سلمان همچنین عرصه برای میانجیگران در رابطه با ایران را بازگذاشته چه بسا تصادفی نباشد که "عمران خان" نخست وزیر پاکستان در سازمان ملل متحد اعلام آمادگی برای میانجی گری در حل تنش میان ایران و عربستان کرد و همزمان "عادل عبدالمهدی" نخست وزیر عراق که به ریاض سفر کرده، خواستار واسطه گری برای پایان دادن به اختلاف ها بخصوص درباره جنگ یمن است.
این روزنامه افزود: "علی ربیعی" سخنگوی دولت ایران نیز دیروز از پیام های محرمانه عربستان به "حسن روحانی" رئیس جمهوری ایران و درخواست برای گفت و گو میان روسای دو کشور خبر داد.
رای الیوم نوشت که بن سلمان پس از 5 سال به این نتیجه رسید که در جنگ یمن پیروز نخواهد بود و محور حوثی ها - ایران و مقاومت قادر هستند تا توازن قدرت را تغییر دهند، از وضعیت دفاعی به هجومی تغییر موضع دهند و موشک ها و پهپادهای آنها می تواند تاسیسات نفتی "آرامکو" و تولید نفت آن و همه فرودگاه های جنوب عربستان را به تعطیلی بکشانند.
این روزنامه تاکید کرد که شرط بندی ولیعهد عربستان بر روی دفاع آمریکا و اسرائیل از آنها در مقابل ایران واهی بود و ثابت شد که هدف "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا، باج خواهی مالی مستقیم و غیر مستقیم از اعراب بود.
نتایج جنگ یمن برای عربستان بسیار خطرناک بود، چرا که این جنگ ابهت آنها در اذهان شهروندان و افکار عمومی در کشورهای اسلامی و عربی و در سطح بین المللی را مخدوش کرد و با اتهام های همانند جنایتکار جنگی روبرو شد، درحالی که چند سال پیش وضعیت به گونه ای دیگر برای ریاض قلمداد می شد.
رای الیوم نوشت که اگر تمایل عربستان برای آشتی و گفت و گو که ولیعهد سعودی نسبت به آن اعلام تمایل کرد، درست باشد و این گزینه راهبردی جدید او باشد، این موضوع از یک بازنگری جدی آنها در سیاست های خود حکایت دارد و باید از سوی ایران نیز پاسخ مثبتی داشته باشد تا جنگ در یمن و خسارت های جانی و مادی آن پایان یابد و عربستان نیز از دام سیاست های باج خواهانه آمریکا و اسرائیل نجات یابد.