تهران - ایرنا - با توقف مذاکرات صلح میان آمریکا و طالبان،برخی تحلیلگران آمریکایی بر این باورند که تنها کسی که می تواند به جنگ و خشونت ۴۰ ساله در افغانستان پایان دهند، خود افغانستانی هاا هستند و آمریکا باید بدون هیچ اجازه یا توافقی نیروهای خود را از این کشور خارج کند چرا که حضور واشنگتن تاثیری در رون

نشریه واشنگتن پست در گزارشی نوشت: جلوگیری از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، تا زمان دستیابی دولت کابل و طالبان به یک توافق صلح تنها آمریکا را درگیر جنگی بی فایده و بی پایان خواهد کرد. در واقع تنها کسانی که می توانند صلح رای برای افغانستان به ارمغان بیاورند، خود افغان ها هستند.

به عقیده تحلیلگران، واشنگتن نیازی به همکاری یا مجوز طالبان برای خروج نیروهایش از این بن بست ۱۸ ساله ندارد. در واقع باید بدون اینکه انتظار داشته باشد طالبان توافقنامه ای را که احتمال پایبندیش به آن ضعیف است، امضا کند، نیروهایش را از خاک افغانستان خارج سازد.

اما آمریکا با این اقدام می تواند قدرت بیشتری را به طالبان اعطا کند و باعث شود این گروه تروریستی قلمروهای بیشتری را تحت کنترل خود درآورد. انجام چنین عملی از سوی آمریکا، نشان دهده شکست واشنگتن در جنگی است که ۱۸ سال بر آتش آن دامن زده است.

مرکز فرماندهی عمومی و اداره اورژانس وزارت بهداشت اعلام کرد که در مدت نزدیک به یک سال گذشته (از هفتم مهر  ماه سال گذشته تا اول مهر ماه سال جاری) خشونت ها در افغانستان موجب کشته شدن سه هزار ۳۰۰ تن و مجروح شدن نزدیک به ۱۵ هزار تن شده است.

مرگ و میر غیرنظامیان افغان در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۱۸ میلادی در مقایسه با سال ۲۰۱۷ میلادی، ۳۶ درصد افزایش داشته است که بسیاری از آنان در حملات هوایی آمریکا که علیه نیروهای طالبان، کشته شدند.

در حالی که گروه های شورشی مانند طالبان مسئول بخش زیادی از تلفات هستند اما ناظران می گویند که همه طرفهای جنگ مسئول هستند. کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان نسبت به تلفات غیرنظامیان در حملات نیروهای نظامی دولتی و خارجی در این کشور ابراز نگرانی کرده است.  

برخی تحلیلگران بر این باورند که سیاست های جنگ طلبانه آمریکا در طول ۱۸ سال گذشته در افغانستان موجب افزایش نیروهای طالبان و در نتیجه تشدید جنگ، کشته و آواره شدن غیرنظامیان در این کشور شده که در صورت متوقف نشدن این فعالیت ها، وضعیت مردم افغانستان بیش از پیش دچار بحران خواهد شد.