این تظاهرات که متولیان ناشناخته ای دارد با عناوینی مانند «تظاهرات اکتبر» یا «تظاهرات میلیونی» فراخوان شده بود و امروز با حضور دهها نفر از جوانان عراقی در حالی برگزار شد که گروه های معروف سیاسی مانند جریان صدر یا حزب کمونیست و یا گروه های مقاومت اسلامی که معمولا به عنوان گروه های برگزار کننده تظاهرات های اعتراضی شناخته می شوند از پیوستن به آن خودداری کرده اند.
«شیخ قیس الخزعلی» رهبرگروه مقاومت اسلامی «عصائب اهل الحق» نیز در اظهاراتی پیش از این تظاهرات گفته بود که تظاهرات اکتبر در عراق که در صفحات اجتماعی برای آن فراخوان داده می شود، در راستای «معامله قرن» است و ایادی خارجی در آن دست دارند.
وی در اظهاراتی به تعدادی از رسانه های عراقی افزوده است که طبق اطلاعات دقیقی که در اختیار دارد، این تظاهرات که زیر نام مطالبات اجتماعی برگزار می شود، هدف اصلی اش بر اندازی نظام سیاسی در عراق است.
به گفته وی، به دلیل موضع اصولی عراق در مخالفت با معامله قرن، برخی از طرف های خارجی تصمیم به براندازی و تحت فشار گذاشتن دولت عراق گرفته و برهمین اساس هیچ جریان سیاسی معروف عراقی از این تظاهرات حمایت نکرده است.
وی بدون ذکر نام گفت که برخی از طرف های سیاسی در داخل عراق به دلیل پاره ای مسائل سیاسی، در فراخوان برای این تظاهرات دست دارند اما نمی خواهند به طور علنی از آن حمایت کنند.
به رغم این نگرانی ها که نسبت به تظاهرات امروز و احتمال دامنه دارشدن آن در روزهای آینده، وجود دارد، اما تعدادی از تظاهرکنندگان امروز در میان تدابیر امنیتی در میدان التحریر بغداد تجمع کرده و خواستار اصلاح وضع عمومی عراق شدند.
برخی از مطالبات تجمع کنندگان که در پلاکاردهایی نوشته شده بود شامل مبارزه با فساد، اصلاح نظام سیاسی و ایجاد اشتغال بوده است.
از جمله شعارهای بحث انگیز در تجمع امروز که مورد توجه تعدادی از رسانه های عراق نیز قرار گرفته وجود شعاری بود که به بهانه اولویت با اصلاح وضع کشور، مردم را به عدم مشارکت در زیارت اربعین حسینی فرامی خواند.
در این شعار که بر روی پلاکاردها نوشته شده بود آمده است: «تا ظلم و ستم برداشته نشود، پیاده روی به سمت کربلا (در اربعین) جایز نیست.»
برخی از تظاهرکنندگان نیز همبستگی خود را با سپهبد «عبدالوهاب الساعدی» فرمانده سابق نیروهای سازمان مبارزه با تروریسم اعلام کردند که به دستور «عادل عبدالمهدی» فرمانده کل نیروهای مسلح عراق از این پست برکنار و به وزارت دفاع انتقال داده شد تا به سمتی دیگر منصوب شود.
تنها جریانی که تاکنون با قدرت از این تظاهرات حمایت کرده و برای آن فراخوان داده، جریان نامعروف موسوم به «اقدام انقلابی برای ایجاد دولت نجات» است که فردی به نام «سید احمد حلو» از اهالی نجف آن را هدایت می کند.
سید احمد حلو جوان 37 ساله عراقی است که طبق گزارش هایی که از او در شبکه های اجتماعی منتشر شده در همه تظاهرات های اعتراضی سنوات گذشته شرکت داشته و گفته می شود که اغتشاشات تابستان گذشته (22 تیرماه 97) که تعدادی از معترضان به فرودگاه نجف و تعدادی از مقرهای حزبی در این شهر تعرض کرده و آن را به آتش کشیدند، رهبری می کرد.
این شخص در ویدیوهایی که از خود در شبکه های اجتماعی گذاشته از تظاهرکنندگان خواسته است که سطح اعتراضات را تا وضعیت حداکثری بالا برده و دست به آشوب و اغتشاش عمومی بزنند تا به این صورت دولت فعلی و کل طبقه سیاسی عراق سرنگون شوند.
وی همچنین از تشکیل یک دولت نجات به رهبری سپهبد «عبدالوهاب الساعدی» خبر داده و اعضای دولت نجات را نیز نامگذاری کرده است.
«هشام الهاشمی» کارشناس امنیتی عراق در توئیتر خود تاکید کرده است که احمد حلو اسامی دولت نجات مورد ادعایی خود را بدون اجازه از این افراد، در دولت نجات خود جا داده است.
هنوز به درستی مشخص نیست که احمد الحلو که این ویدئوها را در شبکه های اجتماعی منتشر کرده و دعوت به اغتشاش عمومی کرده در داخل عراق یا خارج از آن به سر می برد.
قرار بود که همزمان با تجمع بغداد، شهر بصره جنوبی ترین شهر عراق شاهد تجمع اعتراضی مشابهی باشد اما طبق اعلام رسانه های عراق، نیروهای امنیتی در استان بصره از برگزاری این تجمع جلوگیری به عمل آورده اند.
هنوز مشخص نیست که این تجمع اعتراضی در روزهای آینده ادامه می یابد یا به دلیل حضور محدود افراد و عدم استقبال مردم، بانیان آن از ادامه آن صرف نظر می کنند.