بجنورد- ایرنا- سالانه به‌ طور میانگین ۱۰ رهگذر در سوانح ترافیکی درون شهری مرکز استان خراسان شمالی قربانی می‌شوند.

رئیس گروه حمل و نقل و ترافیک استانداری خراسان شمالی روز سه‌شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: بر اساس آمار، در ۱۱ سال گذشته، ۱۱۱ عابر پیاده در سوانح ترافیکی شهر بجنورد جان باخته اند که این رقم نشان از نامناسب بودن برنامه ها و اولویت ها در ترافیک شهری مرکز خراسان شمالی است.

احسان رستمی اظهار داشت: شمار رهگذران جانباخته در معابر درون شهری استان در مدت مزبور ۲۱۲ نفر بوده است که نیمی از آنان در بجنورد، ۵۰ نفر در شیروان، ۲۶ نفر در اسفراین، ۱۱ نفر در آشخانه، هفت نفر در فاروج و ۶ نفر در جاجرم کشته شده‌اند. 

به گفته وی در این مدت در شهر گرمه تنها یک عابر پیاده بر اثر سانحه رانندگی جان باخته و در راز و جرگلان هیچ عابر پیاده ای در سوانح شهری کشته نشده است.

وی درباره اولویت های ترافیکی شهرها گفت: برای رسیدن به اهداف حمل و نقل پایدار، اولویت اصلی و نخست باید ایمن سازی تردد برای عابران پیاده باشد اما آنچه در شهرهای ما اتفاق می افتد، عکس این بوده و همیشه خودروها در اولویت بوده اند. 

رستمی افزود: خط‌کشی خیابان های شهر مطلوب تردد عابران پیاده نیست، زیرا بخش زیادی از آنها به فضای سبز و شمشاد، جوی آب و یا جدول ختم می شود که تردد عابر پیاده و گذر از عرض خیابان را با مشکل روبه رو می کند و این خود نشان از در اولویت نبودن عابر پیاده در برنامه های ترافیکی دارد.

رئیس گروه حمل و نقل و ترافیک استانداری خراسان شمالی گفت: ایمن سازی معابر برای عابران پیاده بویژه برای دانش آموزان، دارای اهمیت زیادی است و بر این اساس شورای همتای استان پیگیر است تا طرح هایی برای ارتقای ایمنی تردد عابران پیاده در اطراف برخی مدارس شهری را به اجرا درآورد. 

رستمی خاطرنشان کرد: به طور مثال قرار است توقف خودروها در فاصله های مشخص از گذرگاه عابر پیاده در مجاورت برخی مدارس ممنوع شود، یکی دیگر از طرح های پیشنهادی، نصب چراغ های سبز و قرمز برای تردد دانش آموزان در مجاورت برخی مدارس است.

وی تصریح کرد: این چراغ ها در ساعات آغاز فعالیت مدارس و تعطیلی آنها فعال می شود تا ترافیک برای عابران پیاده بویژه دانش آموزان مدیریت و حتی بعضا ترافیک قطع شود. 

رئیس گروه حمل و نقل و ترافیک استانداری خراسان شمالی با بیان اینکه برخی از ناوگان های انتقال دانش آموزان هم سبب اخلال در ترافیک خیابان ها می شوند، گفت: در این زمینه باید رانندگان سرویس مدارس نسبت به رعایت مکان توقف و یا محل سوار و پیاده کردن دانش آموزان توجیه شوند. 

بر اساس این گزارش در شهرهای خراسان شمالی ۴۱ نقطه پرتصادف شناسایی شده است.

۷۱۸۵/۵۱۳۲