تهران- ایرنا- هشتمین دوسالانه مجسمه‌سازی با هدف تعامل هنرمند، هنرگردان (کیوریتور) و مخاطب به صورت غیررقابتی برگزار می‌شود، هنرمند می‌تواند طرح خود را به صورت ماکت برای این رویداد بفرستد و در انتخاب موضوع آزاد است.

نشست خبری هشتمین دوسالانه مجسمه‌سازی با حضور اعضای شورای سیاست‌گذاری در خانه شماره۲ هنرمندان برگزار شد. عباس مجیدی رئیس هیأت مدیره انجمن مجسمه سازان کشور در نشست خبری هشتمین دوسالانه مجسمه‌سازی گفت: هشتمین دوسالانه در بستر کاملا پژوهشی شکل گرفت و در مسیر طولانی بیش از یک سال حدود ۲۰ نشست تخصصی برگزار کردیم تا به فراخوان کنونی رسیدیم. 

وی افزود: فراهم کردن بستر مناسب برای درک وضعیت موجود مجسمه سازی کشور از اولویت های این رویداد بود و نقطه نظر هنرمندان ادوار پیشین دوسالانه با محور رقابتی و غیررقابتی بودن، تِم و فرآیند در اثر هنری از مباحث مورد بررسی بود تا در نهایت تعامل با مخاطب را محور این دوسالانه قرار دادیم.

رئیس هیأت مدیره انجمن از برگزاری این رویداد در تپه های عباس آباد خبر داد و  افزود: تعامل خلاق هنرمند، کیوریتور و مخاطب تجربه جدیدی را مقابل ما می‌گذارد، به همین دلیل تصمیم گرفتیم جایزه را حذف و حمایت از هنرمند را اضافه کنیم و آثار را از فضای موزه یا فرهنگسرا به فضای باز مانند باغ کتاب و تپه‌های عباس‌آباد ببریم.

مجیدی ادامه داد: فضای موجود در داخل و محوطه بیرونی باغ کتاب از محل های برگزاری این رویداد است که بلند بودن سقف و دیوارها همچنین فضای مترو تا باغ کتاب، ظرفیت خوبی را در اختیار ما قرار می دهد. هشتمین دوسالانه ملی مجسمه‌سازی به صورت غیر رقابتی و بدون موضوع برگزار می‌شود که با تفکرات امروز و معاصر همخوانی دارد و می تواند امکان تجربه اندوزی را فراهم کند.

مجیدی در پایان گفت: مستقل هستیم و تنها از سوی وزارت ارشاد حمایت می‌شویم. هنرمندان مجسمه ساز برای برنامه های خود تصمیم می گیرند و چون انجمن مجسمه‌سازی پرکارترین انجمن هنرهای تجسمی ارشاد است طبیعی به نظر می رسد برای آن حاشیه هم ایجاد شود.

 هنرمند خودش مساله را می‌سازد و حل می کند

محمود بخشی دبیر هشتمین دوسالانه مجسمه‌سازی افزود: در واقع ایده اصلی ایجاد تغییرات در دوسالانه، ایجاد تفاوت با فستیوال‌های مشابه در این زمینه بود. چون حضور این فستیوال‌ها، ایجاب می‌کند دوسالانه ملی مجسمه‌سازی متفاوت از منظرهای آن‌ها باشد و ارائه و نشان دادن روند شکل‌گیری اثر هنری به مردم، مهمترین رویکرد این دوره است. موضوع هم نداریم تا از فرمایشی بودن هنر فاصله بگیریم، چون هنرمند خودش مساله را می‌سازد و حل می کند.

 بخشی گفت: چون رقابت ها در سمپوزیوم های شهری انجام می شود در دوسالانه به سمت یک نگاه آوانگارد پیش خواهیم رفت، ایده برای ما اهمیت دارد و به دنبال یک کار پایان یافته نیستیم و پس از تایید ماکت حدود چهار ماه با ارتباط و تعامل هنرمند و کارگروه دوسالانه زوایای مختلف اثر شکل می گیرد.

وی اضافه کرد: در نهایت فکر می‌کنم کاری تجربی را پیش رو داریم و در این راستا چون پروژه تجربی است، حتی خیلی دوست دارم پروژه‌های شکست‌خورده را  نیز نمایش دهیم.

صدور مجوز از ارشاد به معنای اعمال سلیقه نیست

اردشیر میرمنگره معاون هنری اداره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در این نشست گفت: هنرمندان برای کار کردن نیاز به مجوز با امضای یک فرد یا نهاد دولتی دارند و بررسی تخصصی مجسمه‌ها و تأیید گواهی توسط انجمن انجام می‌گیرد؛ اما صدور مجوز از سوی اداره‌کل هنرهای تجسمی به معنای اعمال سلیقه نیست.

نشست خبری هشتمین دوسالانه ملی مجسمه‌سازی تهران با حضور عباس مجیدی رییس هیات مدیره انجمن هنرمندان مجسمه‌ساز ایران، محمود بخشی دبیر دوسالانه، محمود محرومی دبیر اجرایی دوسالانه و سعید اسلام‌زاده پیش از ظهر امروز (سه‌شنبه/ ۹ مهر) در خانه هنرمندان شماره دو برگزار شد.