با نزدیک شدن به اربعین حسینی (ع)، مسلمانان پاکستانی همگام با سایر پیروان اهل بیت (ع) در اقصی نقاط جهان، خود را برای حضور در رویداد جهانی و تاریخی پیادهروی این ایام آماده میکنند.
در حال حاضر سفرهای زوار پاکستانی به شکل گروهی و کاروانی از مناطق مختلف این کشور آغاز شده است.
اعضای نخستین کاروان پیاده اربعین حسینی از پاکستان شامل ۶۰۰ نفر، امروز از طریق مرز میرجاوه استان سیستان و بلوچستان وارد ایران و در زائرسرای امام رضا (ع) زاهدان اسکان داده شدند.
بر همین اساس مقامات مرزی ایران و پاکستان نیز همزمان با آغاز ورود کاروانهای پیادهروی اربعین، هماهنگی برای ارائه تسهیلات بهتر به زوار پاکستانی را افزایش میدهند.
گزارش امروز رسانههای پاکستانی حاکی از نشست ویژه مسئولان ارشد گذرگاه میرجاوه ایران و تفتان پاکستان و توافق بر تقویت همکاریها در ایام اربعین و مدیریت مشترک برای تردد آسان زائران پاکستانی، است.
براساس این توافق، باجه پذیرش زائران در هر دو سوی گذرگاههای مرزی ایران و پاکستان به تعداد ۲۲ باجه افزایش یافته و ۲۴ ساعته نیز فعال خواهد بود که هدف اصلی آن تسریع فرآیند ثبت خروج مسافران از کشور و ورود به ایران و همچنین بالعکس است.
همچنین مقرر شد محل جداگانهای برای تردد به زوار پاکستانی اختصاص داده شود تا ازدحام جمعیت در این ایام؛ تردد سایر اتباع و فعالیتهای بازرگانی میان دو کشور را تحت تاثیر قرار ندهد.
سالانه بیش از ۱۲۰ هزار شهروند پاکستانی برای زیارت اماکن مقدسه در ایران و عتبات عالیات در عراق از مسیر زمینی ایالت بلوچستان به این دو کشور سفر می کنند.
با توجه به دشواری سفرهای زمینی برای زائران پاکستانی و حوادث ناگواری که در سال های اخیر توسط تروریست ها برای هدف قراردادن کاروان زوار در ایالت بلوچستان روی داد، «عمران خان» نخست وزیر پاکستان سال گذشته دستورالعمل ویژه ای برای حل مشکلات زائران در گذرگاه مرزی تفتان (مرز مشترک با میرجاوه ایران) صادر و در این خصوص دستورات لازم را به نهادهای مربوط ابلاغ کرد.
استان سیستان و بلوچستان تنها راه ارتباطی پاکستان به حوزه آسیای میانه و اروپا و نیز کشور عراق است.