تهران- ایرنا- محققان آمریکایی نوع جدیدی از آزمایش خون را ابداع کردند که می‌تواند وجود بیش از ۲۰ نوع سرطان را در یک مرحله و با دقتی بالا در نمونه خون بیمار شناسایی کند.

به گزارش پایگاه اینترنتی BGR، نوآوری‌های مدرن در عرصه پزشکی به پزشکان این قدرت را داده است تا تست‌های غربالگری برای تشخیص و شناسایی زودهنگام انواع مختلفی از سرطان‌ها را انجام دهند اما غربالگری چندین نوع سرطان به طور همزمان و تنها با انجام یک آزمایش، هنوز در حد یک رویاست.

حال شرکت آمریکایی GRAIL نوع جدیدی از آزمایش خون را ابداع کرده است که می‌تواند با جستجو برای ردپای خاص سرطان‌ها در دی. ان. ای. یافت شده در یک نمونه خون، بیش از ۲۰ نوع مختلف از انواع سرطان را با دقت بالا تشخیص دهد.

موسسه سرطان دانا فاربر در بیانیه مطبوعاتی خود در مورد نحوه کار این آزمایش خون و تفاوتی که با دیگر روش‌های غربالگری سرطان دارد، می‌نویسد: برخلاف «بافت‌برداری‌های مایع» که جهش‌های ژنتیکی یا دیگر تغییرات مرتبط با سرطان را در دی. ان. ای تشخیص می‌دهند، این فناوری بر گروه‌های متیلی که به دی. ان. ای اضافه می‌شوند، تمرکز دارد.

گروه‌های متیلی واحدهای شیمیایی هستند که می‌توانند در طول فرآیندی موسوم به متیلاسیون برای کنترل این که کدام ژن روشن و کدام خاموش باشد، به دی. ان. ای بچسبند. الگوهای غیرعادی متیلاسیون در بسیاری از موارد بیشتر از جهش‌های ژنتیکی وجود سرطان و نوع آن را نشان می‌دهند.   

محققان برای تست این تکنیک جدید آزمایش خون، از آن بر روی نمونه خون بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ بیمار که برخی از آن‌ها به سرطان مبتلا بودند، استفاده کردند. نتیجه بررسی‌ها نشان داد که این آزمایش ضمن تشخیص درست وجود سرطان، همچنین به دقت نشان می‌دهد که سرطان از کدام قسمت بدن شروع شده است.

این روش در ۹۷ درصد از نمونه‌های مورد بررسی توانست وجود سرطان را با دقت خارق‌العاده ۸۹ درصد پیش‌بینی کند.