تهران-ایرنا -معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری اعلام کرد: این معاونت آمادگی دارد با شرکت‌های دانش‌بنیان مرکز رشد پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران در صورت داشتن پروژه‌های خاص و دارای مشتری همکاری کند.

سورنا ستاری روز سه شنبه در بازدید از بخش‌های مختلف آزمایشگاه مرکزی پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران، از  پروژه های شاخص این پژوهشگاه در قالب نمایشگاه نیز دیدن کرد و از نزدیک با روند پژوهش این متخصصان و پژوهشگران آشنا شد.

وی در این بازدید در نشستی صمیمی با رییس و معاونان پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران و روسای شرکت های دانش بنیان مرکز رشد این پژوهشگان گفت: در معاونت علمی ریاست جمهوری نوع برخورد ما  با پروژه ها مشخص است، ما بر روی محصول کار می کنیم در مقابل کار پژوهشگاه ها نیز پژوهش و تولید محصول دیده شده است.
وی بیان کرد: پژوهشگاه ها برای این راه اندازی شده اند که مسایل و مشکلات کشور  را حل کنند و در خصوص آنها محصول ارایه دهند.
ستاری با بیان اینکه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خریدار و مشتری نیست بلکه یک پلتفرم حمایتی است گفت: اصولا برای انجام پروژه های پژوهشی باید مشتری ۱۰ درصد هزینه پژوهش را پرداخت کند و خود بر روی آن نظارت داشته باشد، اگر این اصول رعایت شود ما علاقه مند هستیم که در کنار شرکت‌ها و محصولات تولیدی آنها باشیم.
ستاری ادامه داد: اکنون معاونت علمی در حوزه دارو در خدمت شرکت های فناور پژوهشگاه است، در این زمینه معاونت کارهایی را با شرکت های دانش بنیان فعال در کشور آغاز کرده است.
وی ادامه داد: چشم انداز ما این است که تا ۲سال آینده ورود  دارو و مواد اولیه دارویی که بیش از ۲میلیون واردات داشته باشد، نداشته باشیم، همچنین در حوزه مواد موثره نیز به همین صورت است.
وی با اشاره به اینکه در حوزه غذا، نفت و گاز وابستگی‌هایی داریم و البته پروژه های دانش بنیان خوبی نیز در حال انجام است گفت: شرکت ها باید به سمت دو مقوله پیش روند یکی اینکه محصول حاصل سرمایه گذاری بخش خصوصی است نه دولت، هیچ محصولی از پول دولت درست نمی شود، دوم راه اندازی خود شرکت است، دانشگاه نمی تواند محصول تولید کند بلکه محصول از دل شرکت ها بیرون می آیند که قابل رقابت، توسعه و سرمایه گذاری باشد.

معاون علمی وفناوری ریاست جمهوری افزود: سرمایه گذاری بخش خصوصی در پژوهش است و ما به عنوان معاونت علمی و فناوری یک پلتفرم در این زمینه هستیم که ریسک آن را بگیریم.

ستاری با انتقاد از خام فروشی در کشور گفت: خام فروشی ارزش افزوده ندارد و نمی‌توان با خام فروشی یک کشور ۸۰ میلیونی را اداره کرد، جامعه ای که امورات آن با خام فروشی می گذرد نیاز به دانشگاه و هیات علمی ندارد.

وی یادآوردشد: در برخی از حوزه ها به دلیل نبود ساختار مناسب، نیاز به تعریف ساختار است، در برخی از حوزه ها  انجام بسیاری از تست‌های مربوطه به آن حوزه در کشور وجود ندارد و ما در معاونت با تعامل با با سازمان استاندارد  توانستیم گواهی انطباق را برای برخی از حوزه ها تعریف کنیم.

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: اکنون در برخی از حوزه های نفت و گاز گواهی انطباق تعریف شده است.

پیش از این بازدید، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری به اتفاق هیات همراه خود از پژوهشگاه پلیمر و مهندسی پتروشیمی ایران و شرکت های دانش بنیان مرکز نوآوری  این پژوهشگاه نیز دیدن کرد.