ساری - ایرنا - معاون اجرایی و فنی شرکت مجری نیروگاه زباله سوز ساری گفت که در صورت تامین بموقع اعتبار این نیروگاه بهار سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

مازیار شریفی در حاشیه بازدید خبرنگاران از پیشرفت فیزیکی نیروگاه زباله سوز ساری افزود : در شرایط فعلی این نیروگاه از لحاظ ابنیه و ساختمانی ۴۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در زمینه تامین  تجهیزات هم شاهد انجام کار تا ۶۶ درصد است ضمن این که ۲۸ درصد از نصب تجهیزات مورد نیاز نیز در داخل ابنیه  به پایان رسیده است.
وی توضیح داد: اگر تمام عوامل درگیر در اجرای این پروژه شامل تامین اعتبار و زیرساخت بموقع عملیاتی شود، در فرصت پیش بینی شده در قرارداد که اواخر اردیبهشت ماه سال آینده است، فعالیت آزمایشی نیروگاه شروع خواهد شد.

معاون اجرایی و فنی مجری نیروگاه زباله سوز ساری علت تاخیر در اجرای پروژه تا پیش از سال جاری را عدم تامین اعتبار بیان کرد و اظهار داشت: در ماههای اخیر با پیگیری استاندار مازندران روند اجرای کار به دلیل تامین اعتبار و سایر فرایندهای مورد نیاز سرعت خوبی گرفت و پیگیری ها باعث شده تا پیشرفت فیزیکی در ساخت ابنیه و نصب تجهیزات در داخل کارگاه نیز سرعت بگیرد.
وی اعتبار هزینه شده برای این پروژه را تاکنون افزون بر ۸۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: برای تکمیل این پروژه نیز حدود ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار دیگر مورد نیاز است و امیدواریم این بودجه مورد نیاز نیز بزودی تامین شود تا بتوانیم کار را مطابق با قرارداد پیش ببریم.
شریفی ظرفیت نیروگاه زباله سوز ساری را حدود ۴۵۰ هزار تن در روز اعلام کرد و اظهار داشت : در ساخت پروژه تمام عوامل زیست محیطی رعایت شد و با تجربه ای که در پروژه مشابه در تهران که در حال بهره برداری است، وجود دارد، هیچ مشکل زیست محیطی را برای منطقه به دنبال نخواهد داشت.
وی ظرفیت تولید برق این نیروگاه را سالانه ۶ مگاوات اعلام کرد و اظهار داشت : با فروش این میزان برق بخش زیادی از هزینه های انجام شده در این واحد برگشت داده خواهد شد و علاوه بر برق مورد نیاز واحدهای فعال در داخل شهرک صنعتی ساری محل اجرای نیروگاه زباله سوز نیز تامین می شود.
گله از تاخیر در تامین زیرساخت 
معاون اجرایی و فنی نیروگاه زباله سوز ساری از آنچه که بی خیالی شهرداری ساری به عنوان کارفرما در تامین زیرساخت مورد نیاز برای این پروژه که شامل آب، برق و  جاده دسترسی  است، انتقاد کرد و گفت: تاکنون هیچ اقدامی از سوی کارفرما برای تامین زیرساخت صورت نگرفته است.
شریفی افزود : این در حالیست که باید  زیرساخت های مورد نیاز نیز متناسب با پیشرفت فیزیکی پروژه و حتی زودتر از موعد مقرر تامین شود تا ما در صورت تکمیل پروژه برای آغاز به کار نیروگاه لنگ زیرساخت ها نباشیم.
وی اعتبار مورد نیاز  برای تامین این زیرساخت ها را افزون بر ۴۰۰ میلیارد ریال برآورد کرد و گفت: : انتظار ما از مسئولان استانی این است که تامین زیرساخت ها را در اولویت برنامه های خود قرار دهند تا همزمان با پیشرفت فیزیکی پروژه  این فرایند نیز برنامه ریزی شود.
نماینده مجری پروژه نیروگاه زباله سوز ساری علت تاخیر چندین ساله اجرای این پروژه را بدعهدی در تامین اعتبار، مشکل فنی و عدم صدور موافقت نامه زیست محیطی بیان کرد.
نیروگاه زباله سوز ساری از مصوبات کاغذی سفر استانی دولت اسبق بود که با ۳۰ میلیون دلار اعتبار ارزی و ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار ریالی مصوب شد و قرار بود حداکثر تا پایان کار همان دولت به اتمام برسد که به دلایلی از جمله مشکل فنی، عدم تامین اعتبار و مخالفت محیط زییست تا سال ۹۴ دست نخورده باقی ماند.
از سال ۹۴ به دنبال صدور موافقت زیست محیطی در دولت یازدهم و رفع مشکل فنی در برنامه اجرایی قرار گرفت و دولت تدبیر و امید تاکنون برای ساخت این پروژه افزون بر ۸۱۰ میلیارد ریال اعتبار اختصاص داد.

تکمیل این نیروگاه در حال حاضر هم بدون احتساب زیرساخت شامل آب، برق و راه دسترسی که در حوزه وظایف شهرداری ساری به عنوان کارفرما قرار دارد، حدود ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار تکمیلی نیاز دارد.
در صورت بهره برداری از این پروژه معضل زباله شهر ساری که هم اکنون سالانه با اعتبار ۳۰۰ میلیارد ریالی در منطقه پشت کوه در ۱۳۰ کیلومتری جنوب این شهر دپو می شود، رفع خوهد شد.

   ۶۹۸۲/۱۶۵۴