تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۲

تهران- ایرنا- پیشنهاد کانبرا برای کمک به دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در مورد تحقیقات در مورد دخالت احتمالی روسیه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ با واکنش تند رهبر مخالفان دولت اسکات موریسون در استرالیا روبه رو شده است.

ماریس پین وزیر امور خارجه استرالیا عصر سه شنبه اعلام کرد که پیشنهاد کانبرا برای کمک به تحقیقات در مورد دخالت احتمالی روسیه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا، براساس منافع ملی کانبرا انجام شده و این درحالی است که  رهبر مخالفان دولت موریسون در اظهاراتی تند خواستار انتشار نسخه ای از متن گفت وگوی تلفنی دونالد ترامپ و اسکات موریسون نخست وزیر استرالیا شده است.

روزنامه نیویورک تایمز روز دوشنبه هفته جاری با انتشار گزارش جدیدی علیه ترامپ گزارش داد که رئیس جمهوری آمریکا چندی پیش در تماس تلفنی با نخست وزیر استرالیا از وی خواسته تا به بی‌اعتبار کردن تحقیقات «رابرت مولر» کمک کند. مولر بازپرس ویژه پرونده ادعای دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا بود که حدود دو سال را صرف تحقیقات در این پرونده کرد و در نهایت نتیجه آن بود که شواهدی دال بر تبانی میان ترامپ و روسیه به دست نیامده است.

بررسی‌های «اداره تحقیقات فدرال» (اف. بی. آی) و مولر پس از آن شروع شد که اولین بار مقام‌های استرالیایی به اف. بی. آی گفتند که دولت روسیه با ستاد انتخاباتی ترامپ تماس برقرار کرده تا اطلاعات مخربی را درباره «هیلاری کلینتون» رقیب دموکرات ترامپ منتشر کند.

به نوشته نیویورک تایمز" ترامپ در تماسی تلفنی از اسکات موریسون" نخست وزیر استرالیا خواسته بود تا آن کشور به بازنگری وزارت دادگستری در محتوای گزارش مولر کمک کند. فشار ترامپ بر موریسون همانند تماسی است که وی با «ولودیمیر زیلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین داشت. این موضوع نشان می دهد که رئیس جمهوری آمریکا از دیپلماسی برای پیشبرد منابع سیاسی شخصی استفاده می‌کند. ترامپ ماه ژوئیه در تماسی با زیلنسکی از وی خواسته بود تا تحقیقاتی در مورد «هانتر بایدن» در اوکراین انجام دهد. هانتر بایدن پسر جو بایدن اصلی‌ترین رقیب انتخاباتی ترامپ است.

به گزارش روز چهارشنبه رسانه های استرالیایی یک سخنگوی نخست وزیری استرالیا عصر گذشته اعلام کرد، موافقت موریسون برای کمک به آمریکا، سبب ایجاد موضع انتقادی در حزب مخالف دولت (کارگر) شده است.

ماریس پین وزیرامورخارجه استرالیا نیز بدون ذکر جزئیاتی دراین زمینه  گفت که این همکاری با  نزدیکترین متحد استرالیا محتاطانه بوده است.

خانم پین به رسانه ها افزود: این اقدام در راستای منافع استرالیا بوده و با نزدیکترین و مهمترین متحد خود همکاری می کنیم. ما باید تاجایی که می توانیم به آنها کمک کنیم و باید اطمینان حاصل کنیم که آنچه به عنوان کمک انجام می دهیم، درست است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، ترامپ به دلیل تحقیقات مرتبط با استیضاح در مجلس نمایندگان آمریکا تحت فشارهای زیادی قرار گرفته و گزارش هایی  نیز مبنی بر تلاش برای تأثیرگذاری بر دولت های خارجی به منظور پیروز شدن بر مخالفان سیاسی ترامپ وجود دارد. پارلمان تحت رهبری دموکراتها  در آمریکا هفته گذشته تحقیقاتی را در مورد ترامپ آغاز کرده است. این تحقیقات همزمان با افزایش نگرانی ها  در مورد اینکه ترامپ تلاش کرده تا با ارائه کمک ۴۰۰ میلیون دلاری به اوکراین، تحقیقاتی در مورد خانواده جوبایدن معاون باراک اوباما رئیس جمهوری پیشین آمریکا انجام شود،  شروع شد.

جوبایدن  از حزب دموکرات اکنون یکی از مهمترین رقبای دونالد ترامپ در انتخابات بعدی ریاست جمهوری آمریکا محسوب می شود. موضوع کمک کانبرا به  آمریکا دراین زمینه  با واکنش شدید احزاب مخالف دولت موریسون در استرالیا شده است.

آنتونی آلبانیس رهبر مخالفان موریسون در حزب کارگر در واکنش به این موضوع  خواسته است تا متن گفت وگوی تلفنی میان نخست وزیر اسکات موریسون و دونالد ترامپ در روز چهارشنبه (۲ اکتبر) منتشر شود. وی تاکید کرد که باید مشخص شود استرالیا چه اطلاعاتی به آمریکا داده است.

دفتر موریسون روز گذشته (سه شنبه) تائید کرد که نخست وزیر شخصاً به دونالد ترامپ  برای "با کمک و همکاری" با تحقیقات  پیشنهاد داده و ترامپ امیدوار است که این یافته ها موضوع دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ را بی اعتبار کند. اما آلبانیس رهبر مخالفان دولت در استرالیا تاکید کرد : نخست وزیر باید دقیقاً آنچه را که در این موضوع رخ داده، توضیح دهد. او باید هر نسخه و اطلاعاتی را که در مورد این مکالمه تلفنی موجود است، منتشر کند.

 استرالیا یکی از متحدان دیرینه امنیتی آمریکاست، اما همکاری های دو کشور در زمان دونالد ترامپ افزایش یافته است.