سمنان- ایرنا- مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری سمنان گفت: بافت فرسوده، کوچه‌های تنگ و معابر سخت‌عبور، از چالش‌های جدی برای اجرای عملیات‌های آتش‌نشانان در جنوب این شهر است.

سعید اسمعیل‌پور روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: براساس آمار سالانه ۲۰ تا ۲۵ درصد عملیات مهار آتش و ماموریت های امدادی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری سمنان در جنوب این شهر انجام می شود.

وی خاطر نشان کرد: وجود کوچه‌های باریک در بافت فرسوده همواره یکی از مشکلات نیروهای پایگاه‌های آتش‌نشانی سمنان برای حضور به موقع و خدمات‌رسانی مطلوب‌تر به شهروندان است.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری سمنان ادامه داد: بخشی از بافت فرسوده در جنوب سمنان مربوط به بافت‌های تاریخی است که نمی توان طرح‌های بازآفرینی براساس نمونه‌های عمران جدید در آن اجرا کرد، اما با تلاش مسئولان تامین زیرساخت‌ها برای تسریع در امداد و نجات و مهار آتش‌سوزی های احتمالی باید مورد توجه قرار گیرد.

اسمعیل‌پور اضافه‌کرد: در بازار سمنان به ازای هر۴۰ متر، خروجی برداشت آب جانمایی شده است که در صورت بروز آتش‌سوزی برای تسریع در مهار آتش از آن خروجی استفاده می شود که این مساله یکی از اقدام های پیش بینی شده در بافت تاریخی سمنان محسوب می شود.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری سمنان گفت: براساس استانداردهای کشور به ازای ۵۰ هزار شهروند باید یک ایستگاه آتش‌نشانی فعال باشد که در سال‌های گذشته با توجه به این موضوع چهار ایستگاه آتش‌نشانی در مرکز استان ایجاد شد.

سازمان آتش‌نشانی شهرداری با چهار پایگاه داخل شهر سمنان و یک پایگاه در شهرک صنعتی بزرگ این شهر با فعالیت ۸۰ آتش‌نشان به شهروندان خدمات رسانی می کند.

از ۲ هزار و ۹۵۰ هکتار محدوده شهر ۲۰۰ هزار نفری سمنان ۴۵۰ هکتار بافت فرسوده است که ۲۵۰ هکتار بافت تاریخی شامل بناهای تاریخی است و ۴۳ هکتار بافت ویژه شامل مسجد امام، مسجد جامع، امامزاده یحیی(ع)، راسته بازار و بازار شیخ علاالدوله محسوب می شود.

۷۳۳۹/۶۱۰۳