سید سعید ابراهیم نژاد روز چهارشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: به منظور آسانسازی تردد زائران اربعین حسینی، راه آهن همدان به عنوان پسکرانه (هاب) منطقه غرب کشور انتخاب شده است و مسافران اربعین از طریق این راهآهن به غرب کشور دسترسی پیدا میکنند.
وی اظهار داشت: ۲ رام در مسیر ۲ سویه همدان - تهران و یک رام در مسیر ۲ سویه همدان - مشهد در روزهای نزدیک به اربعین به ناوگان ریلی همدان افزوده میشود.
ابراهیم نژاد عنوان کرد: با راه اندازی این قطار، روزانه نزدیک به چهار هزار و ۵۰۰ مسافر از طریق راهآهن همدان جابهجا میشوند.
وی با اشاره به اینکه با اضافه شدن این سه قطار، روزانه چهار قطار از راه آهنهمدان حرکت دارند، ادامه داد: قطار ویژه اربعین در مسیر همدان - مشهد از ۲۲ تا ۲۸ مهرماه و قطارهای مسیر همدان - تهران از ۲۶ تا ۲۸ مهرماه فعال هستند.
مدیرکل راهآهن غرب کشور تاکید کرد: برای نخستین بار است که زائران اربعین حسینی میتوانند به این صورت با خط آهن خود را برای ورود به کشور عراق، به غرب کشور برسانند.
وی اضافه کرد: در حال حاضر قطار ۲سویه همدان - مشهد هر روز برقرار است که یک روز در میان شرکت حمل و نقل ریلی رجا با سالنهای ترکیبی چهار و ۶ تخته مسافران را جابهجا می کند و شرکت حمل و نقل ریلی بنریل نیز یک روز در میان با سالن های چهار تخته چهار ستاره برنامه حرکت دارد.
ابراهیم نژاد با اشاره به اینکه قطار همدان - مشهد هر روز از ساعت ۱۵ حرکت دارد، افزود: بلیتهای این مسیر با توجه به نوع و درجه قطار از یک میلیون و ۱۶۰ هزار ریال تا ۲ میلیون و ۱۱۰ هزار ریال فروخته میشود.
وی با اشاره به اینکه امسال افزایش نرخ بلیت قطار نداشتیم، ادامه داد: بلیت همدان - تهران نیز حدود ۴۵۰ هزار ریال عرضه میشود اما با این وجود نرخها با توجه به سیاستهای راه آهن برای جذب مسافر، شناور است.
مدیرکل راهآهن غرب کشور گفت: قطار همدان رونق خوبی گرفته است و امسال ضریب اشغال قطارهای همدان بالای ۹۰ درصد بوده و از قطار همدان- مشهد بسیار استقبال خوبی شده است.
وی خاطر نشان کرد: در یک هفته آینده تیم کمیسیون تعیین سرعت به همدان می آیند تا مجوز افزایش سرعت قطارهای این راهآهن را صادر کنند که با صدور این مجوز سرعت قطارهای همدان از ۱۲۰ کیلومتر بیشتر شود.
ابراهیم نژاد با اشاره به اینکه بودجه ها پیش بینی شده تا قطار همدان - تهران برقی شود، گفت: در بخش حمل و نقل بار، چند سرمایهگذار وارد شدند تا استفاده باری نیز از این قطار رونق بگیرد.
مدیرکل راهآهن غرب کشور ادامه داد: حدود ۳۰ هزار میلیارد ریال در راه آهن همدان سرمایهگذاری شده است و هدف ما این است که بار را از جاده به سمت ریل بیاوریم هرچند در بحث مسافر در مسیر مشهد به اهداف خود رسیدهایم.
وی اشاره کرد: چند روز قبل و بعد از اربعین حسینی در راهآهن همدان موکب راهاندازی میشود تا علاوه بر توزیع غذا به زائران حسینی خدمات ارایه دهد.
طرح ساخت راه آهن همدان - تهران در سفر پر خیر و برکت رهبرمعظم انقلاب در سال ۸۳ به همدان مصوب شد.
نخستین قطار مسیر همدان - مشهد نیز تیر ماه سال ۱۳۹۶ با حضور حدود ۱۵۰ تن از خانواده های شهدا، ایثارگران و اصحاب رسانه استان همدان عازم مشهد مقدس شد.
۹۹۰۴/۲۰۸۷