سیدحسین پیغمبری روز چهارشنبه به مناسبت هفته ملی کودک( ۱۳ الی۱۷ مهرماه) در گفت و گو با خبرنگاران، افزود: جوانان نباید از آینده خود خصوصا اشتغال نگران باشند، در صورت توجه منظم به کودکان، بخشی از مشکلات آنها رفع میشود .
وی ادامه داد: مثلا در مورد کمربند ایمنی از ظرفیت همیار پلیس و بازی کودکانه استفاده شد، آنها از خانوادههای خود خواستند قوانین را رعایت کنند و هم برنامهریزی برای آینده در کشور شد، که در آینده به صورت سیستماتیک کمربند ایمنی را ببندند و قانون را رعایت کنند.
پیغمبری تاکید کرد: در مساله آب و بسیاری معضلات استان حوزه کودک بسیار اثرگذار است، باید موضوع جدی گرفته شود و نباید از آن در فعالیتهای اقتصادی سوء استفاده کرد و نسبت به خانههای بازی که به وفور در حال راهاندازی است، معترض هستیم و آن را تهدید میدانیم .
به گفته مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان یزد، بسیاری از مراکز فرهنگی بدون توجه به اصول اولیه روانشناختی کودک فعالیت دارند که این موضوع نوعی تهدید است و بخش زیادی از هزینهها،مقطعی است و ساخت آینده بهتر فقط با سرمایهگذاری بر روی کودک امکانپذیر است.
پیغمبری افزود: تعدادی از مراکز فراگیری این اداره کل فعال است که به کودکان با نیازهای ویژه مثل نابینا و ناشنوا خدماترسانی میکنند که در این ارتباط میتوان به مرکز شماره چهار آزادشهر اشاره کرد، و امیدواریم مرکز آموزش کودکان استثنایی یزد هم از آن استفاده کند و مرکزی دیگر هم در قاسمآباد در حال ساخت است.
وی اظهار داشت: بسیاری از خانوادهها هنوز نمیدانند شرایط استاندارد مراکز چیست و از رسانهها خواست، در این زمینه به این نهاد کمک کنند.
وی ادامه داد: با شروع ثبت نام در خردادماه ظرف ۱۵ روز ظرفیت کانون تکمیل میشود و به دلیل کمبود مرکز نمیتوانیم از همه متقاضیان ثبتنام کنیم، امیدواریم با افزایش مراکز ثابت و سیار کانون ، بتوانیم افراد بیشتری را تحت پوشش قرار دهیم.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان یزد ادامه داد: بیست و چهارم مهر نمایشگاه تولیدات کودکان چهار تا ۱۲ سال استان برگزار میشود که آثار عرضه شده حاصل کار توانمندسازی کارگاههای مهارت آموزی در راستای رونق و تولید ملی است که دست ساختهای خود را بر اساس توانمندی و علایق شخصی ارائه دهند.
پیغمبری ادامه داد: کانون به جز مراکز ثابت، واحدهای سیار هم دارد که تا شعاع ۳۰ کیلومتری شهرها و روستاها با اولویت مناطق کمتر برخوردار زیرپوشش دارد و خارج از این شعاع کتاب پستی ارسال می شود که عمدتا مربوط به حاشیه شهرهاست، در رویکرد جدید جشنواره قصه گویی مقرر شد بیشترین امتیاز به افرادی داده شود که بیشترین اجرا را در این مناطق داشته باشند.
وی تعدادی اعضای کانون را ۱۵ هزار نفر در گروه سنی ۶ تا ۱۸ سال ذکر کرد و یادآورشد، ۲۵۰ هزار جلد کتاب در ۲۲ مرکز استان موجود است که ۱۸ مرکز ثابت و بقیه سیار است.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان یزد حق عضویت سالانه افراد را ۲۵ تا ۵۰ هزار تومان ذکر کرد و گفت: افراد بیبضاعت، زیرپوشش کمیته امداد، خانوادههای
شهدا، ایثارگران و نیز افراد در مناسبت های مختلف میتوانند عضو رایگان کانون شوند.
پیغمبری اظهارداشت: برخی مراکز کانون خارج از وقت اداری کلاس تخصصی با سرفصلهای فرهنگی ، هنری، ادبی، علمی و دینی برگزار میکنند که میتوان به آموزش موسیقی و هنرهای دیگر اشاره کرد که میزان شهریه سی تا پنجاه درصد کمتر از آموزشگاههای آزاد است.
به گفته پیغمبری، بیش از یکصد عضو کانون شهروندان خارجی هستند و مسابقات رباتیک نیز با حضور ۸۰ نفر از افغانستان در یزد برگزار شد و در حال حاضر ۹ مرکز ثابت سهمیه در یزد داریم که برای ساخت به همت بخش خیری و خصوصی نیاز است و سه مرکز سیار شهری و روستایی در ابرکوه ، اردکان و تفت نیز اضافه میشود.
وی ادامه داد: با همکاری فرمانداریها در کشور مراکز ثابت کانون را شهرداری و یا افراد خیر احداث میکنند و در اختیار کانون برای تجهیز و استخدام مریی قرار میدهند که این موضوع در یزد کم رنگ است.
به گفته این فعال حوزه کودک و نوجوان یزد چند پروژه در دست اقدام است و از بخش خصوصی ،معادن ، صنعت و خیرین درخواست کمک داریم و با توجه به شرایط اقتصادی پاسخگوی نیاز استان نیستیم .
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان یزد به ۲ پروژه نیمه تمام هشت سال قبل در شهرستان اشکذر اشاره کرد و گفت: با کمک سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مقرر شد این پروژه تا پایان سال ۹۸ به بهرهبرداری برسد.
وی ادامه داد: همچنین زمین پروژه مهریز خیری است و با ۵۰ درصد پیشرفت در دست ساخت است و مرکز کانون زبان علاوه بر یزد در زارچ ،میبد ، ابرکوه و مهریز داریم که غیر از شهر یزد تمام مراکز دیگر در واحدهای استیجاری یا مدارس مستقرند.
پیغمبری اظهار داشت: مرکز بافق نیاز به ساختمان دارد،سایر شهرستانها نیز به جز اشکذر نیاز به ساختمان جدید دارند و در شهر یزد با کمبود ۹ مرکز مصوب روبرو هستیم ،کمک شهرداری و شورای شهر، فرمانداریها و خیرین را میطلبد.
همچنین عالیه قوامی معاون اداری مالی و محمد رضا آخوندی معاون فرهنگی کانون گزارشی از اقدامات انجام شده بیان کردند و خبرنگاران رسانهها از بخشهای مختلف مرکز قاسمآباد کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان یزد بازدید کردند.
در تقویم جمهوری اسلامی حدود ۱۲۰ مناسبت با عنوان روز، هفته و دهه نامگذاری شده است،
۷۵۳۷/ ۲۰۴۷