بیرجند - ایرنا - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی گفت: موثرترین اقدام در حوزه آسیب اجتماعی فرایندمحوری است که باید بر محور علمی و دانشگاهی صورت گیرد.

ناصر خوش خبر روز چهارشنبه در نشست کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استان خراسان جنوبی افزود: کار غیرعلمی و غیرکارشناسی، روند درمان در حوزه‌های آسیب‌های اجتماعی را ناقص و ناکام می‌گذارد.

وی اظهار داشت: کاهش آسیب‌های اجتماعی با هم‌افزایی و در کنار هم بودن دستگاه‌ها برای نتیجه‌ واحد محقق می‌شود.

معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: کار در حوزه اجتماعی زودبازده نیست و باید مستمر باشد، برخلاف نظر برخی‌ که معتقدند در این زمینه اقدامی نشده باید گفت اگر کار نمی‌کردیم آیا وضعیت جامعه اینگونه بود.

وی با بیان اینکه مسائل فرهنگی و اجتماعی جامعه همواره باید توسط دستگاه‌ها رصد شود تصریح کرد: به‌کارگیری روش‌های جدید و علمی بسیاری از مشکلات را حل خواهد کرد و روشی که مبتنی بر شناخت و ملاحظات حوزه‌های اجتماعی باشد خروجی مثبت خواهد داشت.

خوش خبر افزود: مدیریت‌های متعدد در حوزه‌های اجتماعی موجب نقض اقدامات متقابل می‌شود که باید در این زمینه چاره‌ای اندیشید.

وی گفت: درست است که آسیب‌ها در خراسان جنوبی پایین‌تر از نرم کشوری است و نسبت به میانگین کشور جزو آخرین استان‌ها هستیم اما باز هم آسیب داریم که از گفتن آن ابایی نداریم و مردم باید برخی آمارها را در حوزه آسیب‌های اجتماعی بدانند.

وی اظهار داشت: به اعتقاد برخی دستگاه‌ها نباید آمار داد اما باید بدانیم که در حوزه اجتماعی هیچ جوی ایجاد نمی‌شود پس نباید سکوت کرد زیرا شکل آسیب‌ها متناسب با دهه ۶۰ و ۷۰ نیست بلکه آسیب‌های جدید همچون ازدواج سفید وجود دارد هرچند مردم خراسان جنوبی درگیر اینگونه آسیب‌ها نیستند اما باید مورد توجه قرار گیرد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه کار در حوزه اجتماعی نیازمند استمداد از دیگر حوزه‌ها است گفت: در حوزه اجتماعی فاصله گرفتن کودکان از خلقیات پدر و مادر با توجه به گرفتاری‌های مربوط به اشتغال و تربیت کودک در مهدکودک‌ها باید مورد توجه قرار گیرد که باز هم نیازمند کمک سایر حوزه‌ها است.

وی اضافه کرد: این کارگروه از کارگروه‌های موثر در سامان اجتماعی است که باید در مقابله با آسیب‌هایی همچون شبیخون فرهنگی و برنامه‌هایی که ارزش‌های نظام را مورد تهدید قرار می‌دهد برای تحقق جامعه‌ای سالم تلاش کند.

بررسی مشکلات مربوط به چهارشنبه‌بازار از بهداشتی نبودن محیط تا حذف پرنده‌فروشان از این بازار از موضوعات مورد بررسی در این کارگروه بود که خوش خبر گفت: مهمترین دغدغه بهداشت عمومی است و مورد تاکید و اعتراض دانشگاه علوم پزشکی هم قرار گرفته است.

معاون استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: از طرفی مکان‌هایی همچون چهارشنبه بازار با همان روش سنتی و دستفروشی مورد استقبال مردم قرار گرفته است که باید مدیریت شود.

وی اظهار داشت: طبق جلسه‌ای که روز گذشته در این مورد برگزار شد چهارشنبه‌بازار خیابان بهشتی به روزبازار تبدیل خواهد شد و دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در مدت یک هفته تمهیدات بهداشتی را به شهرداری اعلام خواهد کرد که ضمن اجرایی شدن این تمهیدات آموزش‌های بهداشتی لازم به دستفروشان داده خواهد شد.

خوش خبر گفت: در ارتباط با پرنده فروش‌ها هم طبق اعلام نظر شهرداری مبنی بر اینکه این دستفروش‌ها خارج از چهارشنبه بازار و در ملک شخصی اقدام به پرنده فروشی می‌کنند، دستگاه‌های ذیربط هرچه سریعتر نسبت به ساماندهی آنها اقدام کنند.

تهیه کانکس سیار معاینه پزشکی قانونی با تامین اعتبار ۱۶۱ میلیون تومان از دیگر موضوعات مورد بررسی در این نشست بود که معاون استاندار گفت: با توجه به قیمت بالای این کانکس اگر دستگاه‌هایی مانند دانشگاه علوم پزشکی کانکسی به این منظور در اختیار دارند، طبق همکاری دوجانبه در اختیار پزشکی قانونی قرار دهند.

با توجه به اهمیت وجود این کانکس در استان در مواقع بحران و از طرفی مستقر نبودن مراکز پزشکی قانونی در برخی شهرستان‌ها و تاکید معاون استاندار مقرر شد این موضوع مورد بررسی و اقدام ویژه قرار گیرد.

همچنین کمیته‌های ذیل کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استان خراسان جنوبی در این نشست ساماندهی شد.

قبل از این ۱۸ کارگروه در حوزه اجتماعی و فرهنگی به صورت جداگانه فعالیت داشتند که با استناد به مصوبه هیات وزیران و آیین نامه اجرایی شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان تمامی این کارگروه‌ها در یک کارگروه با عنوان کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده ادغام شد.

در این کارگروه چهار گروه کاری «زنان و خانواده»، «سلامت و رفاه»، «جوانان و اوقات فراغت» و «فرهنگی و اجتماعی» مصوب شد که ریاست و دبیری این کارگروه‌ها را به ترتیب اداره کل امور بانوان و خانواده استانداری، دانشگاه علوم پزشکی، اداره کل ورزش و جوانان و اداره کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان جنوبی برعهده گرفتند.

همچنین سید مصطفی حسینی و احمد کاشانی به عنوان نمایندگان سازمان‌های مردم نهاد خراسان جنوبی توسط اعضای کارگروه انتخاب شدند و قرار شد از این پس در کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استان به مدت یک سال شرکت کنند.

۳۲۱۵*۳۰۲۸