رضا حجتی روز چهارشنبه در نشست مشترک با فعالان ورزش روستایی استان خراسان جنوبی افزود: یکی از سیاستهای وزارت ورزش و جوانان، تجهیز خانههای ورزش در نقاط روستایی کمتر برخوردار است و اعتبار در نظر گرفته شده برای سال جاری ۳۰ میلیارد تومان است.
وی گفت: اعتبار تجهیز خانه ورزش روستایی سال گذشته پنج میلیون تومان بود که امسال به ۱۰ میلیون تومان برای کمک به مناطق کمتر برخوردار افزایش یافته است.
مدیرکل دفتر توسعه ورزش مناطق روستایی و عشایری وزارت ورزش و جوانان یکی دیگر از سیاستهای مهم این وزارتخانه را همگانی کردن ورزش در روستاها عنوان کرد و گفت: تلاش میکنیم روستاییان را مجاب کنیم که از طریق آموزش و افزایش مهارت ورزش را به عنوان یک ضرورت در زندگی خود وارد کنند.
وی اظهار داشت: براساس آمارهای غیررسمی سرانه ورزشی در هر روستا حدود ۲۰ سانتیمتر مربع است که این میزان با مناطق شهری تفاوت زیادی دارد لذا در راستای عدالت اجتماعی امیدواریم اقدامات وزارت ورزش و جوانان منجر به افزایش این سرانه شود.
حجتی گفت: منابع عمرانی و بودجههای سرمایهای وزارت ورزش و جوانان برای افزایش سرانه ورزشی روستاها اکتفا نمیکند تا شاهد تغییر چشمگیر آن باشیم لذا سایر بخشهای دولتی و غیرانتفاعی باید وارد عرصه شوند تا این مشکل ملی رفع و تاثیر آن در سلامت کشور مشاهده شود.
وی با تاکید بر لزوم فراهم کردن تربیت بدنی رایگان برای مردم اظهار داشت: به خصوص در روستاها هزینه ورزش و تحرک نباید زیاد شود.
مدیرکل دفتر توسعه ورزش مناطق روستایی و عشایری وزارت ورزش و جوانان گفت: برنامههای انگیزشی تدوین شده تا با برگزاری مسابقات غیر قهرمانی انگیزه افراد ساکن مناطق روستایی و محروم برای ورزش افزایش یابد.
وی جام خوشه چین را یکی از رقابتهای ورزشی روستایی و عشایر سراسر کشور عنوان کرد که در ۶ رشته تیمی و انفرادی با ترکیب بازیهای سنتی و کلاسیک انجام میشود.
حجتی با بیان اینکه بازآفرینی فرهنگی و احیای بازیهای بومی و محلی تاثیر زیادی در زمینه ورزش روستاها دارد گفت: امسال بیش از یک هزار و ۵۰۰ رویداد ورزشی در سطح شهرستانی و استانی برنامه ریزی شده و برای آن پنج میلیارد تومان اعتبار پیش بینی کردهایم.
وی افزود: اولین دوره ورزش دو و میدانی روستاییان سراسر کشور نیز با عنوان جام دهقان فداکار در تبریز برگزار میشود.
مدیرکل دفتر توسعه ورزش مناطق روستایی و عشایری وزارت ورزش و جوانان گفت: این برنامه به همت ادارات کل ورزش و جوانان و فدراسیون دو و میدانی از امسال در سطح استانها شروع میشود و سال آینده رقابتهای ملی در تبریز برگزار خواهد شد.
وی بیان کرد: بیش از ۵۰ هزار روستا در کشور داریم که حدود ۴۰ هزار روستا از این تعداد دهیار و شورای اسلامی دارند و اگر دهیاریها فضایی با ۵۰ متر مربع در اختیار ورزش روستای خود قرار دهند ما با امکانات ورزشی آن را تجهیز میکنیم.
وی گفت: جام دهیاران هم در حال طراحی است که اگر این قشر به عنوان عالیترین مقام مردمی دولتی در روستاها به سمت ورزش گرایش پیدا کنند به عنوان نخبگان تاثیر زیادی در جذب مردم به ورزش دارند.
مدیرکل دفتر توسعه ورزش مناطق روستایی و عشایری وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه وقتی جسم سالم باشد اخلاق انسان نیز سالمتر می شود اظهار داشت: تلاش میکنیم تا شهروندان تندرستتر و شادابتری داشته باشیم و این یک مزیت و سرمایه بزرگ برای هر کشوری است.
وی روند آسیبهای اجتماعی در سطح کشور را رو به رشد دانست و افزود: باید جلوی این روند را بگیریم و در حوزه سلامت، ورزش یکی از مولفههای اساسی برای جلوگیری از این روند رو به رشد آسیبهای اجتماعی محسوب میشود.
حجتی با توجه به اینکه هر فرد سالم باید حدود ۱۰ هزار قدم (معادل پنج کیلومتر) در روز بردارد گفت: هم شهرنشینان و هم روستاییان ما متاسفانه این عمل را انجام نمیدهند و از خودرو برای تردد استفاده می کنند که سبک زندگی مردم روستایی و شهری در حال یکسان شدن است.
جام خوشن چین به مرحله منطقهای رسید
معاون دفتر توسعه ورزش مناطق روستایی و عشایر وزارت ورزش و جوانان هم گفت: جام خوشه چین به عنوان یک نماد ملی طراحی شده و امسال میزبانی مرحله منطقهای آن به خراسان جنوبی هم واگذار شده است.
علیرضا پسندیده با بیان اینکه مرحله استانی جام خوشه چین تمام شد افزود: مرحله منطقهای در استانهای خراسان جنوبی، آذربایجان غربی، چهارمحال و بختیاری، البرز و مرکزی از شهریور تا آبان ماه سال جاری اجرا و نیمه اول بهمن مرحله ملی آن برگزار میشود.
وی گفت: در مرحله ملی جوایز ارزندهای توسط مقامات کشوری اهدا میشود و امیدواریم این جام سنگ بنای یک دوره مسابقات ملی روستا پایه برای سالهای آینده باشد.
معاون دفتر توسعه ورزش مناطق روستایی و عشایر وزارت ورزش و جوانان هدف اصلی از برگزاری جام خوشه چین را ایجاد انگیزه برای ورزش روستایی عنوان کرد و گفت: مسابقات از سطح روستاها آغاز شده که در سطح ملی به پایان میرسد و مجموع آن پنج مرحله است.
وی اظهار داشت: این جام در ۶ رشته طراحی شده که تلفیقی از رشتههای کلاسیک و سنتی است و با توجه به اهمیت برگزاری جام خوشه چین یکی از شاخصهای ارزشیابی نگاه همگانی و عمومی به این مسابقات خواهد بود که بر همین اساس ۸۰ درصد امتیاز برای تعداد شرکت کنندگان و ۳۰ درصد برای رتبه و قهرمانی لحاظ میشود.
وی با بیان اینکه در توسعه زیرساختها و اعتبارات توجه ویژهای به روستاهای شرکت کننده در این جام خواهیم داشت گفت: یکی از سیاستهای وزارت ورزش و جوانان کمک به راهاندازی خانه ورزش در روستاها است اما باید تلاش کنیم آمایش سرزمینی در ایجاد خانههای ورزش تاثیرگذار باشد.
معاون دفتر توسعه ورزش مناطق روستایی و عشایر وزارت ورزش و جوانان گفت: از همین رو نوع ملزوماتی که برای خانههای ورزش در نظر گرفته میشود براساس استعدادهای هر منطقه تا سقف ۱۰ میلیون تومان خواهد بود.
وی افزود: برای تیمهای ورزشی در روستاها نیز پنج میلیون تومان در نظر گرفته شده است.
پسندیده با اشاره به لزوم آموزش در حوزه ورزش بیان کرد: برای تمامی رشتههای ورزشی که قابلیت عمومی داشته باشد، با همکاری ۲۶ فدراسیون، تربیت داور و مربی در سطح روستاها را دنبال میکنیم.
وی یکی دیگر از رویکردها را شناسایی نیازهای ورزشی روستاها در حوزه عمرانی و مطالبهگری برای ساخت آن عنوان کرد و گفت: باید موضوع محرومیتزدایی نقاط روستایی و عشایر به درستی تبیین و در برنامهها دنبال شود.
وی با اشاره به اینکه حدود ۵۰ درصد جمعیت خراسان جنوبی را روستاییان تشکیل میدهند افزود: بخش زیادی از این جمعیت نیز جوانان و نوجوانان هستند که خواستهها و مطالباتی دارند لذا در حوزه اعتبارات و میزبانیها توجه ویژه به خراسان جنوبی داریم.
ششمین همایش ملی روز روستا و عشایر ۱۵ مهر امسال با حضور مسئولان کشوری در خراسان جنوبی برگزار میشود.
۹۸۹۳*۳۰۲۸