معاون پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی در این آیین با اشاره به نقش امام موسی صدر در اقتدار و عزت آفرینی برای پیروان مکتب اهل بیت(ع) اظهار داشت: این شخصیت بزرگ هنگامی که به لبنان رفت برای نجات شیعیان و خارج کردن آنان از وضعیت نامناسبی که داشتند آرام و قرار نداشت.
حجت الاسلام و المسلمین نجف لکزایی بیان داشت: بر اساس دیدگاه امام موسی صدر همگرایی، هماهنگی، همکاری، همبستگی و پیوستگی موجب اتحاد مسلمانان شده و در مقابل نیز تعارض، تنازع و وابستگی ما را به سمت تجزیه و تکه تکه شدن سوق میدهد و به تمدن نوین نخواهیم رسید.
حورا صدر دختر امام موسی صدر نیز در این مراسم با بیان اینکه پایگاه تخصصی بازنمایی امام موسی صدر به همت متخصصان نمایهساز و گروه فنآوری دیجیتال پژوهشکده مدیریت و مدارک اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و علوم اسلامی پس از گذشت نزدیک به سهسال به نتیجه رسید، افزود: این پایگاه میتواند محل رجوع محققان و پژوهشگران مختلف حوزه و دانشگاه باشد، و امکان مناسبی برای آشنایی با منظومه فکری و مبانی نظری فعالیت های امام موسی صدر است.
وی همچنین این پایگاه را منبعی برای مبلغان و مصلحان برای شناخت ابعاد و نگاه جدیدی از اسلام دانست، و گفت: این پایگاه مجموعهای از نمایه و اصطلاحات مجموعه ۱۲ جلدی گام به گام با امام صدر را در بردارد و امکان توسعه منابع و روشهای جستجو نیز در آن در نظر گرفته شدهاست.
صدر یادآور شد: مجموعه گام به گام با امام موسی صدر حاوی گفتارها و مصاحبههای امام موسی صدر از ۱۹۶۰ تا ۱۹۷۸ میلادی و از زمان استقرار در لبنان تا ربوده شدن در لیبی را در بر میگیرد.
وی در پایان سخنان خود با بیان اینکه امروز جای امام موسی صدر در این همایش و در بین هم لباسیها، همفکران و علاقهمندانش خالی است، گفت: امیدوارم راه اندازی این پایگاه بر انگیزه دولتمردان و اصحاب نفوذ و قدرت جدیت بخشد تا برای آزادی امام موسی صدر طرحی نو در اندازند.
سید موسی صدر در ۱۴ خرداد سال ۱۳۰۷ هجری شمسی در قم متولد شد.
وی مرجع دینی و سیاسی شیعیان پس از هجرت از ایران به لبنان ، مجلس اعلای این کشور را تاسیس کرد و رهبری فکری و سیاسی شیعیان این کشور را عهدهدار شد، او در میان شیعیان به امام موسی صدر مشهور است.
این عالم مجاهد در ۹ شهریور ۱۳۵۷، طی سفری رسمی به لیبی به دعوت معمر قذافی حاکم این کشور، ناپدید شد و تاکنون از سرنوشت او خبری در دست نیست.
۷۴۰۳/ ۶۱۳۳/