تهران- ایرنا- ویژه برنامه‌های فرهنگی و هنری «هفته تهران در قلب طهران» با برگزاری تورهای گردشگری، روایت فتح، شعر، مستند و سایر برنامه‌ها از ۱۲ تا ۱۸ مهرماه جاری برای شهروندان در نظر گرفته شده است.

شهردار منطقه ۱۲ تهران روز چهارشنبه در نشست خبری تشریح برنامه های «هفته تهران در قلب طهران» اظهارداشت: تورهای گردشگری و بازدید از موزه‌ها در این هفته رایگان خواهد بود ضمن اینکه برگزاری تورهای گردشگری طی یکسال گذشته از منطقه ۱۲ باعث آشنایی بیشتر مردم با اماکن مختلف تاریخی، فرهنگی و اجتماعی شده است. 

به گزارش ایرنا، علی محمد سعادتی افزود: از جمله این تورهای رایگان در محله عودلاجان، میدان مشق، سنگلج، گذر امامزاده یحیی، مسیر مشروطه در روز جمعه ۱۲ مهرماه از ساعت ۹ تا ۱۷ تدارک دیده شده است.

وی همچنین با اشاره به اجرای «تعزیه قائم مقام فراهانی» گفت: این برنامه روز ۱۳ مهر از ساعت ۱۶ الی ۱۸ در باغ نگارستان واقع در حوالی میدان بهارستان برگزار می‌شود.

شهردار منطقه ۱۲ تهران اظهارداشت:‌ مجسمه وی برای بازدید عموم سال گذشته در باغ نگارستان نصب شده است. 

وی، پخش مستند طهران، روایت فتح تهران، شعر، ویژه برنامه کودک، همایش تجلیل از فعالان فرهنگی و اجتماعی، دیدار با علمای اسلامی و مفاخر قلب تهران، دیدار با رهبران ادیان مذهبی، همایش تجلیل از حافظان خانه های تاریخی و افتتاح مرکز رویش با هدف ارائه خدمات فرهنگی و اجتماعی در منطقه هرندی پایتخت را از دیگر برنامه‌ها عنوان کرد. 

مراسم روز تهران در کاخ گلستان

سعادتی افزود: همچنین گرامیداشت روز تهران با حضور شهردار روز ۱۵ مهر از ساعت ۱۸ الی ۲۰ در کاخ گلستان برگزار می‌شود. 


شهردار منطقه ۱۲ تهران در ادامه با اشاره به میزبانی پارک شهر از کودکان گفت: همزمان با روز جهانی کودک در ۱۴ مهر برنامه های مختلفی به مدت سه روز در این بوستان برگزار می‌شود.
وی به همایش تجلیل از حافظان خانه های تاریخی نیز اشاره و خاطرنشان کرد: از ۱۰ شخصیت برجسته در این عرصه روز ۱۷ مهر در خانه شهید مدرس قدردانی و نمایشگاهی برپا می‌شود تا شهروندان با حافظان آشنا شوند.

سعادتی در ادامه با اشاره به همایش تجلیل از فعالان فرهنگی و اجتماعی افزود:‌  این همایش در روز ۱۴ مهر ساعت ۱۴ الی ۱۸ در موزه پست و ارتباطات برگزار خواهد شد.

هرندی همچنان نیازمند توجه

شهردار منطقه ۱۲ با اشاره به افتتاح مرکز رویش در هفته تهران گفت: این مرکز خدمات اجتماعی و فرهنگی در منطقه هرندی ارائه خواهد کرد؛ همچنین بخش اشتغال و توانمندسازی را طی یک ماه آینده به بهره برداری می‌رساند.
سعادتی اظهارداشت: منطقه هرندی نیازمند توجه در حوزه های مختلف از جمله برنامه های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سایر موارد ویژه اقشار مختلف کودکان، نوجوانان و بانوان است از این رو شهرداری منطقه ۱۲ با همکاری سازمان های مردم‌نهاد در تلاش است براساس نیاز منطقه برنامه هایی را اجرا کند.
وی با تاکید بر اینکه باید از خانه های پلاک قرمز (منازل عرضه کننده مواد مخدر) بهره‌برداری فرهنگی و اجتماعی شود گفت: توسط نیروهای انتظامی پلاک قرمزها  در این منطقه شناسایی و به دستور مقام قضایی پلمب شدند که باید وضعیت آنها از لحاظ تولید یا توزیع کننده مواد تعیین تکلیف شود.

شهردار منطقه ۱۲ تهران افزود: شهرداری این منطقه آماده است به دستور مقام قضایی در برخی از این پلاک‌ها بهره برداری فرهنگی و اجتماعی داشته باشد و با اجرای برنامه های مختلف آسیب های اجتماعی آن منطقه را کنترل کند، ضمن اینکه هزینه های اجاره‌بها را پرداخت خواهیم کرد.

ایمن‌سازی بازار و بازاریانی که همکاری نمی‌کنند

سعادتی همچنین با اشاره به برگزاری نشست با دفاتر خدمات نوسازی در هفته تهران گفت: این نشست در شهرداری منطقه ۱۲ در روز ۱۳ مهر برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه در همه محله های این منطقه دفاتر خدمات نوسازی تشکیل شده است ادامه داد: این دفاتر در خصوص ایمنی، آتش نشانی، درمانی، تجمیع پسماند و سایر مباحث فعال هستند، همچنین هر دفتر موضوع خاصی را نسبت به ظرفیت های محلی و توسعه آن پیگیری می‌کند. 
شهردار منطقه ۱۲ تهران بیان کرد:‌ در همین راستا در بازار مانور ایمنی برگزار شد تا بحث ایمنی و آتش نشانی آن را مورد ارزیابی قرار دهیم ضمن اینکه برای تسهیل در خرید برای شهروندان تابلوهایی نصب می شود.
وی با اشاره به ایمن سازی بازار گفت: مساله حریق در بازار بسیار اهمیت دارد که ناشی از اتصالات برق و انشعابات غیرمجاز است.

سعادتی تاکید کرد: در این زمینه با همکاری شرکت برق در خصوص اصلاح شبکه داخلی برق بازار برنامه هایی انجام گرفته است، ضمن اینکه نقش صاحبان مغازه های بازار هم در همکاری با شرکت برق حائز اهمیت و این در حالی است که تعدادی در این زمینه همکاری نمی‌کنند که از سوی مراجع قضایی پیگیری می‌کنیم. 
شهردار منطقه ۱۲ تهران اضافه کرد: همچنین نقش میراث فرهنگی در زمینه ایمن‌سازی مهم است و باید روش ایمنی را در اماکن تاریخی ارائه کند زیرا مردم بدون نظارت میراث نمی‌توانند اقدامات عمرانی انجام دهند.

این مسئول ادامه داد: در همین زمینه بخشی از تخریب های بازار به خاطر همین موضوع است که مردم نمی توانند عملیات عمرانی را انجام دهند. 

وی، برگزاری کلاس های آموزشی برای سرایداران در بازار و بازاریان، تقویت شیوه های امدادی، تجهیز امکانات آتش نشانی و سیستم صوتی برای اطلاع رسانی از حادثه، تقویت شبکه های آبرسانی و بهسازی ورودی و خروجی بازار را از جمله اقدمات برای جلوگیری از حوادث برشمرد.

تهرام/۸۱۳۸/