«سید علی حسینی» در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با بیان این مطلب ادامه داد: سیاستگذاری با اجرا در عرضه فرآوردههای نفتی پیوند خورده و در کنار بحث سیاستگذاری و مقررات در اجرا، کار به صورت منسجم دنبال میشود.
حسینی افزود: در هر زمینه و فعالیتی، اگر این دو عامل باهم عجین شود، نتیجه موفقیت آمیز خواهد بود.
وی در مورد علت عدم استقبال خریداران بورسی از عرضه نفت خام گفت: باید کار، پایش و عارضهیابی شود؛ زیرا در عرضه نفت خام در این زمینه خلا داریم، اما در عرضه فرآورده موضوع این گونه نیست و مدیریت ارشد به این کار اهمیت ویژه میدهد.
مدیرعامل بورس انرژی تاکید کرد: برای اظهار نظر در مورد قیمت عرضه نفت در بورس باید بتوان قیمتهای فروش را با قیمتهای عرضه مقایسه کرد و این در شرایطی است که اطلاعاتی از قیمتهای واقعی که در قالب کمیته فروش معامله میشود نداریم تا آن را با قیمتهای بورس مقایسه کنیم؛ بنابراین نمیتوان اظهار نظر کرد.
بر اساس قانون بودجه سال ۹۸ وزارت نفت مکلف است ماهانه حداقل ۲ میلیون بشکه نفت خام سبک، ۲ میلیون بشکه نفت خام سنگین و ۲ میلیون بشکه میعانات گازی عرضه کند.
عرضه نفت خام و میعانات گازی در بورس انرژی ایران برای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی مبتنی بر ایجاد تنوع در روشهای فروش و استفاده از ظرفیتهای بخش غیردولتی بهمنظور صادرات در دستور کار قرار گرفته است.
با این حال عرضه انواع نفت خام و میعانات گازی در بورس با اقبال مواجه نشده و به گفته نماینده شرکت ملی نفت در بورس انرژی، میزان فروش نفت از اردیبهشت ماه تاکنون، حدود یک میلیون بشکه نفت خام سبک و ۷۰ هزار بشکه نفت خام سنگین در رینگ بینالمللی بورس انرژی بوده است.
همچنین در عرضه این هفته نخستین محموله میعانات گازی پارس جنوبی با مبدا تحویل عسلویه در رینگ داخلی بورس انرژی به فروش رفت.