بیرجند - ایرنا - دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: شبکه‌های اجتماعی باعث شده که جوانان ما به جای خواندن کتاب‌های مفصل و خوب به خواندن پیام‌های کوتاه و کتاب‌های کوچک اکتفا کنند در حالی که همه معارف برای رشد جوان در کلمات و پیام‌ها محدود و خلاصه نمی‌شود.

علیرضا مختارپور شامگاه چهارشنبه در دیدار با حجت الاسلام و المسلمین سید علیرضا عبادی نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند افزود: امروز حجم زیادی اطلاعات از شبکه‌های مختلف اجتماعی منتقل می‌شود و فرصت انتخاب صحیح را از مخاطب می‌گیرد.

وی گفت: امروز جوانان ما شبانه روز در معرض پیام‌های متفاوت و متناقض قرار می‌گیرند که در مسیر رشد فرهنگی آنان اختلال ایجاد می‌کند.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی اظهار داشت: امروز با وضعیت خاصی در جامعه و جامعه جهانی رو به رو هستیم که نیازمند همت مضاعف است و مخاطب و جوان امروز به دلیل وضع رسانه‌های نوین در معرض بمباران فرهنگی دشمن قرار گرفته‌اند.

وی گفت: آرام آرام بی انگیزگی نسبت به مطالعه به وجود می‌آید که خوشبخانه در دهه‌های اخیر مقام معظم رهبری به شکل‌های مختلف از جمله حضور در نمایشگاه‌های کتاب و دست نوشته بر کتاب‌های خوب، فرهنگ کتاب و کتابخونی را ترویج می‌کنند.

مختارپور افزود: ائمه جمعه در ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی نقش موثری دارند و در برخی استان‌ها ائمه جمعه کتاب‌های خوب و مفید را در نمازجمعه معرفی می‌کنند که نقش موثری در فرهنگ کتاب و کتابخوانی دارد.

وی اظهار داشت: در این جهان همه شور و همه شر باید ارتباط نوجوان و جوان با کتاب و کتابخوانی به خصوص کتاب‌های خوب و مفید افزایش یابد.

وی گفت: در دوران تمدنی ایران که اوج آن از قرن چهارم شروع می‌شود، شاهد راه‌اندازی دانشگاه‌ها، دانشکده‌ها و کتابخانه‌ها هستیم و در این دوران علمای دینی توجه ویژه‌ای به فرهنگ و کتاب داشتند.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور بیان کرد: در قرون اولیه تمدن اسلامی مساجد و حوزه‌های دینی محل پرورش علما و دانشمندان بودند و هم کتابخانه‌های بزرگ عمدتا در حوزه‌های دینی و مساجد جهان اسلام وجود داشت که این موضوع برخلاف جریان تمدن غرب بود که اوایل قرون وسطی با تفتیش عقاید و کتاب سوزی مواجه بودیم.

وی ادامه داد: از دوران قاجار در ایران با رفت و آمد برخی غربی‌ها رگه‌هایی از اختلال در فرهنگ مکتوب کتاب ایجاد شد.

 مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان جنوبی هم در این دیدار گفت: ۷۷ کتابخانه در استان داریم که بیش از ۵۷ هزار نفر عضو این کتابخانه‌ها هستند.

محمدرضا رضایی افزود: اکنون ۳۷ کتابخانه در استان در دست احداث است که در سال جاری ۶ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان برای تکمیل این تعداد کتابخانه انعقاد قرارداد بسته‌ایم و در صورت تخصیص به موقع اعتبار پنج کتابخانه تا دهه فجر امسال به بهره‌برداری می‌رسد.

وی بیان کرد: در چهار سال گذشته ۱۵ کتابخانه در استان احداث و بازسازی شده است.

رضایی گفت: همچنین در پنج سال گذشته خیرین سالانه ۹۰ میلیون تومان در زمینه احداث کتابخانه در استان مشارکت داشته‌اند.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور امروز (چهارشنبه) در قالب سی‌امین سفر استانی خود، به همراه معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی، مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل و مدیرکل امور فرهنگی نهاد با حضور در استان خراسان جنوبی، با کتابداران این استان نیز دیدار کرد.

۷۵۵۶*۳۰۲۸