ساری - ایرنا - مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران گفت که هنرمندان استان در نیمه نخست امسال ۱۲۰ میلیارد ریال صنایع دستی فروختند که ۲۵ درصد بیشتر از مدت مشابه سال پیش است.

سیف الله فرزانه روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مازندران از نظر فعال بودن رشته های صنایع دستی در کشور ممتاز است و از حدود ۲۰۰ رشته صنایع دستی مصوب معاونت صنایع دستی کشور بیشتر از ۸۰ رشته در این استان تولید می شود.

وی با بیان اینکه در شش ماهه نخست سال جاری ۵۴ میلیارد و ۱۲۳ میلیون ریال تسهیلات به هنرمندان صنایع دستی مازندران پرداخت شده است، گفت: تقویت صنایع دستی یکی از اولویت های استان برای تقویت گردشگری و اقتصاد خرد همراه با احیای هنر اصیل مازندرانی است.  

مدیرکل میراث فرهنگی مازندران همچنین گفت: تعداد ۳۵  رشته صنایع دستی این استان تاکنون موفق به کسب مهر اصالت سازمان بین المللی آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو ) شده اند و برخی رشته های مهم نیز در فهرست دریافت این مهر قرار دارند.

فرزانه ادامه داد:  آبان ماه اینده  ۷۴ اثر و هنر دستی استان میزبان داوری بین المللی مهر اصالت به میزبانی استان تهران است و امیدواریم بتوانیم آثار بیشتری از هنرهای بومی استان را شناسنامه‌دار کرده و به دنیا با نام مازندران بشناسانیم. 

مهر اصالت بین المللی گواهینامه ای است که شورای جهانی صنایع دستی برای حفظ ، احیا و تداوم مشاغل بومی و سنتی به هنرمندان می دهد و با این مهر آثار آنان قابلیت عرضه به بازارهای ملی و جهانی را پیدا می کند .

مدیرکل میراث فرهنگی مازندران همچنین از صدور۶۵ پروانه تولید انفرادی و ۴۰ پروانه تولید کارگاهی صنایع دستی در استان خبرداد و افزود: حمایت از انجمن های صنایع دستی از برنامه های مهم ما است تا بتوانیم اینگونه هم اقتصاد خانواده ها را ارتقا بخشیم و هم از مهاجرت روستا به شهر و همچنین فراموشی آثار دستی جلوگیری کنیم.

وی برگزاری ۱۵ دوره آموزشی در حوزه صنایع دستی در بخش های آموزش صنایع دستی عمومی و ۶ دوره آموزشی ویژه شاغلین در ۶ ماه نخست امسال اشاره کرد و گفت: ۳۷ نشست، جشنواره و همایش در راستای تجلیل از هنرمندان صنایع دستی و اشاعه آن در بین جوانان از دیگر برنامه های ما در مسیر تقویت صنایع دستی استان در نیمه نخست امسال بود .

فرزانه همچنین با اشاره به تولید مستند نمدمالی و اقلام تبلیغاتی در حوزه معرفی هنرمندان و هنرهای سنتی و صنایع دستی استان ، اظهار اشت: تبلیغات امروز مهم ترین بخش احیای صنایع دستی مازندران و همچنین جلوگیری از ثبت آن به نام دیگر مناطق است. 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران، از احیای هنر رشته لاک تراشی در حوزه هنرهای سنتی و صنایع دستی اشاره کرد و افزود: در شش ماهه نخست سال جاری ۳۳ نمایشگاه و ۵۱ بازارچه صنایع دستی و هنرهای سنتی در استان برپا شده است.

/۱۸۹۹/۷۳۳۵