صدر پورکوثری چهارشنبه شب در گفت و گو با ایرنا افزود: در نصب این سایه بان از توری ها و شید ۵۰ درصد تراکم بافت استفاده میشود که با توجه به اینکه امسال نصب شید بر روی یکی از باغها به متراژ ۲ هزار متر در منطقه مهرآباد به صورت آزمایشی انجام شده کشاورزان می توانند به جهاد کشاورزی مراجعه کنند اطلاعات فنی نصب شید را گرفته و با تسهیلاتی که داده میشود بر روی باغهای انار خود سایه بان یا همان شید نصب کنند.
وی نصب سابه بان را در کمتر مصرف آب برای آبدهی درختان موثر عنوان و کشاورزان را توصیه کرد برای اینکه بتوانند انارهای خوب و بدون سوختگی داشته باشند از آن استفاده کنند.
رئیس جهاد کشاورزی میبد در ادامه با اشاره به یک هزار و ۲۵۰ هکتار باغات انار در شهرستان گفت: متاسفانه ۲ سال پیش ۵۰ هکتار و سال گذشته نیز ۱۵۰ هکتار از باغات میبد درگیر مگس مدیترانه شد ، امسال هم حدود ۲۵۰ هکتار درگیر این آفت شدهاند اما در درحال حاضر سطح آلوده ۱۵۰ هکتار میباشد.
وی روش های مبارزه با این آفت را طعمه پاشی و قرص ذکر کرد که قرص در داخل شیشه نوشابه و یا شیشه های مخصوص همراه با آب انداخته میشود و در باغ اویزان میکنند تا این مگس کنترل شود.
پورکوثری از کشاورزان خواست انارها را روی درخت جا نگذارند و قبل از شیرین شدن برداشت کنند و همچنین سعی کنند باغ به صورت یکدست درختان انار داشتهباشد چون انجیر میوه شیرینی است و باغاتی که درختان انجیر داشته باشند آفت مگس مدیترانه ای در انها بیشتر است.
وی همچنین میزان متوسط برداشت انار در میبد را ۱۶ تن عنوان کرد.
پورکوثری به یک هزار و ۳۰۰ هکتار باغات بارور پسته در میبد اشاره کرد که متوسط برداشت از هر باغ یک هزار و ۵۰۰ کیلو میباشد علی رغم اینکه در بعضی از باغ ها تا ۴ تن هم پسته برداشت میشود.
وی انواع پسته را نیز بادامی محلی ، فندقی ، احمد آقایی ، اکبری ، کله قوچی نام برد و خواست تا کشاورزان پسته اکبری را با توجه به نیاز سرمایی که دارد به احمدآقایی پیوند زنند تا نیاز سرمایی این درختان کمتر شده و ازآفت تولید کمترجلوگیری شود.
این مسئول، مگس مغزخوار پسته و کرم سرشاخهخوار از آفتهای درخت قصه عنوان کرد وفصل مبارزه با آنها را اردیبهشت برشمرد.
میبد از نظر برداشت انار دومین شهر و برداشت پسته سومین شهر در استان می باشد.
مرکز شهرستان ۱۰۴هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد قرار دارد.
۹۹۳۴/ ۶۱۹۷