بوشهر- ایرنا- معاون وزیر نیرو درامور آب و آبفا گفت: تا پایان دولت دوازدهم در صورت تامین اعتبار ۱۷ سد در کشور به نتیجه می‌رسد و ۱۸ سد نیز آبگیری می‌شود.

قاسم تقی‌زاده خامسی روز پنجشنبه در آئین معارفه و تکریم مدیرعامل شرکت آب و منطقه‌ای استان بوشهر افزود: باتوجه به نقش سدها در مدیریت سیلاب  تلاش می شود با بهره‌برداری به‌موقع از سدها زمینه استفاده بهینه از روان آب ها فراهم شود.

وی بیان کرد:  پیش‌بینی می‌شود در سال زراعی جاری در برخی مناطق کشور بارش‌ها بیش از نرمال و در برخی مناطق درحد نرمال باشد و بارندگی مناسبی خواهیم داشت اما این بارش‌ها نباید ما را از مدیریت مصرف دور کند.

تقی‌زاده خامسی ادامه داد: ایران جزو  کشورهای خشک و نیمه خشک دنیاست و با توجه به تغییر اقلیم باید آب را به‌صورت مدیریت و برنامه‌ریزی شده مصرف کنیم.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت: در زمان حاضر به‌صورت میانگین ۹۰ درصد آب کشور در بخش کشاورزی، هفت درصد شرب و سه درصد در بخش صنعت مصرف می‌شود این درحالی است که صنعت ۲۰ برابر بخش کشاورزی شغل ایجاد می‌کند.

تقی‌زاده خامسی افزود: بوشهر به دلیل نزدیک بودن به دریا می‌تواند تمام صنایع آب بر را دراین استان متمرکز کرد.

وی اضافه کرد: مسئولان استان باید تلاش کنند این مزیت استان را به کشور معرفی و اعلام کنند بوشهر آب دریا دارد و مشکلی درخصوص تامین آب برای صنایع آب بر وشیرین کردن آب دریا وجود ندارد.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت: در زمان حاضر حدود ۲۱ میلیارد مترمکعب آب برای استفاده کولینگهای پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها تخصیص داده شده و بیش از این هم می توانیم تخصیص بدهیم.

وی تاکید کرد: برای شیرین کردن آب دریا مانعی برای تخصیص نداریم و تلاش می‌شود آب بوشهر از درون خود تامین شود.

تقی‌زاده خامسی ادامه داد: وظیفه دولت و به نمایندگی ازآن وزارت نیرو تامین آب آشامیدنی است و این کار با تمام توان در حال انجام است.

وی گفت: هدر رفت آب در استان بوشهر۴۰ درصد است و با تدابیر اندیشیده شده با همت استان‌های معین تلاش می‌شود به تدریج این مشکل برطرف شود.

تقی‌زاده خامسی اضافه کرد:باتوجه به مرز آبی استان بوشهر با خلیج فارس بخش عمده‌ای از آب آشامیدنی مورد نیاز این استان  باید از این منبع آبی عظیم تامین و وابستگی آن به استان‌های همجوار کاهش یابد.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت: برای طرح انتقال آب دریا به ۱۷ استان کشور مطالعه وسیعی انجام شده تا آب آشامیدنی و صنعت آنها از دریا تامین شود.

وی ادامه داد: مطالعه این طرح تمام شده و باید به تصویب برسد.

تقی‌زاده خامسی گفت: یکی از مباحث مهم در طرح تعادل بخشی منابع آب جلوگیری از حفر چاه غیر مجاز و کنترل اضافه برداشت چاه های مجاز است.

وی در خصوص افزایش قیمت آب تاکید کرد: قیمت متعارف تولید آب در کشور حدود ۲ هزار و ۵۰۰ تومان برای هر متر مکعب است که از مردم فقط ۴۰۰ تومان دریافت می‌شود و برنامه‌ای برای افزایش نداریم.

دراین آئین علی محمدی به‌عنوان مدیرعامل جدید شرکت آب منطقه‌ای استان بوشهر معرفی و از خدمات شاپور رجایی تقدیر شد.

شاپور رجایی اردیبهشت ماه امسال به عنوان مدیرکل جدید دفتر نظام‌های بهره‌برداری و حفاظت آب و آبفای این وزارتخانه معرفی و منصوب شد.

در این مدت شرکت آب منطقه ای استان بوشهر با سرپرستی حسین باشی زادگان مدیریت شد.

۶۰۴۷/۶۰۴۵