مشهد- ایرنا- رئیس شورای سیاستگذاری مجمع عالی انسانی اسلامی، پیشتازی جامعه‌شناسی را ناشی از نقش کلیدی و اهمیت آن در حوزه علوم انسانی توصیف و بیان کرد: در این میان نکته حائز اهمیت برای رشد "جامعه‌شناسی اسلامی" نوآوری و نظریه‌پردازی است. 

حجت الاسلام رضا غلامی روز پنجشنبه در ششمین نشست استادان منتخب علوم انسانی اسلامی در مشهد افزود: هر چند نظریه‌های گوناگونی در ارتباط با فلسفه علوم انسانی اسلامی وجود دارد اما در کمتر نظریه ای جایگاه موثر علوم انسانی و روش‌شناسی متداول در نظر گرفته شده است. 

وی ادامه داد: نهال "جامعه‌شناسی اسلامی" رشد کرده اما به نظر می‌رسد این رشد کمتر از ظرفیت و استعداد واقعی جامعه‌شناسی اسلامی است.

رئیس شورای سیاست‌گذاری مجمع عالی انسانی اسلامی گفت: علوم انسانی اسلامی حیات خود را وابسته به نقد می‌داند و قدردان منتقدان است اما در کنار نقدهای عالمانه و دقیق همچنان بدفهمی‌ها و داوریهای سیاست‌زده در خصوص علوم انسانی دیده می‌شود که در غالب موارد تریبونهای مهمی را به خود اختصاص داده‌اند.

وی افزود: نزدیک ۱۰ سال از تولد گفتمان علوم انسانی اسلامی گذشته و در این مدت تلاشهای بسیاری برای بسط و تعمیق علوم انسانی با همت استادان حوزه و دانشگاه صورت گرفته است.  

حجت‌الاسلام غلامی گفت: در جامعه ای که اکثر قریب به اتفاق اعضای آن مسلمان هستند، نه تنها تسلط علوم متعارض با جهان‌بینی الهی قابل قبول نیست بلکه محروم کردن مسلمانان از تعالیم اجتماعی اسلام که بخش زیادی از آن به اتکا وحی و آموزه‌های منحصر به فردی آن است، توجیه‌پذیر نیست.

همچنین در چارچوب نشست اساتید منتخب علوم انسانی اسلامی مقالات برگزیده این حوزه ارائه و پیرامون آن نقد و بررسی صورت گرفت.

ششمین نشست اساتید منتخب علوم انسانی اسلامی با موضوع "الگوی دینی مواجهه با آسیبهای اجتماعی و نقد الگوهای غرب" به همت مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامی صدرا به مدت یک روز در محل بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در مشهد با حضور جمعی از استادان و پژوهشگران این حوزه برگزار شد.

۷۴۸۹/۱۸۵۸