همدان- ایرنا- مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای همدان گفت: به منظور آسان سازی فرایند جابجایی زائران همایش بزرگ اربعین حسینی، پایانه اتوبوس جاده‌ای در کمربندی مریانج راه‌اندازی شد.

مصطفی پناهنده روز پنجشنبه نشست خبری با موضوع نحوه ارائه خدمات حمل‌ونقلی به زائران اربعین حسینی افزود: همدان به عنوان استان معین وظیفه جابجابی زائران پنج استان مازندران، گیلان، خراسان رضوی، خراسان شمالی و قم را به عهده دارد.

وی اظهار داشت: زائران استان‌های تهران، سمنان و قزوین نیز به شکل گذار از طریق استان همدان جابجا می‌شوند.

پناهنده عنوان کرد: پیش بینی می شود یک میلیون زائر از طریق همدان و با استفاده از اتوبوس به مرز ایران و عراق منتقل شوند.

وی بیان کرد: پایانه انقلاب پاسخگوی جابجایی این تعداد زائر نیست و رینگ کمربندی مریانج به عنوان پایانه موقت برای تردد زائران در نظر گرفته شده است.

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای همدان اضافه کرد: پیش بینی می شود روزانه بین ۵۰ هزار تا ۶۰ هزار زائر از طریق این پایانه موقت جابجا شوند.

وی ادامه داد: سرویس بهداشتی، نمازخانه و دیگر مایحتاج زائران در این پایانه موقت پیش‌بینی شده است.

پناهنده افزود: همچنین در مقابل ورزشگاه شهیدان حاجی بابایی مریانج لاین هایی برای اتوبوس‌ها طراحی و در صورت نیاز برای توقف موقت زائران، فضای‌های ورزشی و همچنین موکب‌هایی در نظر گرفته شده است.

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای همدان ابراز کرد: ۱۲ هزار اتوبوس در کشور داریم که هشت هزار دستگاه آن به این جابجایی عظیم اختصاص یافته است.

وی با اشاره به اینکه از ۲۴ تا ۲۹ مهرماه تبادل اتوبوس در بین استان‌ها صورت می‌گیرد، اظهار داشت: روزانه ۱۵۰ دستگاه اتوبوس از همدان به مهران و ۳۰ دستگاه نیز به خسروی اعزام می‌شوند.

پناهنده تاکید کرد: گشت‌های پلیس راه، راهور و راهداری به صورت منظم بر عبور و مرور خودروها نظارت دارند و سه دستگاه خط زن در محور های مواصلاتی استان به ویژه راه‌های منتحی به غرب کشور را خط‌کشی می کنند.

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای همدان افزود: مجتمع‌های خدماتی و رفاهی آماده به کار هستند و خود را برای این همایش بزرگ آماده کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه کرایه‌های امسال نسبت به سال گذشته افزایش نداشته است، بیان کرد: با توجه به اینکه اتوبوس‌ها یک سر خالی حرکت می‌کنند نرخ‌هایی تعیین شده که رانندگان متضرر نشوند.

پناهنده با اشاره به اینکع نقاط حادثه خیز جاده‌های استان تا حد ممکن اصلاح شده‌اند، ادامه داد: خستگی و خواب آلودگی، انحراف به چپ و ناتوانی رانندگان در کنترل خودرو، سه عامل مهم حوادث جاده ای هستند که تیم‌های ناظر به صورت ۲۴ ساعت خستگی رانندگان را بررسی می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه برخی با خودرو شخصی به همدان می‌آیند و پس از آن با اتوبوس به مرز سفر می‌کند، افزود: در محدوده شهری همدان مشکل پارکینگ خودرو داریم و راهوار قرار است مکانی را برای پارک خودروهای شخصی زائران اربعین حسینی در نظر بگیرد.

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای همدان اظهار داشت: مردم در این مدت از مسافرت های غیر ضروری خودداری کنند زیرا ۱۰۰ درصد ظرفیت اتوبوس‌های استان در اختیار زائران اربعین حسینی است.

وی افزود: پیش فروش بلیت اتوبوس از ۲۴ تا ۳۰ مهرماه ممنوع و تابلوهای اطلاع رسانی برای جلوگیری از سردرگمی زائران در سطح شهر و جاده‌های استان نصب شده است.

استان همدان پنج هزار و ۴۴۰ کیلومتر راه جاده ای دارد.