اردبیل- ایرنا- اعضای ستاد تسهیلات سفر و فعالان عرصه گردشگری استان اردبیل روز پنجشنبه طی آیینی به مناسبت هفته گردشگری در محل نگارخانه مجموعه جهانی بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی تجلیل شدند.

به گزارش ایرنا، در این آیین علاوه بر فعالان بخش خصوصی گردشگری استان، اعضای ستاد و کمیته ۱۰ گانه حمل و نقل – امداد و نجات – انتظامی، امنیتی و ترافیک شهری - هماهنگی امور شهرداری‌ها و دهیاری‌ها - اسکان و رفاه - نظارت و تنظیم بازار - ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات - خدمات بهداشتی، سلامت و محیط زیست - برنامه ریزی و آمار – اطلاع رسانی، تبلیغات، امور فرهنگی و فضای مجازی تسهیلات سفر استان اردبیل مورد تجلیل قرار گرفتند.

افزایش ۲.۵ برابری گردشگران خارجی و ۲ برابری گردشگران داخلی استان اردبیل

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان در این آیین با اشاره به افزایش ۲.۵ برابری ورود گردشگران خارجی و ۲ برابری گردشگران داخلی به این استان اعلام کرد: در فصل تابستان ظرفیت همه هتل‌های استان به طور کامل پر شد.

صغری فرشی رشد کمی ورود گردشگران داخلی و خارجی و نیز رشد کیفی خدمات ارائه شده به گردشگران استان اردبیل را نتیجه هدف‌گذاری درست در ۲ حوزه معرفی قابلیت‌ها و توانمندی‌های گردشگری این استان و ایجاد بسترهای مناسب برای جذب و ماندگاری گردشگران ذکر کرد.

وی استان اردبیل را خطه‌ای چهار فصل و دارای مجموعه‌ کاملی از جاذبه‌های طبیعی، تاریخی و مردم‌شناختی برای گردشگران عنوان کرد و ادامه داد: با فعالیت دائمی ستاد خدمات سفر، استان اردبیل در نیمه نخست امسال به مقصد اول و میزبان نخست گردشگران داخلی کشور تبدیل شد.

فرشی از برنامه‌ریزی برای اجرای طرح "زمستان بیدار" برای دومین سال در فصل زمستان امسال به منظور دائمی و همه فصلی کردن ورود گردشگران به این استان خبر داد و اضافه کرد: در کنار این امر، معرفی قابلیت‌ها و جاذبه‌های همه فصلی استان اردبیل در ۲ بعد داخلی و خارجی همچنان ادامه خواهد داشت.

وی همچنین گفت: به منظور ایجاد زیرساخت‌های اقامتی، علاوه بر صدور مجوز برای ساخت هتل‌های کافی و استاندارد، تاکنون برای ایجاد ۵۲ واحد اقامتگاه بوم‌گردی در استان پروانه فعالیت صادر شده و پروانه فعالیت برای بیش از ۱۰۰ واحد دیگر نیز در حال صدور است.

تاکید بر افزایش ظرفیت‌های گردشگری و معرفی ملی و فراملی جاذبه‌های گردشگری استان اردبیل

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اردبیل نیز در این آیین با تاکید بر ضرورت افزایش ظرفیت‌های گردشگری و معرفی ملی و فراملی جاذبه‌های گردشگری استان گفت: گردشگری محور اول توسعه استان اردبیل معرفی شده و استعدادها و مواهب طبیعی و تاریخی این استان، ظرفیت آن را دارد که گردشگران پرشماری را به سمت خود جذب کند.

مسعود امامی یگانه با بیان این که بسیاری از جاذبه‌های گردشگری استان اردبیل ظرفیت تبدیل شدن به یکی از مهمترین جاذبه‌های گردشگری دنیا را دارد، افزود: اقدامات ابتکاری و ارزشمند برای توسعه گردشگری در سطح استان در حال انجام است.

وی هفته گردشگری را مناسبتی برای بازنگری و ارزیابی عملکرد گذشته در این حوزه دانست و ادامه داد: در سایه تلاش متولیان و همه فعالان بخش گردشگری و به دنبال هدف‌گذاری درست، استان اردبیل در ۶ ماهه نخست امسال با پذیرش ۳.۸ میلیون نفر گردشگر داخلی و ۵۶۰ هزار گردشگر خارجی، به مقصد نخست گردشگران در بین استان‌های کشور تبدیل شد.

امامی مسئولیت متولیان و فعالان بخش گردشگری استان اردبیل را فراتر از وضعیت کنونی عنوان دانست و بیان کرد: در حوزه گردشگری ارتقای استانداردها و ارائه خدمات بهینه برای تمامی سلایق ضروری است.

وی تحقق این هدف را منوط به هماهنگی و برنامه‌ریزی برای تامین زیرساخت‌ها در بخش اقامت، سفر ایمن، پذیرایی و خدمات جانبی و تفریحی عنوان کرد و گفت: با تامین زیرساخت‌های رونق گردشگری، زمینه حضور مطمئن و مستمر گردشگران در استان بیشتر فراهم خواهد شد.

معاون امور عمرانی استانداری اردبیل با اشاره به اجرای طرح‌های مهم ریلی، جاده‌ای و فرودگاهی در استان اردبیل و تکمیل آنها تا ۲ سال آینده به منظور بسترسازی برای سفر ایمن و آسان به استان افزود: در سفر پیش روی رئیس‌جمهوری به استان نیز احداث ۶۰ کیلومتر راه گردشگری آغاز می‌شود.

وی هدف از همه برنامه‌ریزی‌های عمرانی در استان اردبیل را تحقق شعار و اولویت‌های توسعه‌ای به خصوص در حوزه گردشگری ذکر کرد و گفت: نوید می‌دهیم که تا ۲ سال آینده، با تکمیل زیرساخت‌ها، شاهد رونق بیشتر صنعت گردشگری در استان اردبیل خواهیم بود.

امامی همچنین با اشاره به برنامه‌ریزی برای رونق گردشگری در تمام فصول سال در استان اردبیل، حضور بیشتر گردشگران در این استان اردبیل را موجب رونق و توسعه همه بخش‌های اقتصادی، رونق اشتغال و جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی ذکر کرد.

وی اضافه کرد: طرح زمستان بیدار و توجه به خروج گردشگری استان از حالت تک فصلی از جمله ابتکارات مهمی بود که با تدبیر استاندار و اجرای برنامه ‌ای مناسب از سال گذشته آغاز شده است و در سال جاری نیز ادامه خواهد داشت.

استان اردبیل با یک میلیون و ۲۴۸ هزار نفر جمعیت با استان‌های گیلان، زنجان و آذربایجان‌شرقی همسایه بوده و گردشگری در کنار کشاورزی و صنعت به عنوان سه محور توسعه این خطه در نظر گرفته شده است.

در حال حاضر ۳۲ واحد هتل با بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ تخت، ۸۷ واحد هتل آپارتمان با بیش از پنج هزار و ۴۰۰ تخت، ۹۸ واحد مهمانپذیر با بیش از چهار هزار و ۶۰۰ تخت، سه واحد کمپینگ گردشگری با ۴۰ تخت، ۲ واحد مجتمع گردشگری با ۱۵۰ تخت و ده‌ها واحد اقامتگاه بوم‌گردی با بیش از ۱۵۰ تخت در خدمت گردشگران استان اردبیل است.

تعداد گردشگران ورودی به استان اردبیل در سال گذشته حدود ۶ میلیون نفر بوده و شهرستان سرعین به عنوان قطب مجتمع‌های آبدرمانی کشور نقش موثری در رونق گردشگری این استان دارد.

۱۹۰۵/۶۰۱۸