جلال شریعتی روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از نهمین نمایشگاه بین المللی کتاب کردستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این دوره از نمایشگاه از تنوع نسبی بیشتری نسبت به دوره قبل برخوردار بوده و غرفههای مختلف و مطالب متنوع در آن به وضوح مشاهده میشود.
وی افزود: کتابهایی که در غرفههای این نمایشگاه به معرض فروش گذاشته شده میتواند جوابگوی نیازهای عمومی علاقمندان به کتاب و کتابخوانی باشد و قطعا بخش زیادی از نیازهای اختصاصی مخاطبان را نیز تامین خواهد کرد.
رئیس شورای اسلامی شهر سنندج یادآور شد: برگزاری هر رویداد فرهنگی با مشکلات و کمبودهایی مواجه است و در این نمایشگاه نیز در برخی از حوزه های تخصصی، علوم پایه و مطالب دانشگاهی شاید احساس نیاز بیشتری شود اما در مجموع میتواند تا حدود زیادی جوابگوی نیازهای کتابخوانان و شهروندان باشد.
برگزاری نمایشگاه کتاب فرصتی برای توسعه فرهنگی
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر سنندج نیز گفت: نفس برگزاری یک نمایشگاه خارج از موضوع آن، کاری فرهنگی و اجتماعی است چرا که فقط مکانی برای فروش یک محصول نیست، بلکه زمینه ای فراهم میکند تا در محیطی فشرده مردم با هم ارتباط برقرار کنند بنابراین باید همانند یک مساله اجتماعی به آن نگاه کرد.
سیدغریب سجادی افزود: برگزاری نمایشگاه با موضوع کتاب علاوه بر اینکه یک رخداد فرهنگی و اجتماعی است، حرکتی مناسب برای توسعه فرهنگی جامعه نیز به شمار میرود.
وی اظهار داشت: در این دوره از نمایشگاه بخشی از حوزهها همانند حوزه کودک، کتاب های دانش آموزی و علمی بیشتر به چشم میخورد که جای تقدیر دارد ضمن اینکه خلاء بخشی از انتشاراتیها همانند علوم سیاسی و جامعه شناسی احساس میشود که باید بیشتر مورد توجه قرار داشت.
این عضو شورای اسلامی شهر سنندج یادآور شد: هر نمایشگاهی سختیهای خاص خود را دارد و همین امر موجب میشود انتقاداتی لابلای برگزاری به بانیان آن شود اما در پایان کار شیرینیهای آن به بیشتر به چشم میآید.
وی همچنین به ایجاد غرفه تبادل کتاب در این نمایشگاه اشاره کرد و گفت: ایجاد این غرفه اقدام بسیار خوبی از سوی بانیان است که میتوان در آینده آن را در حد گسترده تر بسط و توسعه داد.
سجادی حضور ناشران اقلیم کردستان عراق در این نمایشگاه را نیز اقدامی مناسب و فرصتی برای آشنایی مردم و علاقمندان به حوزه ادبیات کُردی با کتاب هایی دانست که در این حوزه منتشر میشود.
وی در ادامه گفت: یک کتاب از لحاظ فردی میتواند شرایطی را برای ما فراهم کند که از زندگی، راه و روش و هدف انسانهای بزرگ در حوزه های مختلف درس بگیریم و از لحاظ اجتماعی نیز هر جامعه ای بخواهد از مسیر توسعه همه جانبه عبور کند باید به حوزه کتاب و کتابخوانی توجه کند.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر سنندج ابراز امیدواری کرد در کنار این موضوع که به کتاب توجه شود در حوزه زیراساخت نیز شرایط لازم برای کتابخوانان، ناشران و نویسندگان فراهم شود.
نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب کردستان از ۱۰ تا ۱۵ مهر امسال برای عرضه ۸۰ هزار و ۸۳۷ عنوان کتاب در محل دائمی نمایشگاه های سنندج با حضور ناشران داخلی و خارجی برپا میشود.
۷۳۴۸/۹۱۰۲