دبیر شورای عالی حوزههای علمیه در این همایش گفت: انسان با ورود به دوران سالمندی وارد چرخه جدیدی از زندگی خود میشود و دوران متفاوتی را تجربه میکند.
آیتالله سید هاشم حسینی بوشهری با اشاره به احادیثی از پیامبر اکرم(ص)، افزود: سالمندان هدایتگر و محور وحدت هستند و میتوان از تجربیات آنها استفاده و با آنها مشورت کرد.
وی بابیان اینکه سیره پیامبر(ص) در تکریم سالمندان منحصربهفرد است، ادامه داد: بر اساس روایتی از حضرت محمد(ص)، سالمند میان قوم و قبله خود بهمنزله پیامبر است، یعنی نقش هدایتگری را دارد.
وی بیان کرد: سالمندان با بالا رفتن سنشان زمینههای رحمت را فراهم و خانهای پر خیروبرکت برای خانواده مهیا میکنند.
وی با تاکید بر رفع نیازهای سالمندان، افزود: حضرت علی(ع) در روایتی حکومتها را بر توجه کافی نسبت به سالمندان توصیه نموده است.
مدیر موسسه خیریه حضرت ابوالفضل(ع) نیز در این آیین گفت: در آیات قرآن و احادیث امامان سفارش زیادی به احترام سالمندان شده و این مساله جزو قوانین اسلام است.
حجتالاسلام سید کاظم میرعظیمی افزود: برای ایجاد رضایت در سالمندان باید در نیکی به پدر و مادر و احترام به سالمندان از امامان معصوم(ع) تبعیت نماییم.
وی در ادامه گفت: موسسه حضرت ابوالفضل(ع) در ۱۲ نقطه شهر قم نمایندگی دارد که بیشتر در حاشیه شهر مستقرشده است.
وی افزود: این موسسه ارائه خدمات به چهار هزار نفر از سالمندان تحت پوشش کمیته امداد را بهصورت طرح برونسپاری برعهدهگرفته است و خدمات درمانی و مشاورهای ویژهای به آنها ارائه مینماید.
میرعظیمی اضافه کرد: وجود ۱۲ نمایندگی این موسسه در سطح شهر باعث نزدیکی مددکاران و سالمندان شده و این مساله باعث میشود مددکاران در فواصل زمانی کوتاه به سالمندان رسیدگی میکنند.
از ۴۳ هزار سالمندی که ساکن استان قم هستند، ۱۵ هزار نفر شامل چهار هزار و ۶۸۰ نفر آقا و ۱۰ هزار و ۲۴۵ نفر خانم که بهطور عمده سرپرست میباشند، زیرپوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) هستند.
در حال حاضر ۴۱ هزار و ۱۵۹ تَن معادل ۳.۲ جمعیت استان قم در قالب ۲۲ هزار و ۵۸۷ هزار خانوار زیرپوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) قم هستند که از این تعداد ۱۵ هزار و ۴۰ زن سرپرست خانوار، یک هزار و ۸۸۰ یتیم، سه هزار و ۹۰۰ دانشآموز، ۴۵۹ دانشجو، ۱۵ هزار سالمند و یک هزار و ۵۰۰ بیمار صعبالعلاج میباشند.
اول اکتبر مصادف با هشتم مهرماه روز جهانی سالمند نامگذاری شده است.
/۲۰۸۵/ ۱۱۷۵