به گزارش ایرنا، همایش فصلی خانه احزاب امروز پنجشنبه با محوریت و رویکرد نقش احزاب و انتخابات در وزارت کشور برگزار شد، در این همایش دبیران کل احزاب، فعالان سیاسی، تعدادی نمایندگان مجلس شورای اسلامی حضور داشتند.
پروانه مافی نماینده مردم تهران در مجلس در این همایش گفت: به عنوان نماینده شما در کمیسیون ماده ۱۰ احزاب تحزب و توسعه سیاسی در دولت و مجلس را دنبال میکنم. ما با تلاش فراوان در کمیسیون ماده ۱۰ احزاب توانستیم ۱۱۶ حزب سیاسی اعم از ملی و استانی را به رسمیت شناخته و آنها را برای ادامه فعالیت معرفی کنیم.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی همچنین در پایان صحبتهای خود از زهرا مصطفوی دختر حضرت امام (ره) به عنوان نخستین زنی که حزب سیاسی تشکیل داد، به ثبت رساند و رسمیت بخشید و امام (ره) هم آن را تأیید کرد، قدردانی کرد.
احزاب ستون های برگزاری انتخابات هستند
در ادامه، شهابالدین صدر دبیر کل جبهه پیشرفت، رفاه و عدالت در همایش خانه احزاب گفت: انتخابات بهار فعالیت احزاب و احزاب ستونهای برگزاری انتخابات سالم و رقابتی هستند. فعالیت احزاب در نظام جمهوری اسلامی ایران در چارچوب یک سیاستگذاری کلان و بر پایه سه اصل اساسی صورت میگیرد که توجه به آن بسیار مهم است.
دبیر کل جبهه پیشرفت، رفاه و عدالت با تاکید بر اینکه احزاب میتوانند به عنوان سوپاپ اطمینان سیاسی عمل کنند، گفت: احزاب به ویژه هنگامی که دارای علائق و جهتگیری ملی باشند میتوانند به عنوان ابزاری برای سازماندهی مشارکت عمومی، مشروعیت سیاسی و جلوگیری از بروز منازعات و خشونتهای اجتماعی عمل کنند.
این فعال سیاسی با بیان اینکه نیازمند احزاب کارآمد و فراگیر هستیم، خاطرنشان کرد: این نیاز به خاطر این است که ما باید برنامهریزیهای لازم و ضروری کشور و کادرسازی، افزایش بینش سیاسی مردم و بصیرتافزایی، توسعه سیاسی و امنیت و ثبات ملی، دفاع از نظام و مقابله با هجمهها، فتنهها و توطئهها و همچنین ایجاد رقابت سالم و سازنده در درون نظام را پی بگیریم.
وی با اشاره به اهمیت این موضوع تأکید کرد: ورود به دهه چهارم انقلاب و لزوم جایگزین شدن مشارکت مبتنی بر مهندسی اجتماعی و افکار عمومی به جای مشارکتهای تودهای، افزایش آگاهی سیاسی شهروندان بر اثر گسترش ارتباطات، گسترش طبقه متوسط جدید در کشور از نظر کمی و کیفی و افزایش تقاضا برای مشارکت سیاسی و همچنین وقوع پدیده جهانی شدن و افزایش احساسات گریز از مرکز در میان گروههای قومی و زبانی از جمله مواردی است که لزوم مشارکت گروههای سیاسی را در اداره کشور بیش از پیش میکند.
صدر ضمن اشاره به اهمیت مشارکت سیاسی در کشور تأکید کرد: در کشور ما که نظام مردمسالاری دینی حاکم بوده و به طور متوسط در هر سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی یک انتخابات ملی و سراسری برگزار شده است مشارکت و حضور جدی احزاب در کشور بسیار ضروری و حیاتی است.
جریان های سیاسی باید گفتمان خود را اصلاح کنند
همچنین، علی صوفی دبیرکل حزب پیشرو اصلاحات گفت: همه می دانیم کشور در شرایط سختی قرار دارد. بعضی از مشکلات کشور ریشه خارجی و برخی هم ریشه داخلی دارد.
وی افزود: یک نگاه درباره مشکلات کشور میگوید که قبلا وضع بهتر بود یا سیاست کشور در منطقه اشتباه است، اما اگر واقع بین باشیم، اصل را باید به نظر مردم بدهیم و به مردم جسارت نکنیم و به آنها نگوییم بی خود انقلاب کرده یا سفارت آمریکا را گرفتید بلکه همه کار مردم درست بوده است. مردم به درستی انقلاب کردند.
احزاب باید در چارچوب ادب، قدرت را نقد کنند
در ادامه اعظم طالقانی گفت: احزاب باید نقد قدرت کنند و در این نقد از چارچوب ادب و احترام خارج نشوند.
دبیر کل جامعه زنان انقلاب اسلامی با بیان اینکه ما در قرآن می بینیم که خداوند به موسی میگوید وقتی برای گفت و گو با فرعون میروی با مراعات و نرم با او سخن بگو، گفت: اگر افرادی که در مسند قدرت نیستند حرفی می زنند که در چارچوب حق و قانون است باید به آن بها داده شود.
احزاب باید عملکرد خود را آسیب شناسی کند
حسین کاشفی عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در همایش فصلی خانه احزاب گفت: مهمترین مساله جامعه، منافع ملی است. منافع ملی محقق نمیشود مگر با انسجام و وفاق و وحدت. در قانون اساسی ما به حضور و مشارکت مردم اشاره شده است.
وی ادامه داد: تحزب و تشکل های مدنی نماینده مردم برای پیگیری منافع ملی هستند و وقتی به حقوق مردم و تحزب توجه کنیم، سرمایه اجتماعی افزایش می یابد. برای گسترش و تقویت احزاب، چه اقدامی انجام شده است؟ یک دولت خانه احزاب راه اندازی کرده و دولت بعدی آن را تعطیل می کند.
این فعال سیاسی افزود: ما احزاب باید عملکرد خود را آسیب شناسی کنیم و از نقد نترسیم. از سویی حزب باید برنامه و نیروی انسانی برای اداره کشور داشته باشد، اما چگونه با احزاب برخورد شده است؟ قانون اساسی باید مبنای عملکرد و میثاق ما باشد. اگر احزاب تقویت شوند، از نمایندگان خود در مجلس جواب می خواهند. قانون مداری و اخلاق مداری باید مبنای حرکت احزاب باشد. اگر بی قانونی شد، به اصلاحطلب و اصولگرا کار نداشته باشیم بلکه با قانون شکن مقابله کنیم.
برای حفظ انقلاب همه باید پای کار باشیم
کاظم اکرمی در همایش فصلی خانه احزاب ایران گفت: با وجود اینکه همه انتقاداتی به وضعیت فعلی کشور دارند، اما میدانیم که تمامی تلاش برای حفظ انقلاب اسلامی است که باید همه پای کار باشیم.
وی افزود: همه میدانیم چه کسانی در آن طرف مرزهای ایران به دنبال تشدید اختلافات و سوءاستفاده از آن هستند تا پرچم سبز محمدی را پس و پیش کنند وگرنه با این همه نیروهای مسلمان هیچ قدرتی نمیتواند به این کشور تجاوز کند. همه با عنایت به وجود مردان بزرگ کشور را به پیش میبریم و امیدواریم شاخ استکبار را بشکنیم.
وزیر پیشین آموزش و پرورش با تاکید بر لزوم پرهیز از اختلافات، خودبینی، خودخواهی، گروهمحوری، سهمخواهی و رها کردن مردم گفت: باید تلاش کنیم در هر گروهی اختلافات، خودخواهی و سهمخواهی را کمتر کنیم. توجه این ملت به ما است. اگر همه به این نکته توجه کنیم حاصل رفتارهای ما مبتنی بر توجه به عزت اسلام، قرآن کریم، محمد و آل محمد (ص) خواهد بود.
وی تاکید کرد: رفتار و صحبتهای ما باید به شکلی باشد که مردم بیشتر به سمت اسلام و قرآن و تشیع سوق پیدا کنند. باید از خودخواهی و گروهمحوری کم کرده و نگاهمان به اسلام و انقلاب باشد. انتقادات را بشنویم ولی این صدا منعکس شود که ما همه یک صدا فریاد زندهباد انقلاب اسلامی را سر داده و به فکر مردم هستیم. به نحوی کار کنیم که مردم در انتخابات آینده پای صندوقهای رأی آمده تا گرهها کمتر شود.
همه برای اهداف انقلاب تلاش می کنند
قدرتعلی حشمتیان نایب رییس خانه احزاب در همایش فصلی خانه احزاب با بیان اینکه حاکمیت و انتخابات از مسائل بزرگ و امور جاری کشور ماست، گفت: حاکمیت در کشور ما با انتخابات است.
وی افزود: امام (ره) بنیانگذار انقلاب اسلامی بودند که در همان زمان حزب جمهوری اسلامی شکل گرفت. امام در نجف برای ایجاد حزب جمهوری اسلامی کمک کردند و رهبری هم به عنوان دبیرکل حزب بودند. بعد از آن مرحوم آیت الله هاشمی تلاشهایی برای حاکمیت احزاب در کشور داشت. در حال حاضر هم سه جریان اصولگرا، اصلاح طلب و مستقلان و اعتدال گرایان حضور دارند که در مجلس و خانه احزاب کنار یکدیگرند، تنش وجود ندارد و همه برای پیشبرد اهداف انقلاب تلاش میکنند.
دنبال روی از شخصمحوری خطای استراتژیک است
حجت الاسلام محمد زارع فومنی دبیرکل حزب مردمی اصلاحات روز پنجشنبه در همایش فصلی خانه احزاب گفت: امروز ما با بحران مشارکت روبه رو هستیم. شرایط به شکلی نیست که آرای خاکستری مطابق معمول وارد صحنه شوند. کسی نمیتواند دیگر در فضای غبارآلود سیاسی رای به دست آورد، خطای استراتژیک است اگر به دنبال شخصمحوری باشیم.
وی ادامه داد: حدود ۵ ماه مانده تا انتخابات، هنوز مرزها و چارچوبهای انتخاباتی برای انتخابات پیش رو در جریانهای سیاسی مختلف مشخص نشده است.
دبیرکل حزب مردمی اصلاحات به نحوه عملکرد جریانات سیاسی برای انتخابات مجلس اشاره کرد و گفت: همچنان بر محوریت تشکلهای سیاسی اعتقاد دارم و لیدری فردمحوری را نمیپذیرم.
وی افزود: در این دوره انتخابات مجلس آنچه اهمیت دارد کارآمدی افراد است نه جناح سیاسی آنها؛ البته بنده جناح های سیاسی را رد نمی کنم ولی افراد ناکارآمد با نقاب جریان سیاسی را رد می کنم چون بدون احزاب انتخابات معنی ندارد.
فومنی گفت: اعتقاد ما این است که جامعه سیاسی ایران باید زیر چتر حمایتی جریان های سیاسی باشند که ذیل آن گروهها، جناحها، شخصیتهای سیاسی و تشکلها میتوانند حضور داشته باشند. اعتقاد ندارم جریانات سیاسی در ساختار خود شخصمحور باشند.
دبیرکل حزب مردمی اصلاحات تاکید کرد: زمانی که احزاب احساس کنند رویه تایید صلاحیتها تغییر کرده، قادر خواهند بود در جلب نظر عامه مردم موفق و کارآمدتر عمل کنند و اگر رویهها تغییر کند، میتوان به برگزاری انتخاباتی پرشور امیدوار بود.
وی گفت: اگر نتوانیم مطالبات مردم را مدیریت کنیم و افراد کارآمد را به آنها معرفی و از آنها دفاع کنیم، قطعاً در شرایط هیجانی و نارضایتی، افرادی با شعارهای پوپولیستی و تند وارد صحنه میشوند و رای خواهند آورد. آن زمان دیگر نمیتوانیم توقع داشته باشیم که وضع کشور بهتر شود.