تهران - ایرنا - نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به نقد برخی نمایندگان مجلس مبنی بر نقض قانون اساسی در طرح شفافیت نظام تقنینی گفت: مجلس در تمام شئونات کشور به جز مواردی که در قانون اساسی تصریح شده است، حق قانون گذاری دارد و قوانین مجلس برای تمامی نهادها و شوراهای نظام جمهوری اسلامی لازم الاجرا است.

«محمدرضا نجفی» نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، ضمن استقبال از تصویب طرح شفافیت آرای نظام تقنینی به خبرنگار ایرنا گفت: اگر بخواهیم دلیل سرانجام نرسیدن طرح‌های قبلی برای شفافیت عملکرد نمایندگان مجلس شورای اسلامی را آسیب شناسی کنیم، دلیل عمده آن جامع الاطراف و عادلانه نبودن این طرح ها بود.
عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی اضافه کرد:  این طرح‌ها بسیاری از دستگاه های و بخش‌هایی که عملکرد شفافی نداشتند را شامل نمی‌شد در حالی که اعتقاد بسیاری از نمایندگان مجلس بر این بود که در مسئله پربرکت شفافیت نمی‌توان به اصطلاح، نُؤمِنُ بِبَعضٍ وَنَکفُرُ بِبَعضٍ، بود.

وی افزود: شفافیت الزاماتی دارد و به نظر می‌رسید که گزینشی برخورد کردن با این اصل مهم، همچنین اصراری که برای تصویب طرح‌های پیشین وجود داشت، شائبه سیاسی بودن پیگیری‌ها را القا می‌کرد. به همین دلیل طرح‌های قبلی فوریت لازم برای طرح در صحن مجلس را پیدا نمی‌کردند.

عضو فراکسیون امید با اشاره به انتقادات پربسامدی که برخی چهره‌های سیاسی به نهاد مجلس برای عدم تایید فوریت طرح های پیشین داشتند، خاطرنشان کرد: با تصویب فوریت طرح شفافیت آرای نظام تقنینی، همگان مشاهده کردند که زمانی که مسئله شفافیت به صورت جامع و شمولیت کامل مطرح شد بالای ۱۶۵ نفر به آن رای مثبت دادند و فقط ۳۳ نفر رای مخالف بودند. یعنی همین مجلس اقبالی یکپارچه به شفافیت و اعلام تمام مواضع و آرای خود دارد. اما شفافیت باید در یک نظام جامع اعمال شود تا احیانا در خدمت اهداف سیاسی و جناحی قرار نگیرد.

این استاد دانشگاه با تاکید بر این که مجلس با شفافیت بیگانه نیست و سرناسازگاری ندارد، افزود: مجلس توانست طرحی جامع و کافی که بتواند شفافیت را که لازمه سلامت و ارتقای کیفیت نظام تصمیم گیری و اجرایی هست را به جامعه و نظام جمهوری اسلامی، هدیه کند.

وی با اشاره به اظهارات برخی فعالان سیاسی اصولگرا مبنی بر فرار به جلوی اصلاح طلبان با طرح شمولیت شفافیت بر تمامی شوراهای تقنینی کشور تصریح کرد: مهمترین عنصری که از شفافیت دنبال می کنیم، سلامت است. مهمترین گوهر سلامت نیز اخلاق است، اخلاق مبتنی بر آموزه های دینی و مبتنی بر گوهر انسانی و بشری است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس خاطرنشان کرد: مگر می شود از پیش، به یک جامعه و یک گروه بزرگ که در مجلس جمع شده اند، تنها بر اساس ذهنیت ها و گمانه ها خودمان از مکنونات قلبی دیگران، اتهام زد؟ این چه حکمی است که صادر می‌کنند؟ آنها می گویند فرار به جلو است، چون چنین و چنان. این چون از کجا آمده است.

نجفی تصریح کرد: واقعیت این است که مجلس به شفافیت آرای خود رای داد. اما الان این افراد چگونه از مکنونات قلبی تک تک نمایندگان گواهی و خبر می‌دهند؟ نخستین قربانی چنین رفتار و گفتاری اخلاق و ایمان است. اگر چنین کردیم، دیگر نمی‌توانیم داعیه دار اخلاق، شفافیت و سلامت باشیم.

وی با اشاره به نقد برخی نمایندگان مجلس مبنی بر نقض قانون اساسی در این طرح خاطرنشان کرد: مجلس در تمام شئونات کشور به جز مواردی که در قانون اساسی تصریح شده است، حق قانون گذاری دارد و قوانین مجلس برای تمامی نهادها و شوراهای نظام جمهوری اسلامی لازم الاجرا است.
عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بنده هیچ محدودیتی در زمینه قانون گذاری مجلس برای شورای نگهبان، مجلس خبرگان و غیره که قانون اساسی مشخص کرده باشد، در ذهن ندارم.

سرانجام پس از فضاسازی‌ها و حاشیه‌های فراوانی که طی هفته های اخیر توسط برخی رسانه‌ها و چهره‌های مرتبط با جریان اصولگرایی درباره عدم تعیین فوریت برای بررسی طرح «شفافیت عملکرد نمایندگان مجلس» صورت گرفته بود، هفته گذشته طرحی کامل‌تر با عنوان طرح «شفافیت آرای نظام تقنینی کشور» در مجلس با یک فوریت تایید شد. اکنون باید منتظر بررسی آن در کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس و جلسه علنی مجلس شورای اسلامی باشیم.