تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۹

استان ها- ایرنا - عراق و ایران بیش از یک هزار و ۴۵۸ کیلومتر مرز مشترک دارند که در طول این خط چهار گذرگاه برای تردد زائران اربعین پیش بینی شده که با وقفه ای کوتاه امروز شنبه همه دروازه ها رو به کربلا باز خواهد شد.

گذرگاههای چذابه و شلمچه در استان خوزستان ،‌ دروازه مهران در استان ایلام و مرز خسروی در استان کرمانشاه چهار معبری هستند که پیش بینی شده امسال حدود چهار میلیون زائر به مناسبت اربعین از آنها تردد کنند.

مرز خسروی ،‌ نزدیک ترین نقطه مرزی ایران به بغداد و کربلا است و امسال نخستین تردد زائران اربعین را تجربه می کند.

مرز های خسروی و چذابه به درخواست مقامات عراقی به خاطر آن چه که مسائل امنیتی ناشی از بروز برخی نا آرامی ها در شماری از شهرهای عراق عنوان شده از چهارشنبه شب ۱۰ مهر ماه جاری بسته شد.

مرز خسروی البته برای تردد انفرادی اتباع بیگانه و مسافران عراقی باز بود و همچنین مبادلات تجاری نیز از این مرز رسمی همچنان انجام می‌شد.

دیروز جمعه چذابه باز شد و حسین ذوالفقاری  معاون امنیتی وزارت کشور و رئیس ستاد اربعین نیز دیشب در گفتگویی با صدا و سیما اعلام کرد که امروز شنبه مرز خسروی هم باز خواهد شد .

امیر دریادار حبیب الله سیاری معاون هماهنگ‌کننده و رییس ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز امروز به منظور بازدید از مرزهای غربی ایران و بررسی خدمات رسانی به زایران اربعین حسینی (ع) وارد کرمانشاه شد.

سیاری در این سفر از وضعیت پایانه مرزی خسروی، یگان های مرزی و خدمات رسانی نیروهای ارتش به زائران اربعین حسینی بازدید خواهد کرد.

مهران و شلمچه در این میان کمترین مشکل را داشته اند و تردد در آنها روال عادی دارد.

البته با بسته شدن موقت مرز خسروی ، استانهایی مانند آذربایجان غربی که تردد زائرانشان را برای ورود به عراق از این مرز برنامه ریزی کرده بودند ، زائران خود را برای عبور از مرز ،‌ به سمت مهران هدایت کردند که به نظر می رسد با باز شدن مرز خسروی این روند به حالت قبل باز گردد.

نورالله دلخواه مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان ایلام اعلام کرده است که جابجایی زائران اربعین از مرز مهران در دو مرحله انجام می‌شود و در بخش اول زائران از مرز مهران به استان‌های همدان، کرمانشاه و اندیمشک منتقل می‌شوند و در مرحله بعد از آنجا راهی شهرهای سکونت خود می‌شوند.

امسال با توجه به لغو روادید میان ایران و عراق در باز زمانی ماه های محرم و صفر و حذف هزینه صدور آن در اربعین ، زائران برای خروج از کشور باید در سامانه سماح ثبت کنند.

سازمان حج و زیارت، مهم‌ترین ضرورت ثبت‌ نام در سامانه سماح را مدیریت حجم جمعیت در مرزها اعلام کرده و تاکید دارد که زائران برای بیمه و تامین ارز مورد نیاز این سفر باید در این سامانه ثبت‌ نام کرده باشند.

تاکنون بیش از دو میلیون زائر در سماح ثبت نام کرده اند که برآورد می شود با نزدیک شدن اربعین بر این تعداد افزوده شود.