«حجت الله کاظمی» روز شنبه به مناسبت ۱۵ مهرماه روز ملی روستا و عشایر در جمع اصحاب رسانه افزود: این میزان منابع مالی از محل جرایم رانندگی، ارزش افزوده و بند یک و ۲ برنامه ششم توسعه با هدف توسعه روستاها پرداخت شده است.
وی اظهار داشت: اولویت فعالیت دولت تدبیر و امید در روستاها توسعه مشاغل پایدار روستایی و درآمدزایی است و در این راستا لایحه اشتغال پایدار با استفاده از صندوق توسعه ملی تصویب شد.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی گفت: یک و نیم میلیارد دلار اعتبار از محل صندوق توسعه ملی روستایی برای این مهم اختصاص داده شده است.
کاظمی افزود: ۲ هزار و ۲۶۰ میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزای روستایی در سامانه کارا استان مرکزی برای یکهزار و ۳۵۰ طرح با ایجاد اشتغال سه هزار و ۴۰۰ نفر پرداخت شده است.
وی اظهار داشت: پنج هزار و ۷۹۰ میلیارد ریال اعتبار نیز از سال ۹۲ تاکنون به حساب دهیاری های استان مرکزی واریز شده است.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی تصریح کرد: با وجود تامین امکانات زیرساختی مهاجرت روستائیان به شهر ادامه دارد که نبود شغل مناسب و درآمد پایدار یکی از دلایل اصلی آن است.
کاظمی در ادامه افزود: ۲۳ درصد جمعیت استان معادل ۳۲۹ هزار نفر در یکهزار و ۱۲۸ روستا و یکهزار و ۶۳۸ آبادی استان مرکزی ساکن هستند.
وی اظهار داشت: ۲۶۶ روستای استان دارای خدمات اینترنت است و ۹۸۲ روستا نیز زیرپوشش خدمات همراه اول قرار دارد.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی افزود: ۱۰۴ هزار ۶۲۰ خانوار روستایی استان مرکزی در ۹۸۷ روستا از خدمات گاز بهره مند هستند.
وی اظهار داشت: طول راههای روستایی در این استان چهار هزار و ۴۴۷ کیلومتر است که سه هزار و ۲۲۶ کیلومتر آن آسفالت، ۳۸۶ کیلومتر شوسه و ۸۳۴ کیلومتر خاکی است.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی گفت:۸۸۷ روستای استان مرکزی دارای طرح هادی است که این طرحها در ۱۶۲ روستای استان بازنگری شدهاند.
کاظمی افزود: ۱۷ هزار و ۵۰۲ تن قیر رایگان در چهار سال اخیر برای آسفالت معابر روستایی استان تهیه و تحویل شده است.
وی اظهار داشت: ۲۳ پایگاه آتشنشانی و ۲۰۵ کانکس خدمات اطفای حریق در روستاهای استان با یکهزار و ۴۳۵ کپسول به مردم منطقه خدمات ایمنی ارایه میکنند.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی گفت: ۶۷ خودرو توسط ۱۹۴ راننده و کارگر، پسماند روستایی استان را به شیوه مکانیزه جمع آوری میکنند.
کاظمی افزود: در برخی از نقاط استان جمعآوری پسماند روستایی بهصورت منطقهای مانند شازند، اراک، فراهان، کمیجان و زرندیه انجام میشود.
از یک میلیون ۴۲۱ هزار نفر جمعیت استان مرکزی ۳۲۹ هزار نفر در روستاها ساکن هستند.
۶۹۹۱/۶۰۱۳/