قم - ایرنا - دبیر اجرایی ستاد خادمان افتخاری امام حسین (ع) گفت: یک هزار خادم افتخاری آموزش‌دیده و مسلط به زبان‌های مختلف ازجمله عربی، اردو و انگلیسی برای پذیرایی از زائران از قم و برخی نقاط کشور به عتبات عالیات اعزام خواهند شد.

سید احسان سرکشیکیان روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار داشت: زائران اربعین در عراق همواره با مشکل‌های متعددی مواجه بودند، ازاین‌رو هیات ثارالله قم برای رفع این مشکلات بر آن شد تا با هماهنگی مسئولان عتبه مقدس عراق اقدام به سازمان‌دهی خادمان افتخاری برای راهنمایی زائران و خدمات‌دهی به آن‌ها کند.

وی بابیان اینکه این حرکت از سال ۹۵ و به همت جمعی از طلبه‌ها، رزمندگان و نیروهای ارزشی و انقلابی آغاز شد، افزود: در گام نخست به ۲۵۰ خادم افتخاری برای این امر آموزش‌های لازم ارائه شد و این تعداد در سال ۹۷ به ۵۰۰ و در سال جاری نیز به هزار تن افزایش پیدا کرد که منجر به تشکیل ستاد خادمان افتخاری امام حسین (ع) با نام اختصاری سخاء الحسین شد.

وی گفت: طول مدت حضور این تعداد خادم افتخاری ۱۱ روز و از هجدهم تا ۲۹ مهرماه می‌باشد، و با لباس‌های متحدالشکل و متفاوت از سایر خادمان در بخش‌های مختلف اعم از رواق‌ها، کفش داری‌ها، مفقودین و مهمانخانه روزانه هشت ساعت و در سه نوبت کاری به زائران خدمت خواهند کرد.

سرکشیکیان بابیان اینکه اغلب این خادمان از قم هستند ولی از سایر استان‌های کشور نیز افرادی به مشارکت در این طرح مفتخر می‌باشند، گفت: به‌رغم آنکه این حرکت از هیات ثارالله قم آغاز شد، ولی یک افتخار ملی است و نباید به آن نگاه استانی و هیاتی داشته باشیم.

دبیر اجرایی سخاءالحسین همچنین در خصوص نحوه انتخاب و گزینش خادمان افتخاری اربعین گفت: این تعداد خادم اعزامی از میان سه هزار داوطلب و متقاضی ثبت‌نام کننده بر اساس تخصص‌های موردنیاز انتخاب شدند.

وی یادآور شد: برای حضور خادمان خانم نیز درخواست‌های زیادی انجام‌شده ولی به علت فراهم نبودن شرایط لازم، استفاده از بانوان به‌عنوان خادم افتخاری زائران اربعین امکان‌پذیر نیست.

سر کشیکیان بیان کرد: به‌منظور آسیب‌شناسی و شناسایی نقاط ضعف و قوت خادمان امسال عملکرد هر یک از آن‌ها مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، تا در سال‌های بعد خدمات بهتری را شاهد باشیم. 

۷۴۰۳ / ۱۱۷۵