تهران- ایرنا- رئیس پژوهشگاه فضایی ایران در افتتاحیه هفته جهانی فضا با اشاره به دستاوردهای پژوهشگاه فضایی، گفت: پیشنهاد می‌کنم شعار سازمان فضایی ایران برای امسال، اتحاد ایرانی برای ساخت ماهواره ایرانی باشد.

حسین صمیمی روز شنبه با تاکید بر بی اثر بودن تحریم‌های آمریکا و آشکار شدن این مسئله به همه، گفت: یکی از ضروریات حوزه فضایی تعاملات سیستماتیک با بازیگران این حوزه است. استفاده حداکثری از سرمایه گذاری‌های انجام شده توسط دستگاه‌های مختلف و ایجاد بستری مناسب برای هم افزایی بین متخصصین کشور، از نکات مهم است.
وی افزود: با استفاده حداکثری از منابع موجود، باید گام‌های بعدی در توسعه ماهواره‌های مخابراتی را برداریم که منجر به کاهش هزینه‌ها خواهد شد. هر ساله در هفته جهانی فضا شعاری انتخاب می‌شود و پیشنهاد می‌کنم سازمان فضایی ایران یک شعار محلی را هر ساله اعلام کند. آن هم اتحاد ایرانی برای ساخت ماهواره ایرانی است. 
او در خصوص دستاوردهای پژوهشگاه فضایی ایران گفت: توسعه کسب و کار فضاپایه، تعامل بسیاری خوبی با وزارت کشور در خصوص برآورد هزینه سیل به عمل آوردیم و با توجه به حمایت وزرای ارتباطات و کشور، برآورد خسارت با توجه به نقشه‌های پژوهشگاه انجام می‌شود و منجر به صرفه جویی ۱۵۰۰ میلیاردی شده است.
صمیمی اضافه کرد: در بحث توسعه ماهوره‌ها، ناهید ۱ تحویل سازمان فضایی ایران شده و پارس ۱ تا انتهای سال جمع‌آوری خواهد شد. ایستگاه‌های اخذ تصاویر که در دستور کار ما بود، با همکاری خوب دکتر فخری در سازمان جئوگرافیک انجام شده و این تعامل ساده منجر به صرفه جویی چند میلیاردی شد.
نمونه کیفی بلوک انتقال مداری در حال انجام است و دو آزمون زیرمداری نیز برای آن در نظر گرفته‌ایم تا اطمینان لازم را در خصوص کارکرد آن کسب کنیم.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران در خصوص محور دوم فعالیت‌های این پژوهشگاه گفت: محور دوم، توسعه خدمات فضاپایه است که به تازگی ارتباطات کاری بسیار قوی با وزارت کشور درخصوص برآورد خسارت سیل فروردین ۹۸ انجام داده‌ایم که گزارشات تولید شده نشان می‌دهد استفاده از فناوری‌های سنجش از دور و ایجاد سامانه سجاد از سوی وزارت کشور، به صرفه جویی بیش از ۱۵۰۰ میلیارد تومان منجر شده است.

صمیمی، محور سوم ماموریت‌های پژوهشگاه فضایی ایران را این‌گونه عنوان کرد: محور سوم، سرریز دانش فضایی به سایر حوزه‌های صنعتی که بسیار نکته مهمی است. برای هدایت این امر در پژوهشگاه با حضور پیشکسوتان کمیته تجاری‌سازی و درآمدزایی را تشکیل داده‌ایم که تعاملات خوبی با حوزه‌های صنعتی مختلفی چون پتروشیمی و صنایع خودرویی انجام داده‌اند و انشاالله خبرهای خوبی در خصوص انعقاد قراردادهای کاری در این حوزه‌ها به گوش خواهد رسید.