دهلی نو-ایرنا- یک هفته پیش از دیدار نارندرا مودی نخست وزیر هند با شی جین پینگ رئیس جمهوری چین، پکن به رزمایش در حال برگزاری هند در ایالت اروناچال پرادش به شدت اعتراض کرد.

نشریه " تایمز او ایندیا" روز شنبه نوشت: به گفته مقامات هندی، این اعتراض در دیدار روز پنجشنبه  لو ژاویی معاون وزیر امور خارجه چین با ویجی گوخال همتای هندی خود در دهلی نو اعلام شد.

پکن اعلام کرده است که رزمایش نظامی هند در ایالت اروناچال پرادش  اقدامات صادقانه دو کشور برای برگزاری نشست غیر رسمی میان رهبران دو کشور را تحت تاثیر قرار می دهد.

هند نیز اعلام کرده است که این رزمایش در فاصله ۱۰۰ کیلومتری از مرز های مشترک دو کشور انجام می شود و زمان برگزاری آن ارتباطی با دیدار غیر رسمی میان مودی و شی جین پینگ ندارد.

براساس گزارش های رسانه ای ، نشست غیر رسمی میان رهبران هند و چین در تاریخ ۱۱ اکتبر (19 مهرماه) در شهر چنای در جنوب هند برگزار خواهد شد.

این نشست غیر رسمی در حالی برگزاری می شود که چین در ارتباط با مساله کشمیر و لغو امتیازات خاص این منطقه، از هند حمایت نکرده است و در مقابل از اقدامات هند در کشمیر ابراز نگرانی کرده است.

از سوی دیگر هند که از سرمایه گذاری های چین در کشمیر تحت کنترل پاکستان ناراضی است اعلام کرده به طرح یک جاده یک کمربند چین به دلیل عبور آن از خاک هند (کشمیر) که تحت اشغال پاکستان است نخواهد پیوست.

در سال ۲۰۰۵، هند و چین توافقی امضا کردند که بر اساس آن دو کشور نباید رزمایش های نظامی با حضور بیش از ۱۵ هزار نیرو در مناطق مورد اختلاف برگزار کنند.

هند و چین دارای ۴ هزار کیلومتر مرز مشترک هستند که در اکثر این منطقه دارای اختلاف می باشند.  چین ایالت اروناچال پرادش را به عنوان تبت جنوبی می داند و آن را بخشی  از خاک خود اعلام  کرده است. پکن همچنین از صدور روادید برای مردم ایالت اروناچال پرادش خودداری می کند.

چین پیش از این به سفر مقامات ارشد دولتی و نظامی هند به ایالت اروناچال پرادش اعتراض کرده بود.

تنش های مرزی میان هند و چین از دو ماه گذشته پس از آنکه دولت هند امتیازات خاص ایالت جامو و کشمیر را لغو کرد و این ایالت را به دو بخش جامو و کشمیر و لاداخ تقسیم کرد، افزایش یافت.

چین با این تقسیم بندی مخالفت کرد ، اما هند ضمن رد انتقادات چین اعلام کرد که تصمیم دولت هند برای قرار دادن منطقه لاداخ در کنترل مستقیم دولت مرکزی، یک مساله کاملا داخلی است و شرایط را در امتداد مرز واقعی کنترل تغییر نمی دهد.

پس از آن وانگ یی وزیر امور خارجه چین سفر خود به دهلی نو که قرار بود در تاریخ ۹ ماه سپتامبر(۱۸ شهریور) انجام شود را لغو کرد. در این سفر وانگ یی قصد داشت در خصوص اختلافات مرزی با هند گفت و گو کند.