تهران - ایرنا- عضو کمیته کشوری پیشگیری از آنفلوآنزا تاکید کرد: کودکانی که به مهد کودک و یا آمادگی می روند از اولویت خاصی برای تزریق واکسن آنفلوآنزا قرار دارند و باید این واکسن را حتما بزنند چون هنگامیکه کودکی دچار این بیماری می شود سه تا پنج نفر را نیز گرفتار آنفلوآنزا می کند.

مسعود مردانی روز یکشنبه به مناسبت هفته کودک در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، افزود: بیماری آنفلوآنزا بیش از حد معمول در کودکان در فصول سرد سال دیده می شود به همین دلیل تزریق واکسن این بیماری برای کودکان 6 ماه تا 6 سال جزو اولویت های سازمان جهانی بهداشت است.

وی اظهار داشت: اواخر مهر تا اوایل آبان ماه بهترین فرصت برای تزریق واکسن آنفلوآنزا کودکان است و توصیه می شود کودکان 6  ماه تا سه سال واکسن هلندی چهار ظرفیتی آنفلوآنزا که تاییدیه سازمان غذا و دارو را ندارند، را تزریق نکنند و مابقی برندهای این واکسن قابل استفاده است.

مردانی تصریح کرد: کودکان باید واکسن آنفلوآنزا را در دو نوبت شامل نصف دوز واکسن را اکنون و نصف دوز دیگر را چهار هفته بعد بزنند تا در برابر این بیماری واکسینه شوند.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: این بیماری بین کودکان بسیار شایع است و علایمی مانند بدن درد، تب، سردرد، احساس ضعف و خستگی، خواب آلودگی، کاهش اشتها، استفراغ و آبریزش بینی دارد.    

به گفته مردانی بیماری هایی مانند سرماخوردگی ، عفونت های تنفسی و یا حتی دندان درآوردن در کودکان نیز علایم آنفلوانزا را دارد و به همین دلیل به والدین توصیه می شود  به محض مشاهده این علایم به پزشک متخصص اطفال مراجعه کنند تا تشخیص دقیق بیماری در کودک داده  و درمان طبق بیماری برای او تجویز شود.

وی، شسشتوی مکرر دست ،استفاده از دستمال کاغذی یکبارمصرف، دست ندادن و روبوسی نکردن را برای پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا ضروری دانست و از والدین خواست به مسایل بهداشتی کودکان بیشتر توجه کنند.