سرهنگ محمد بخشنده روز شنبه در جلسه ستاد پاکسازی، سالم سازی و تثبیت مناطق شوش، هرندی و مولوی افزود: طرح پاکسازی این منطقه از بهمن ماه سال گذشته در محدوده ۲۶ کیلومترمربع و با راه اندازی ۲۷ تیم اطلاعاتی آغاز و به طور کامل رصد و اشرافیت اطلاعاتی در آنجا حاصل شد.
وی اظهار داشت: تا به امروز که ۲۴۶ روز از اجرای این طرح گذشته است، همچنان کار به صورت مستمر در حال پیگیری است و تاکنون در این محدودهها پنج هزار و ۵۳۶ نفر از خرده فروشان و معتادان جمع آوری شدند.
بخشنده خاطرنشان کرد: در اجرای طرح پاکسازی این محلات ۱۹۱ زن معتاد متجاهر در این محدودهها جمع آوری شدند. همچنین پلمب و دیوارکشی ۹۵ باب از خانههای پلاک قرمز و تثبیت محدودههای پاکسازی شده انجام شده و همچنان ادامه دارد.
سرهنگ بخشنده در تشریح اقدامات پلیس در محلههای شوش، مولوی و هرندی به انهدام ۱۵ باند تهیه و توزیع مواد مخدر اشاره کرد و افزود: اعضای این باندها با اقدامات پیچیده اطلاعاتی شناسایی و دستگیر شدند و به این ترتیب ۱۵ باند تهیه و توزیع مواد مخدر در این محلات منهدم شدند. همچنین ۶ باب از مراکز جمع آوری و تفکیک زباله در این محدوده که مورد اعتراض شهروندان بود با همکاری شهرداری تهران پلمب شدهاند.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ، با بیان این که نزدیک به ۲۱ مسجد در این محلات پس از اجرای طرح فعال شدهاند، تصریح کرد: پاکسازی محدوده پیرامونی مراکز آموزشی همزمان با آغاز سال تحصیلی هم در دستور کار قرار گرفت.
در مبارزه با مواد مخدر، موضوع استمرار و اصلاح قوانین را جدی بگیریم
سردار محمدرضا یزدی فرمانده سپاه محمد رسول الله تهران بزرگ هم در این جلسه، ضمن یادآوری این موضوع که ۹ پایگاه برادران و ۶ پایگاه خواهران فعال در این محله ها فعالیت می کنند، گفت: تلاش کردیم در این ۱۵ پایگاه، علاوه برگشت های شبانه، به آموزش های ورزشی، توزیع سبد کالا و نوشت افزار تحصیلی و سایر نیازمندی های ساکنان منطقه بپردازیم که با تلاشی که صورت گرفته، وضعیت منطقه امروز از حالت قبل خارج شده و شاهد وضعیت مناسبتری هستیم.
وی در تشریح فعالیت ها، تاکید کرد: البته در این مسیر نیازمند کمک اقشار مردم از جمله خیران هستیم.
سردار یزدی با بیان این موضوع که در کمک به شناسایی و پاکسازی سایر محلات تهران که چه خودشان زمینه داشته و یا متاثر از پاکسازی هرندی ممکن است به کلونیها تبدیل شود، مشارکت جدی داشتهایم، گفت: در بحث بازپروی و جامعه پذیری هم حدود ۶۰ درصد کسانی که از نظر سم زدایی موفق به بازپروری شده بودند به جامعه برگشتند.
این مقام نظامی خاطرنشان کرد: شکست همه طرحهای گذشته به دلیل استمرار نداشتن بوده است که تلاش کردیم در این مدت هفت ماه در محلات حضور داشته باشیم. اما از بهزیستی، شهرداری و دانشگاههای علوم پزشکی تقاضا داریم که برای کسانی که بی خانمان هستند چاره اندیشی کنند تا دوباره به شرایط قبل برنگردند.
کارهای فرهنگی باید با هدف ارتقای فرهنگ انجام شود
سعید عمرانی معاون دادستان کل کشور در مبارزه با مواد مخدر هم سخنران دیگر این جلسه بود که با تاکید بر لزوم پاکسازی محلات از معتادان متجاهر گفت: در خصوص موضوع اعتیاد به ویژه معتادان متجاهر، شخص مقام معظم رهبری در حکمی ولایی به مسئولان در مورد پیگیری آن تاکید کردند.
وی یادآور شد: البته این موضوع باید با نگاه عاطفی و انسانی توام باشد. ما نیز در هر کجا از این مراکز نگهداری معتادین متجاهر بازدید کردیم در حد وسع به بهترین نحوه اداره میشد.
این مقام قضایی خاطرنشان کرد: افرادی که از خانواده و جامعه طرد شدند اگر در این محلات به حال خود گذاشته شوند آسیب رسان به خود و دیگران خواهند بود اما اگر محلههایی تعبیه شود که حداقل در آن وعده غذایی و درمان پزشکی داشته باشند حتی اگر شرایط استاندارد جهانی نداشته باشد شاهد کاهش مسائل خواهیم بود.
عمرانی در این زمینه، بازسازی بافت های فرسوده را یکی از راهکارهای جمع آوری معتادان متجاهر عنوان کرد و یادآور شد: امروز در شورا باید نقشه طرح تفصیلی این منطقه تدوین و تثبیت شود و کارهای فرهنگی باید به طور جد پیگیری شود. البته باید کارهای فرهنگی با هدف ارتقای فرهنگی و نه به چشم سفره انجام شود.