به گزارش ایرنا، مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی مازندران همزمان با نخستین روز از هفته ملی کودک از مرکز خیریه دستهای مهربان در ساری بازدید کرد.کتابداران برای کودکان کتاب خواندند و سفیران کتاب که از دانشآموزان هستند برای بچهها قصه گفتند.
قصهگویی برای کودکان پروانهای
آرزو ولیپور در حاشیه این بازدید در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: نخستین روز از هفته ملی کودک را به مرکز خیریه دستهای مهربان آمدیم، مرکزی که از حدود ۲۰۰ کودک بیسرپرست و بدسرپرست، کوکانی که در معرض آسیبهای اجتماعی قرار گرفتند و کودکان پروانهای که بسیار مظلوم هستند و شرایط آنها برای جامعه ناشناخته است حمایت میکند.
وی با اشاره به شرایطی که کودکان پروانهای در جامعه با آن مواجه هستند، افزود: مردم از مواجهه با این کودکان هراس دارند و شرایط سختی برای این کودکان رقم میخورد.
مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی مازندران با بیان اینکه در حضور این کودکان سعی کردیم روز شادی رقم بزنیم، گفت: قفسه کتاب کودک با ۵۰ عنوان کتاب برای این کودکان هدیه آوردیم و کتابداران ما در این مرکز عروسکگردانی و قصهگویی کردند و مسابقه نقاشی برگزار شد.
این مسئول با اشاره به اینکه شاید کودکان مبتلا به ایبی و یا بیماران اکتیوز شرایط حضور در کتابخانههای عمومی را نداشته باشند، تصریح کرد: چون از ساعت ۸ تا ۱۶ در این مرکز هستند و برخی کودکان تک والد بوده و یا کودکانی که سرپرست مستقیم ندارند نتوانند وارد کتابخانه شوند به همین دلیل برنامهریزی کردیم ماهیانه کتابداران ما در این مرکز حضور یابند و برای کودکان برنامه اجرا کرده و کتاب بخوانند.
ولیپور با بیان اینکه این کودکان از نظر اقتصادی بسیار ضعیف هستند، ادامه داد: باور داریم فقر اقتصادی، فقر فرهنگی را به همراه دارد و این وظیفه مدیران فرهنگی و اجتماعی را چند برابر میکند تا برای این کودکان، نسخهای متفاوتتر از کودکان دیگر بپیچند
وی با اشاره به اینکه هفته کودک فرصت خوبی است تا مدیران حوزه فرهنگی و اجتماعی از مراکز اینچنینی بازدید و به این کودکان کمک کنند، خاطرنشان کرد: چرا که اگر امروز به این کودکان توجه نکنیم در بزرگسالی تبدیل به بزهکار میشوند، اکنون میتوان با اقدامات به ظاهر کوچک اما بنیادین و ریشهای، یک تهدید را به فرصت تبدیل کرد هدف ما این بود و امروز با همکاران خود در این مرکز حاضر شدیم.
ولیپور درباره بازدید از بنیاد دستهای مهربان، گفت: ساختار نظاممند و ظرفیتهایی برای کودکان پروانهای در این مرکز درنظر گرفته شده و امیدواریم جامعه به آن سطح از آگاهی در زمینه این بیماری دست یابد تا کودکان مبتلا از رنج روحی و روانی که با آن مواجه هستند خلاصی یابند.
وی درباره برنامههای نهاد کتابخانههای عمومی مازندران در هفته ملی کودک، اظهار کرد: دومین جشنواره "ک مثل کتاب، ک مثل کودک" در همه کتابخانههای عمومی که تمامی آنها بخش کودک دارد برگزار میکنیم.
ولیپور یادآور شد: مسابقات مختلف جمعخوانی، قصهگویی، شاهنامه خوانی و درست کردن کتاب که تفریح لذتبخش برای کودکان است و عروسکگردانی این هفته به شکل ویژه و مستمر به بهانه هفته کودک اجرا میشود.
وی با بیان اینکه نشستی هم با اتاق فکر کودک داریم، افزود: در سطح استان ۲۴ کودک عضو اتاق فکر ماهستند و از پیشنهادات اینها استفاده میکنیم.
ولیپور دیدار با خانواده شهید اسدی از شهدای مدافع حرم را از دیگر برنامههای این هفته عنوان کرد و گفت: در کنار ۲ مشاور دیگر بخش کودک، فرزند شهید اسدی هم به عنوان یکی دیگر از مشاوران ما در حوزه کودک انتخاب شده و حکم وی به زودی ابلاغ میشود.
کودکان پروانهای مازندران چهار هزار حامی دارند
سرپرست بنیاد نیکوکاری دستهای مهربان هم در حاشیه این دیدار در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: مازندرانیها مردمی دست به خیر هستند و ماهانه حدود چهار هزار مازندرانی کمکهایی به این مرکز دارند تا بتوانیم یاریگر نیازمند و کودکان مبتلا به ایبی و ایکتیوز باشیم.
فرهاد قنبری با بیان اینکه بنیاد دستهای مهربان، کار خود را با حمایت از کودکان پروانهای شروع کرد، افزود: اما از سال گذشته که خانه ایبی بودجه دولتی دریافت کرد و ایبی به عنوان بیماری خاص پذیرفته شد همه کودکان مبتلا باید زیر نظر خانه ایبی باشند اما ما از کودکان ایبی بیسرپرست و بد سرپرست و همچنین از بیماران ایکتیوز حمایت میکنیم.
وی گفت: در مازندران از ۱۸۰ خانواده که حدود ۶۰۰ نفر هستند حمایت میکنیم.
قنبری با بیان اینکه توانمندسازی مهمترین مسالهای است که هر شعبه ما تخصصی در این زمینه کار میکند، تصریح کرد: چون اشتغال باعث میشود معضلات اجتماعی کاهش یابد و در این زمینه برای شعبه ساری فعالیت در حوزه جاجیمبافی را در نظر گرفتیم و افق ما صادرات محصولات است.
/۱۸۹۹/۹۹۲۷