گرگان - ایرنا - معاون صنایع غذایی و تبدیلی جهاد کشاورزی گلستان گفت که اکنون بیشترین محدودیت در تخصیص منابع بانکی برای نوسازی تجهیزات صنایع موجود در بخش کشاورزی استان وجود دارد که باید برای افزایش آن چاره اندیشی شود.

عید محمد فاروقی امروز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته سالانه برای نوسازی ۵ تا ۱۰ واحد صنایع بخش کشاورزی گلستان تامین اعتبار در نظر گرفته می شود که این تعداد سهمیه برای کاهش ضایعات تولید و رساندن نفع بیشتر به بهره‌برداران استان بسیار ناچیز است.

وی گفت: امسال فقط برای هشت واحد نیازمند نوسازی تجهیزات برنامه‌ریزی شده که تاکنون پرونده سه واحد برای درخواست تخصیص اعتبار به میزان یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال به کارگروه استانی به منظور تصویب و معرفی به بانک‌های عامل ارسال شد.

فاروقی اضافه کرد: در گلستان ۸۲۳ جواز تاسیس صنایع غذایی و تبدیلی توسط سازمان جهاد کشاورزی صادر شده که ۳۲۱ واحد بهره‌بردار با ظرفیت اسمی بیش از سه میلیون و ۳۰۰ هزار تن انواع کالای فرآوری شده وجود دارد.

به گفته وی بیشتر صنایع تبدیلی فعال و دارای قدمت بالا در بخش کشاورزی گلستان را می‌توان در بخش شالیکوبی (سفید کردن برنج) و کارخانه های خوراک دام و طیور معرفی کرد.

در همین پیوند رییس سازمان جهاد کشاورزی گلستان معتقد است؛ حمایت از صنایع غذایی و تبدیلی در بخش کشاورزی از نیازهای ضروری استان است که می تواند ضمن جلوگیری از خام فروشی تولیدات به ایجاد فرصت‌های شغلی جدید برای جوانان و تولید ثروت و افزایش درآمد سرانه برای ساکنان استان منجر شود.

مختار مهاجر گفت: سازمان جهاد کشاورزی گلستان برای رونق صنایع غذایی و تبدیلی استان برنامه‌ریزی کرده ولی نیازمند حمایت لازم برای تزریق تسهیلات ارزان قیمت و ایجاد، نوسازی، بازسازی و خرید ماده خام است.

گلستان با بیش از ۲۰ هزار کیلومتر مربع وسعت و جای دادن هفت اقلیم از ۱۳ اقلیم دنیا در همسایگی سه استان مازندران، خراسان شمالی و سمنان و کشور ترکمنستان در تولید محصولات کشاورزی از جایگاه ممتازی در کشور برخوردار است.

طبق گزارش اخیر سازمان جهادکشاورزی گلستان این استان در سال زراعی گذشته در تولید ۱۵ محصول کشاورزی رتبه های اول تا چهارم کشور را کسب کرد.

به گفته رییس سازمان جهادکشاورزی گلستان در سال زراعی قبل تولیدات کشاورزی استان در حوزه های دام، زراعت، باغبانی، شیلات و آبزیان و جنگل و مرتع به چهار میلیون و ۹۸۳ هزار تن رسید که این میزان تولید حاصل فعالیت ۲۱۴ هزار خانوار بهره بردار در بخش های کشاورزی معادل ۳۸ درصد اشتغال خالص استان است.